Tirsdagstip: Drag fordel af erfaringerne

Fraklip
28.03.23
Fraklip

Inspirationen til ”Tirsdagstip: Drag fordel af erfaringerne” landede allerede søndag eftermiddag. Den udsprang af en spændende snak i familien. En bekendt linkede til en artikel om en mand, der var blevet fyret fra sit arbejde, fordi han lugtede. Til linket kommenterede hun, at det var trist læsning, fordi det er et tabubelagt problem, hun selv havde lidt af. Min overbevisning er, at den mand har gjort ALT for at blive lugten kvit. Og at han simpelthen ikke har haft de rette forudsætninger for at løse problemet. Det førte til en længere snak om vidensdeling, der desværre er en forældet praksis. Vi har alle tænkelige forudsætninger for at dele alle mulige former for viden med hinanden. Alligevel går meget af den helt basale viden om blandt andet hygiejne tabt. Faktisk er det præcis det grundlag, vi dengang for snart tretten år siden startede bloggen op omkring.

Drag fordel af erfaringerne

Min mand spurgte mig naturligvis: ”jamen… hvad skulle han så have gjort?”. Det deler jeg en anden gang, nu synes jeg nemlig, vi skal skynde os, at få gang i den vidensdeling! Spørg din mor, din gamle tante, dine bedsteforældre om, hvordan de gør alle de helt basale ting. Intet er for stort eller nærmere småt! Hvordan vasker du dit tøj? Hvordan fjerner du svedskjolder eller lugt? Hvordan barberer du dig? Hvordan får du dine glas pæne? Hvordan plejer du din hud? Hvad er dit bedste tip til at undgå influenza? Jeg håber, at det i mine eksempler skinner igennem, at der virkelig ikke er et emne, der er for lille! Bagatelgrænsen skal du bare blæse på… Det kan nemlig godt være, at du går og tror, at du ved, hvordan man for eksempel får blankt hår… Bare for at tage et eksempel. Spørg alligevel.

Vidensdeling på falderebet

Forleden havde jeg det skidt, jeg havde ikke sovet, fordi jeg havde hostet hele natten. Ældsten kom sent hjem og ville forståeligt nok bade efter træning. Da han gik i bad igen sekundet efter han slog øjnene op, knækkede filmen for mig. Vasketøjet havde hobet sig op, det bliver lettest sorteret på badeværelset, så min tidsplan skred, fordi gulvet nu var vådt. I frustration fik jeg råbt ad ham, at han fandme måtte tage sig sammen med det baderi. Knægten undskyldte sig med, at han ikke havde vasket hår om aftenen (som jeg i øvrigt selv har lært ham). Forklaringen var selvfølgelig enkel, håret er umuligt at sætte, når man har ligget på det om natten. Så jeg spurgte ham, hvorfor han ikke bare gjorde håret vådt og stylede det om morgenen. Svaret var: ”det vidste jeg jo ikke, at man kunne”…

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *