L’Oréal Elvital Bond Repair vs. K18 vs. Olaplex

Elvital K18 og Olaplex
09.03.23
Elvital K18 og Olaplex

Elvital K18 og Olaplex

L’Oréal Elvital har lanceret Bond Repair, der lover at “bidrage til at styrke og genopbygge skadede hårbindinger”. Det lyder unægteligt som noget vi kender fra andre og meget dyrere produkter, der også gerne vil reparere ødelagte forbindelser i håret. Men den langt billigere Elvital indeholder også nogle langt billigere ingredienser end K18 og Olaplex.

Det handler om keratin

Vores hår er lavet af keratin. Når vi udsætter vores hår for hårfarvning, varmestyling, sol og helt almindeligt slid bliver den keratin nedbrudt.

Både K18, Olaplex og Elvital lover at genopbygge skadede hårbindinger, hvad der skal medføre genopbygget keratin og altså repareret hår.

Olaplex – originalen der reparerer svovlforbindelserne

Olaplex opfandt og patenterede brugen af bis-aminopropyl diglycol dimaleate til at genopbygge ødelagte svovlforbindelser i ødelagt hår. Olaplex startede som et salonprodukt, men findes også til hjemmebrug.

K18 – et peptid der ikke skal vaskes ud

K18 indeholder et peptid, som de selv mener, er det allerbedste til at smutte ind i hårets eget keratin og gøre det normalt igen. K18 har publiceret egne placebokontrollerede undersøgelser, der dokumenterer effekten. 

Hvor Olaplex skal vaskes ud, er K18 et leave-in produkt. Det er for mig MEGET nemmere at bruge. Til gengæld betyder det også at du ikke må bruge balsam sammen med K18, andet end som leave-in efterfølgende. K18 er også dyrere end Olaplex – hvilket siger en del.

Elvital – citronsyre sænker ph-værdien

Elvital Bond Repair er en vandig blanding af blandt andet vand, alkohol, silikone og citronsyre med en lav ph-værdi på cirka 4,5.

Vores hår har en naturlig ph-værdi på cirka 4,5, og ligesom vores hud kan den blive forskubbet af blandt andet vand og for basiske produkter. Hvis vi sænker ph-værdien så får vores hår (og vores hud) det bedre. Redken Acidic Bonding virker på samme måde.

At sænke ph-værdien på hårstrået giver en øjeblikkelig udglattende effekt, og vil i teorien også forbedre hårets sundhed over tid.

Kan man reparere ødelagt keratin med citronsyre og lav ph-værdi? Ifølge dette studie kan du godt. Sænker du hår i en sur opløsning, begynder det at reparere nogle af de ødelagte forbindelser. Studiet handler dog om en surere opløsning end dette produkt.

Du får hvad du betaler for

Ingen er større tilhængere af produkter med lavere ph-værdi end os. Det burde ikke være et tilkøbs-produkt, men en standard, at alle produkter har en lav ph, der matcher hud og hård lave ph.

Alle tre produkter har for øvrigt en en god, lav ph-værdi omkring 4,5-5 stykker.

Den aktive ingrediens i Elvital Bond Repair (pris 79,95 for 150 ml.) er simpel citronsyre, som du kan købe i en stor bøtte i supermarkedet. Med K18 (599 for 50 ml.) får du et peptid med et publiceret studie bag, der viser, at det kan reparere hårets keratin. Og Olaplex (259,95 for 100ml) får du en patenteret, men lidt ældre ingrediens, som vi ikke har publicerede studier af, men som vi alligevel ved ret meget om, fordi den efterhånden er blevet brugt så længe af blandt andet saloner.

Har du ødelagt dit hår med især varme, afblegning eller anden hårdhændet behandling er K18 eller Olaplex værd at investere i. Vi kan alle med stor fordel prøve at sænke ph-værdien i de produkter, vi bruger.

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks*)

Elvital Bond Repair-serien kan du blandt andet købe i Normal og i Matas. Leave-in Serum koster 79,95 for 150 ml. hos blandt andet Matas.*

K18 Leave-in Molecular Repair Hair Mask koster 599 for 50 ml. i blandt andet Matas* og hos frisører. Du finder den ikke billigere end hos Beautycos, der sælger den til 374 kroner*.

Olaplex no. 3 Hair Perfector koster 259,95 for 100 ml. I Matas*. Du kan selvfølgelig også købe den hos din frisør eller på Nicehair*. Beautycos sælger den samme til 145 kroner*

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Dette indlæg indeholder et gratis anmeldereksemplar

 

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Louise H

Luksus med et link til et meget godt tilbud på K18 🤩 Den er nemlig super lækker og så meget nemmere at bruge end Olaplex (som jeg dog også er kæmpe fan af)! Prisen er dog lidt vild…

Helene Randløv

Hej Louise
Ja, prisen er noget ekstravagant for de fleste.

Kh. Helene

Pernille

Ville man kunne opnå noget lignende med vores mormødres trick med at skylle efter med eddikevand når håret var vasket?

Helene Randløv

Hej Pernille
Som med K18 og Olaplex, nej… Men ja, det er bestemt ikke skidt for hverken hår eller hovedbund med noget surt.

Kh. Helene

Nanna

Hvordan er PH-en i jeres egne hårprodukter? Er det muligt at lave “almindelige” hårprodukter med tilpas lav PH?

Helene Randløv

Hej Nanna
Der står pH-værdi på alle vores produkter den ligger på 5.0-5.5

Kh. Helene

Nanna

Ok tak for info. Kan det passe, at jeg slet ikke kan se det? Jeg har tjekket vaskebalsam, balsamkur, hårcreme og tørshampoo

Helene Randløv

Hej Nanna
Ja, damn it altså! Den er simpelthen røget i en eller anden redigering :-/
Det kommer på igen. Det er helt sikkert!

Kh. Helene

sahar

væste produkt nogensinde, hvem betaler folk for at reklamere for det her lorte produkt der ødelægger ens hår istedet for at reperere håret. Shampooen får dine øjne til at svie en hel dag lige præcis som en lasik operation i øjnene, balsam gør dit hår mere dehydret, tør og ‘tangled’ end før du kommer det i håret ( den billigste balsam gør det bedre end denne) og leave-in serumen får alt dit hår til at falde. værste produkt nogensinde pls lad vær med at købe dem!

Helene Randløv

Hej Sahar
Det lyder da, som om du har haft en dårlig oplevelse. Nu har du godt nok skrevet, at det er en reklame, men det er jo en sammenligning mellem tre forskellige produktlinjer fra tre forskellige mærker. Så det er lidt svært at vide, hvad det er, du ikke synes, man skal købe.’

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *