Sådan booster du din huds kollagen med Plaisir

Plaisir
19.01.23
Plaisir

Plaisir

Sponsoreret af Plaisir

Plaisir har lanceret fem nyheder i Matas’ i forvejen solide serie af effektiv hudpleje med et højt indhold af aktive ingredienser til en særdeles rimelig pris. Der er fem nyheder:

  • Cleansing Milk – en mild rensemælk, som du kan bruge uden vand
  • Glycolic Toner – en eksfolierende toner med 5 procent glykolsyre
  • Vitamin C 10% Booster Serum – et C-vitamin serum med en særligt stabil type C-vitamin.
  • Retinol Booster – et A-vitamin serum, der kombiner to forskellige typer A-vitamin
  • Renewing Collagen Booster Serum – et serum med adskillige peptider og andre interessante ingredienser med dokumenteret effekt på rynker.

De fem produkter  koster mellem 69,95 og 129,95. De tre serum er uden parfume.

I dette indlæg vil vi fokusere på Glycolic Toner, Retinol Booster og Collagen Booster Serum. Du kan finde alle Plaisirs produkter i Matas.

Kollagen-boostende trio

Som vi har skrevet om ved flere lejligheder, så er kombinationen af glykolsyre og A-vitamin noget helt særligt, hvis du vil gøre noget ved en hud, der ikke ser helt så ung ud længere, som den gjorde engang.

I takt med at vi ældes mister vi kollagen i huden. Vores rynker skyldes primært den tabte kollagen, og de bedste antiage-ingredienser virker ved at øge blandt andet kollagen-indholdet i huden. Blandt de allerbedste er A-vitamin og peptiderne. Det er ingen nyhed – det har vi for eksempel skrevet om her*.

Retinol og andre A-vitamin-lignende ingredienser overtaler huden til at producere mere kollagen igen. Hvis I ikke tror på mig, så prøv at læse denne helt korte og enkle forklaring på Harvards hjemmeside.

Glykolsyre virker helt anderledes. Den eksfolierer huden og fjerner gamle, døde hudceller og stimulerer dannelsen af nye, friske hudceller. Eksfoliering med glykolsyre virker som en fortrop, der hjælper A-vitaminens arbejde på vej, og i kombination virker de derfor bedre end hver for sig. 1+1 giver nærmere 3 end 2 i dette tilfælde.

Udover A-vitamin er peptider en veldokumenteret måde at øge kollagen på. Visse peptider kan også overtale huden til at producere lidt mere kollagen, end den egentlig havde tænkt sig. At kombinere glykolsyre, retinol og peptider giver dig altså den bedst dokumenterede kollagen-boostende effekt, som jeg i hvert fald kender til.

Og netop de tre produkter kan du altså finde blandt Plaisirs fem nyheder:

Plaisir Glycolic Toner

Plaisir Glycolic Toner er et effektivt produkt i alt sin enkelhed. Et flydende toner med 5 procent glykolsyre. Du bruger den lige efter rens som en mild, daglig kemisk peeling. Glykolsyre virker særligt godt til dig, der har lidt trist, ældet eller måske solskadet hud, fordi glykolsyre fjerner de gamle, døde hudceller og får nye hudceller op til overfladen igen.

Plaisir Retinol Booster

Plaisir Retinol Booster kombinerer to typer A-vitamin. Retinol er hele A-vitamin-molekylet, og det er egentlig skrup-forkert af mig at kalde noget som helst andet for A-vitamin, men jeg gør det alligevel, fordi de fleste af os kalder også alle de andre A-vitamin-lignende ingredienser for A-vitamin i daglig tale.

Udover retinol indeholder Retinol Booster også retinaldehyd, der er et A-vitamin-derivat. Altså en A-vitamin og så alligevel ikke helt. Retinaldehyd har mange af de samme gode egenskader som A-vitamin og er endda i studier er vist mere effektiv end retinol, især på urenheder. Hvis du vil dykke længere ned i de forskellige typer A-vitamin, har Matas en guide her.

Plaisir Renewing Collagen Booster

Den vigtigste ingrediens i Plaisir Collagen Booster er to typer matrixyl-peptider: Palmitoyl Tripeptide-38 og N-Prolyl Palmitoyl Tripeptide-56 Acetate, der begge virker ved at øge indholdet af blandt andet kollagen og hyaluronsyre i huden, hvilket efter et par måneders brug giver synligt glattere hud.

Der er også andre gode ingredienser i, for eksempel hyaluronsyre og et ekstrakt af kængurupote. En australsk plante, som også stimulerer dannelsen af kollagen.

Både Plaisir Retinol Booster og Renewing Collagen Booster er uden parfume. De har en meget let og næsten mælket konsistens, som trænger hurtigt ind og ikke fedter.

Start langsomt op – altid

Selvom vi her varmt anbefaler kombinationen af Glycolic Toner, Retinol Booster og Renewing Collagen Booster, så vil vi gerne lige minde om ALTID at starte langsomt op, når du begynder på nye produkter med så aktive ingredienser – især glykolsyre og retinol, der begge kan give irritation. Start derfor med at bruge produktet et par gange om ugen og trap derefter langsomt op til daglig brug.

PS. Og nu du er i gang med at sætte gang i hudens kollagen, så kan du med fordel hjælpe til indefra også.

Her kan du købe det

De fem nyheder fra Plaisir kan du som altid købe i Matas’ butikker og på Matas.dk. Plaisir Vitamin C 10% Booster Serum, Plaisir Retinol Booster Serum og Plaisir Collagen Booster Serum koster hver 129,95 for 30 ml. Cleansing Milk og Glycolic Toner koster hhv 69,95 og 79,95 for 200 ml.

Sponsoreret indlæg

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
12 kommentarer
Christina Olsen

Hvornår kan man bruge glyconic toner, når man ellers bruger Paula’s choice 2 % BHA liquid exfoliate? (Bruger den kun om aftenen)

Helene Randløv

Hej Christina
Nej, for din hudbarrieres skyld skal du kun bruge én eksfolierende peeling ad gangen.

Kh. Helene

Emilia

Hej!
Jeg bruger i forvejen jeres t-zone peeling, niacinamid og A-serum. Hvordan kan disse produkter passe ind i den rutine?

Helene Randløv

Hej Emilia
Det afhænger af, hvilke du vil bruge? Dem der giver mening er C-Vitamin og Collagen Booster, jeg ville brug først nævnte om dagen efter T-Zone Peeling (men husk at starte/trappe op om aftenen), og Collagen Booster samme trin men om aftenen.

Kh. Helene

Jeanne

Er der nogle af disse produkter jeg vil få noget ud af at tilføje min rutine som består af paulas choice pore-reducing toner, paulas choice 2% bha, pestle and mortar hyaluronic serum, jeres niacinamid, jeres azelainsyre 10% og jeres a-serum 2%?
Slutter af med dagcreme og efterfølgende jeres alt i en beskyttelse.

Helene Randløv

Hej Jeanne
C-Vitamin og Collagen Booster kan du nok godt tilføje. Det afhænger selvfølgelig af, om du kan få produkterne til at fungere sammen, men det kan jeg desværre ikke svare på.

Kh. Helene

Dorthe

Har i selv testet produkterne og anbefaler i dem

Helene Randløv

Hej Dorthe
Vi skriver aldrig sponsoreret om noget, vi ikke har testet og kan stå inde for.

Kh. Helene

Signe

Tak for en meget fin og interessant gennemgang ☺️ Skal det forstås sådan, at man skal bruge de tre i kombination fx om aftenen, altså først Glycolic Toner, så Retinol og tilsidst Renewing Collagen Booster? Eller bruger man en af de to sidste om morgenen i stedet for?

Mvh Signe

Helene Randløv

Hej Signe
Ja, og rækkefølgen på de to er ikke så vigtig 🙂 Generelt anbefaler vi dog brug af retinol og derivater der af til natten.

Kh. Helene

Maria

Godmorgen. Jeg er også fan af deres produkter OG priser.
Jeg bruger deres glycolic tonic om aften, efterfulgt af deres C booster og så niacimid.
Hvordan får jeg de to andre serum ind?
Jeg kunne forestille mig allesammen hver aften på en gang er lige i overkanten?
Kh Maria

Helene Randløv

Hej Maria
Matas anbefaler ikke selv kombinationen af C-Booster og Retinol, så det gør vi naturligvis heller ikke.

Renewing Collagen Booster kan du roligt bruge 🙂

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *