Tirsdagstip: Tal pænt eller pas dig selv!

Helene facetunet
22.11.22
Helene facetunet

Sammenhængen mellem “Tal pænt eller pas dig selv!” og billedet er to sider af samme sag! Måske kan du huske billedet? Det er et gammelt lørdagslook, der er blevet facetunet for fuld skrald. Det blev det netop for at illustrere en pointe. Gør du brug af lignende apps, er det HELT fint med mig, “you do you”! Min præference er bare spejlbilledet frem for hende på billedet… jeg ligner jo Barbies fede veninde.

Desværre er min sympati for kvinder, der påpeger ubehagelige, misogyne, hvide mænds kommentarer i det offentlige rum dalet. Der er nemlig en stigende tendens til, at kvinder er præcis ligeså ubehagelig overfor både mænd og kvinder. Respekten for forskellighederne er efterhånden så tyndslidt, at den er svær at få øje på. For nylig faldt jeg over et viralt opslag af en ung og ganske let påklædt mand af mellemøstligt ophav. Kropsbehåring følger ofte hud- og hårfarven, jo mørkere hud des mørkere hår. Denne mand var måske lidt mere behåret end den gennemsnitlige mand, det var bare tydeligere, da behåringen var mørk. Kommentarerne under billedet gjorde mig ked af det, derfor vil jeg heller ikke gengive dem her. Flere af dem, der kvitterede med forkvalmede emojier, er kvinder, jeg kender. De samme kvinder deler hjerte eller upassende emojier, når behåringen sidder på Hugh Jackman, Henry Cavill eller Ed Westwick.

Tag dig dog sammen!
Dét, der er kvalmende er i virkeligheden, at vi overhovedet har en holdning til andre menneskers kropsbehåring. Hvad rager det dog dig?
Nu er kropsbehåringen jo ikke væsentlig lysere, hvis den sidder på en mellemøstlig kvinde. Kvinder (og i øvrigt behårede mænd) har jo en lang tradition for at fjerne hår her der og alle vegne.
Ad flere omgange har jeg set billeder af en ung kvinde, der lader både monobrynet og overskægget stå. Historien fortæller om grimme kommentarer online og tilråb i offentligheden, fordi hun er så fræk at vise det frem. Det er bare på tide, at vi tillader andre at se ud, som de nu har lyst til.
Her i Norden er vi jo lidt lysere, og det er godt nok heldigt for os, hvis man bliver så forkvalmet af en smule kropsbehåring. Tag dig dog sammen!

Tal pænt eller pas dig selv!
Hvis du synes, jeg lyder sådan lidt sur, så har du ret! Forleden måtte en sød læser, der har hjulpet os, stå model til kommentarer om redigerede billeder. Har du nogensinde prøvet at tage før- og efterbilleder? Hvis svaret er nej, så prøv det lige, inden du udtaler dig om redigerede billeder. Det er praktisk talt umuligt at gøre selv, selv professionelle fotografer kan have svært ved at ramme det helt rette lys i den helt rette vinkel fra gang til gang. Ikke engang hvis jeg lige trækker vejret og tæller til ti, kan jeg forstå, hvad formål redigerede billeder skulle tjene. Denne gang var det en af ”vores modeller”, men lignende kommentarer følger altid i kølvandet på før og efterbilleder. Det gør mig gal, fordi dem der deler den slags billeder, er ved at tude af glæde over resultaterne.

Hvem er det egentlig, der bestemmer, hvornår vi er gode nok?
Under en middag med nogle veninder talte vi om, hvad kvinder bruger af tid og penge på udseendet. Det er VIRKELIG skræmmende at gøre det regnestykke op. Og langt de fleste har alligevel en eller anden ting, som de gerne ville gøre noget eller mere ved. Hvornår er vi nok, og hvem er det egentlig, der bestemmer, hvornår vi er gode nok? Eller rigtige nok? Bare for sjov forsøgte jeg mig med en liste over de ting, jeg selv synes kunne bruge lidt forbedring… Tro mig, den blev så lang, at jeg synes, det er pinligt. Det helt skøre er faktisk, at jeg er ganske godt tilfreds med mit udseende. Mere end halvdelen af listen er totalt ønsketænkning. I virkeligheden ville jeg ikke bevidst skade mit helbred for forfængelighedens skyld.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
3 kommentarer
Vivi Nielsen

Hejsa
Jeg har købt en super god Mascare hos jer for højst 3 uger siden “mirenesse” hylsteret indeni havde løsnet sig så jeg var smurt ind i mascare .Jeg har prøvet om jeg selv kunne ordne den men det er desværre ikke muligt.
Vh Vivi Nielsen

Helene Randløv

Kære Vivi
Du kan ikke have købt mascara her hos os, for vi er en blog. Du må henvende dig i den webshop, du har købt produktet i. Vi har desværre ikke en chance for at hjælpe dig.
Kh. Helene

Maria

Hørt ❤️❤️❤️

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *