Tirsdagstip: Gør det for dig selv

MAC Rocky Horror Lipstick i farven FrankNFurther
01.11.22
MAC Rocky Horror Lipstick i farven FrankNFurther

I dag gik min ældste søn og jeg ned for at stemme. Bagefter drak vi kaffe og fik en længere snak om socialebatterier, overskud og ”fake it ’til you make it”-mentaliteten. I vores husstand bor fire temmelig introverte mennesker. Generelt tror folk ikke på, at vi er introvert. De ser nogle larmende, grinende, talende og kommunikerende mennesker. Dem, der ligger i fosterstilling af udmattelse, ser de færreste. Det hele kom sig af, at jeg komplimenterede knægtens udseende. Han kvitterede ved at vride sig af utilpashed, sukke dybt og vende øjne ad mig. Den følelse kender jeg virkelig godt! Det er oftest venligt ment, når nogen siger, at man ser godt ud, men det kan være svært at høre. Det kan der selvfølgelig være flere grunde til. For hans vedkommende havde han sovet for længe og var egentlig bare trukket i tøjet. Så han mente ikke at fortjene komplimentet.

Fake it ’til you make it
Det slår aldrig fejl, det er de dage, jeg har det værst med mig selv, jeg høster flest komplimenter. Årsagen er som regel ovenstående mentalitet. Efter pandemi, nedlukninger og et forår med let til tårer er jeg slet ikke kommet i gang med at bruge makeup i det omfang, jeg gjorde før. Derfor kan man altid se, når jeg forsøger at overbevise mig selv om, at alt er i den skønneste orden. Ellers er det som regel kun læbestift, jeg kan svinge mig op til i hverdagen. Ældsten gav udtryk for, hvor ærgerligt, han synes, det er. Der er dog også en anden grund til, at brugen af makeup sker sjældnere… I tidens løb har jeg faktisk hørt temmelig mange gange, at jeg er intimiderende med makeup på. Selvom det måske også er tænkt som et kompliment, har det lidt haft modsatte effekt.

Gør det for dig selv
Heldigvis er jeg på ingen måde utilpas ved spejlbilledet, hverken med eller uden makeup. Så jeg tænker ikke så meget over det, med mindre jeg altså har det lidt skidt. De dage finder du mig som regel med de vildeste og mest iøjnefaldende looks. Det er fuldstændig det samme, når jeg vælger duft. Powerduften er udelukkende for min skyld. Begge dele er noget jeg tilfører alene for at overbevise mig selv om, at selv de sorteste skyer forsvinder igen. Rød læbestift, glimmereyeliner, regnbuelooks eller en neongrøn fakefur er præcis lige relevante, hvis det virker for dig. Det er fuldstændig ligegyldigt, hvordan det virker for eller på andre, hvis du føler dig som en million. Det vigtigste er, at du gør det for dig selv!

Billedet blev en gammel læbestift fra MACs fejring af The Rocky Horror Picture Shows fyrre års jubilæum… den er ligeså gammel… eller ung om du vil 😉 som mig.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *