Tirsdagstip: Sæt pris på dine misfarvede og hullede trusser

Tirsdagstip: Sæt pris på dine misfarvede og hullede trusser
13.09.22
Tirsdagstip: Sæt pris på dine misfarvede og hullede trusser

Det er alligevel imponerende, at der gik cirka tredive år, før jeg lagde to og to sammen. Derfor får du her indlægget med den sære titel: ”Sæt pris på dine misfarvede og hullede trusser”. Forleden fangede en overskrift på Facebook min opmærksomhed, og først der faldt tiøren. I tidens løb har min sadel på cyklen ellers fået skylden for hullerne foran på mine trusser. Det forklarede dog ikke de afblegede pletter…
Overskriften fortalte mig, at det er, fordi jeg er så sur. Det er heldigvis ikke humøret, den er gal med. Det er pH-værdien i skeden, der er lav. Det er sædvanligvis værdsat, fordi det holder ubehag, infektioner og ubalance væk. Det er på ingen måde en nyhed, sammenhængen er bare ikke gået op for mig før, selvom jeg udmærket ved, at de mælkesyredannende bakterier giver den gas.

Varm vask, tak!
Er der noget jeg slet ikke forstår, så er det blondetrusser… Jo, altså jeg kan da godt se, de er pæne, men hygiejniske det er de altså ikke. I hvert fald har jeg aldrig mødt blondetrusser, der kan vaskes så varmt, at de faktisk er rene… I Europa har vi jo ikke helt samme ritualer omkring vask efter toiletbesøg, som der er mange steder i Østen. Uanset den personlige hygiejne og ritualer omkring toiletbesøg, sidder trusserne jo oppe i måsen hele dagen. Det må jo betyde, at der før eller siden sniger sig fækale bakterier i nærheden af stoffet. Af den grund er jeg ret så stor tilhænger af vask ved højere temperaturer end fyrre grader!
Man kan nok føle sig mere eller mindre feminin med mormortrusser… For mit vedkommende betyder hygiejne og komfort langt mere end udseendet.

Trusseindlæg
Det er lidt det samme med trusseindlæg som med de der blondetrusser… Det forstår jeg heller ikke rigtig. Det hænger nok sammen med, at det ikke er noget, jeg blev introduceret til, da jeg nåede den menstruerende alder. Hjemme hos os, var det ofte min far, der sørgede for den slags indkøb. Og han gik efter prisen… Der i slutfirserne var der stadig hygiejnebind, der nærmest nåede fra trussekanten og om på ryggen. Dem blev jeg sjovt nok aldrig rigtigt venner med. Faktisk blev jeg først venner med min menstruation, efter jeg købte en mooncup efter fødslen af min førstefødte.
Hvis du er generet af hullerne og pletterne i trusserne er trusseindlæg selvfølgelig en mulighed. Personligt foretrækker jeg et trusseskift i løbet af dagen, over noget der generer både mig og balancen i skeden.

Sæt pris på dine misfarvede og hullede trusser
Uanset om du er til den ene eller den anden type trusser, er misfarvninger og huller i skridtet altså et godt tegn. Det betyder nemlig, at du eller rettere sagt din skede er sur. Og hvis den er det, er alt som det skal være. I de senere år er der kommet MANGE forskellige mærker, der henvender sig til dette område. Langt de fleste er parfumerede… Det kan simpelthen få mig helt op i det røde felt. Hvorfor er det, at kvinder altid skal have det skidt med deres egen lugt? Oftest skyldes den sure lugt faktisk sved. Du ved den der meget markante lugt af f*sse, som man kan møde på offentlige toiletter… Det er ikke sekretet, der lugter sådan, det er sved i folderne for eksempel i lysken.

Hvad kan du selv gøre for at holde balancen
Nu har jeg godt nok skrevet i lidt løse vendinger, hvad du kan gøre for at holde pH-værdien nede. Alligevel vil jeg uddybe her i punktform, for selvom vi sikkert alle sammen ved det. Så er det nemt at komme ind i en vane med at gøre det modsatte.

  • Undgå vask med sæbe! Selvfølgelig skal du holde dig ren, men det skal gøres skånsomt. Skal det endelig være, bør du bruge en intimsæbe, der har en lav pH-værdi.
  • Undgå parfumerede produkter i området, skyllemiddel, hygiejnebind, deodorant, creme og badeprodukter.
  • Hvis du har ubehag eller lugtgener i længere tid, er bomuldstrusser, der kan vaskes varmt, at foretrække.
  • Hvis du synes, du kan lugte dig selv, skal du undersøge, hvad det er, der lugter.
  1. Er det sekret fra skeden, kan det måske løses med stikpiller eller creme med mælkesyrebakterier. Hvis der er ubehag, kløe eller lignende, skal du et smut til lægen.
  2. Er det en sur lugt, kan det være sved. Prøv at bruge en anti-perspirant i lysken eller andre folder. Du kan også prøve med noget pudder, selvom det godt kan blive noget snask, hvis du sveder meget.
  3. Hvis det lugter af urin, er det værd at undersøge, om du får tørret dig ordentligt efter toiletbesøg. Eller om det er fordi du drypper lidt, når du hoster, griner eller løber. Hvis det er sidstnævnte, kan du få undersøgt bækkenbunden.
  4. Måske er det en kombination af ovennævnte muligheder, og så er vi tilbage til det med at vaske ved tres grader.

Der er sikkert masser af tips, som jeg har glemt lige nu. Del dem gerne, hvis du har noget at tilføje.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
20 kommentarer
Christina

Fedt indlæg 🙌

Jeg kan anbefale Impelvic til at træne bækkenbunden 😊

Helene Randløv

Ja, den er jeg også fan af, men jeg kan død og pine ikke få mine mænd til at forstå nødvendigheden. Jeeez!

Kh. Helene

Camille

Tak for et godt indlæg – synes det er så vigtigt at især unge kvinder får at vide, at deres underliv fungerer som stort set alle andres.
(sagt af en, der som teenager hele tiden vaskede sig aktivt i underlivet, pga frygt for lugt – det gav bagslag!)

Jeg vil dog gerne påpege, at der ikke er noget i vejen med at vaske sit undertøj på 40 grader i dag. Sammensætningen af det vasketøjsmiddel vi bruger i dag er udviklet til at kunne fjerne bakterier på 40 grader eller lavere, og undertøj i syntetisk materiale (polyester, nylon osv.) er nemmere at rengøre – da bakterier ikke trænger lige så dybt ind i disse, som ved fx undertøj af 100% ren bomuld.

Har man en god standard hygiejne og skifter trusser jævnligt, er der altså slet intet i vejen for at vaske det på 40 grader 🙂
Selvfølgelig skal man lige overveje, om det ikke var en god idé at vaske sine trusser på en højere temperatur, hvis man har haft et problem med afføring eller blod i dem..

Helene Randløv

Hej Camille
Mig bekendt er det sjældent vaskemaskinernes programmer er lange nok til at enzymerne for alvor kommer i spil. I øvrigt har de ingen eller kun ringe effekt på bakterier.
Kh. Helene

Anne

Tak for at sætte fokus på al den kropsskam og forskrækkelse.

Helene Randløv

Selvfølgelig!

Kh. Helene

Maria

Nøj hvor er jeg glad for at I skrive dagens indlæg, for jeg har virkeligt tænkt at den er gal med mig og min skede. Men heldigvis er alt som det skal være.

Tak ☺️

Helene Randløv

Kære Maria
I årevis har jeg været så pinligt berørt over det, så jeg tænkte, at der måtte være andre, der havde det som mig.

Kh. Helene

Anne

Fedt indlæg – tak!

Og så lige en note til det parfumerede, især bind. Den ‘duft’ er jo så markant, at man (eller i hvert fald jeg) helt automatisk tænker ‘hun har menstruation’ 🙈

Helene Randløv

Hahaha, aaaadr… er den virkelig? Jeg har heldigvis aldrig været i nærkontakt med et.

Føj for pokker… Det er lidt ligesom den der blespand med parfumerede poser, det starter da meget godt, men efter kort tid lugter spanden så heftigt af parfumeret lort, at man virkelig er ved at knække sig, hver gang man skal smide en ble ud.

Kh. Helene

Julie

Jeg har altid vasket undertøj på 30 grader det troede jeg de skulle! Men ja de bliver ved at lugte jo 😅 må prøve højere temperatur

Helene Randløv

Hej Julie
Du skal først vaske varmt, når du har trusser, der kan tåle det. Kunststof vasket ved høje temperaturer er ikke altid et kønt syn. Smid dem eventuelt i Rodalon, det slår bakterierne ihjel og dermed også lugten.

Kh. Helene

Regitze

Jeg vasker mine trusser ved 40 grader, med Rodalon Sportsvask i skyllemiddelskuffen. Det har jeg stor succes med.

Helene Randløv

Hej Regitze
Jeg har altid været glad for Rodalon, men jeg har aldrig set den der Sportsvask, den lyder jo fantastisk på papiret.

Kh. Helene

Karin

I forhold til mænd og bækkenbundstræning: du kan introducere dem til bogen “Fra regnorm til anakonda” 😉

Helene Randløv

Den har jeg faktisk kigget på, jeg elsker nemlig titlen 😛

Katrine

Jeg kan anbefale stofbind. Det lugter ikke og på den måde slap jeg af med kløe dernede.
Jeg bruger stofbind med bambus stof og vasker varmt sammen med bomuldstrusser.

Helene Randløv

Hej Katrine
Er det til menstruation? For jeg kan slet ikke bruge hverken bind eller trusseindlæg og har derfor brugt en menstruationskop i over tyve år

Kh. Helene

Katrine

Er det alle kvinder, som har en så sur en skede, at undertøjet afbleges? Eller kan det variere?

Helene Randløv

Hej Katrine
Det afhænger nok både af trusserne og den eksakte pH-værdi… måske også i forhold til anatomi. Der var MANGE beskeder i indbakken efter dette indlæg, og rigtig mange tilkendegivelser på lignende oplevelser.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *