Olfaktorisk onsdag: Le Labo City Exclusives

Olfaktorisk Onsdag: Le Labo City Exclusives
31.08.22
Olfaktorisk Onsdag: Le Labo City Exclusives

Desværre blev jeg først klar over konceptet bag Le Labo City Exclusives for sent. Det er ellers fantastisk at City Exclusives bliver solgt i hele verden en måned om året! Min ærgrelse var dog ret stor, da jeg opdagede det den 2. oktober 2013. Det var nemlig den dag, jeg vendte tilbage for at købe Gaiac 10, som jeg havde tabt mit hjerte til. Nu var det ikke det mest fintfølende menneske, der gav mig beskeden. Der kort og godt var, at ville jeg købe den, skulle jeg et smut til Tokyo. Først derefter var vedkommende så flink at forklare konceptet. At gå forgæves efter noget man virkelig ønsker sig, er temmelig nedslående. Især hvis man ikke lige skal et smut forbi Tokyo. Siden dengang har jeg debatteret med mig selv, om det overhovedet var fair at skrive om Le Labo City Exclusives på bloggen.

September
Det er muligvis sjovere at købe duften i den pågældende by, som et minde om en forhåbentlig fantastisk rejse. Som forberedelse på september, har jeg simpelthen udfærdiget min egen liste. I år er det især Moscow Benjoin 19, Berlin Cedrat 37, Baie Rose 26 og New York Tubereuse 40, jeg skal dufte til. Om ikke andet skal jeg have købt testere af dem, så jeg ikke behøver at impulsshoppe næste år. Le Labo begynder allerede at sælge prøvestørrelser af City Exclusives fra den første august, så du kan være forberedt. Når du først har flakonen, behøver du ikke længere at rejse til udlandet eller vente til september. Le Labo har jo deres refill-system, hvilket betyder at du kan få fyldt op, når du er løbet tør. Og det gælder altså også City Exclusives.

Le Labo City Exclusives
I morgen er det den første september, det betyder en hel måned med alle Le Labo City Exclusives i Danmark. Det er faktisk en af årsagerne til, at serien ”Olfaktorisk onsdag” sidste uge blev en realitet. Endelig er jeg velforberedt og i god nok tid til at dele de City Exclusives, jeg selv holder mest af.
Der har muligvis været andre lejligheder, hvor jeg kunne have præsenteret dem. Alligevel er det først nu, jeg er klar… Sidste år købte jeg som en belønning til mig selv flere Le Labo City Exclusives. Det var efter en følelsesladet dag, hvor vores lille familie endelig kunne lægge flere måneders store bekymringer bag os. Måske derfor har jeg et helt særligt forhold til de dufte. I hvert fald spiller det ingen rolle for mig, hvor duftene kan købes resten af året.

Tokyo Gaiac 10
Der er hele fire forskellige moskusnoter i Gaiac 10. Den dufter både af træ, bål og samtidig meget rent og sæbet. Når jeg en sjælden gang er ubeslutsom, er det altid Gaiac 10, jeg griber ud efter. Det er en sikker vinder, som altid får mig til at føle mig virkelig godt tilpas. Det er en af de meget få dufte, jeg har formået at bruge op i nyere tid. Le Labo skriver selv, at man ikke skal forvente en duft, andre har glæde af med mindre, de kommer helt tæt på. Det er jeg sådan set enig i, men dem der gør… komplimenterer altid duften. Den er altså lidt stille, selvom den holder LÆNGE på huden. De fire moskusnoter åbner op for den røgede, krydrede duft af pukkenholt. Ja, det hedder guaiactræet åbenbart på dansk. Cedertræ og olibanum runder tørt, let sødmefuldt og krydret af.

Paris Vanille 44
Der burde være en advarsel på denne duft! Vanille 44 havde ikke været min længe, før dens effekt på omgivelserne blev tydelig. Min søn oplever det samme, så det er ikke bare mig… Folk bliver simpelthen så draget af duften, at de ikke er bevidste om, hvor nærgående de er. Det er da rart med opmærksomhed, men det kan altså også være temmelig overvældende. Vanilje er ofte en duft, vi forbinder med noget rart. Denne version dufter slet ikke af vanilje på den der kageagtige måde. Den er nedtonet og eksklusiv. Den vækker din interesse med en frugtig cremet bergamotte, en let bitter mandarin og en udefinerbar fedme fra aldehyder. En rar rund og krydret sødme fra en pebernote blandet med duften af dyr røgelse og rav indfanger dig. De varme let røgede noter af blandt andet guaiactræ og denne her intense vanilje fastholder din opmærksomhed.

Amsterdam Mousse De Chene 30
Første gang jeg duftede til Mousse De Chene 30, tænkte jeg på Torsdags Top Ti: Forårsdufte… Det er desværre lidt svært, med mindre jeg samtidig anbefaler en rejse til Amsterdam… Selvom sådan en tur bestemt også skal have en stor anbefaling med på vejen! Le Labo har vendt duftpyramiden på hovedet i denne duft. Hverken slåenlav eller patchouli er i reglen brugt som topnoter. I Mousse De Chene 30 er det denne duo, der brager dig i møde. Ny fældet træ, rosépeber og kanel dæmper braget. En grøn, krydret nærmest citrusagtig laurbærbladsnote tøjler hele balladen. Ordvalget er naturligvis ikke tilfældigt, både den krydrede slåenmos og den særegne grønne patchouli er intense noter. Det er derfor på ingen måde en stille duft. Den er grøn, urtet og krydret. Derfor vil mange måske finde den maskulin, men giv den lige en chance på huden.

Los Angeles Musc 25
Ældsten udbrød glædestrålende: ”du dufter af sommerhus”, en dag jeg bar Musc 25. Kun fordi ordene kommer fra ham, kan jeg opfatte dem som et kærligt kompliment. Sommerhus i min næse er nemlig nærmere lidt jordslået. Musc 25 dufter rent… af lys, af frisk luft, af nærhed, af varm hud og rigtig meget af noget hemmeligt. Der er ingen tvivl om, at den gemmer på noget…
Det ligger lige til højrebenet at kalde duften himmelsk. Den letter med en luftighed og renhed fra aldehyder, liljekonval og en brise af rose. En tydelig men flygtig patchouli og pudrede noter af vetiver og cedertræ tager duften videre. Den vildt sensuelle komposition af en intens moskus, ambra og civet sørger for, at Musc 25 formår at fængsle din (elskedes) opmærksomhed. De tre noter er naturligvis syntetiske, men de giver alligevel den der dyriske dybde, som var de naturlige.

London Poivre 23
På en eller anden måde kan jeg godt se de ovennævnte byer i Le Labos fortolkninger. Der er jeg altså lidt mere udfordret med Poivre 23. Det er næppe for at fremhæve landets belastede historie med dette eksklusive krydderi? Peber er en note, jeg er sært draget af. Det er faktisk ret underligt, fordi jeg ikke er glad for smagen. Poivre 23 er en kompleks duft med mange facetter. Den dufter på én gang råt og varmt, røget, sødt, pudret og intenst krydret. Åbningen er friskkværnet peber og en dyb men blød læderagtig labdanum. En næsten sirupssød vanilje, rav og en let syrlig bourbon peber overtager scenen med et strejf af røgelse og frugtig styrax. I bunden tøjler guaiac- og sandeltræ sødmen sammen med en dyb og mosset patchouli. Det er sådan en duft, jeg kan forestille mig Phileas Fogg duftede af…

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Fra i morgen kan du altså dufte til Le Labo City Exclusives i den fine butik i Store Strandstræde, måske også i Magasin du Nord*. De andre forhandlere har mig bekendt ikke hele sortimentet. Du kan også finde duftene online i Le Labos egen webshop.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Anne - Sofie A

Hej
Noget helt andet kan ikke komme ind på jeres blog, via blogloving, den app kan ikke fås i DK!

Helene Randløv

Hej Anne-Sofie
Vi droppede bloglovin’ for mange år siden.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *