Tirsdagstip: Find det milde blik frem

Rynket hund
09.08.22
Rynket hund

Det er ærgerligt, at kvinder ikke står sammen. Tirsdagstip: Find det milde blik frem handler om de negative kommentarer og fordomme, der får alt for meget energi fra hver enkelt. Moden ændrer sig heldigvis hele tiden! Det betyder, at både at vi går anderledes klædt end for bare to år siden. Det spiller muligvis også en rolle, at mine øjne er blevet ældre. En væsentlig forandring er dog den kropsglæde, særligt de yngre kvinder udstråler. Eller i hvert fald en mere afslappet holdning til det gængse ideal. Det resulterer desværre i, at nogle føler sig berettiget til at kommentere på påklædningen eller på kroppen. Det er dog ikke forbeholdt de unge, ældre kvinder, der har lyst til at gå i bikini, er åbenbart også forkerte. Uanset om du ville eller ikke ville færdes i den mundering, giver det dig ikke ret til at dømme og slet ikke til at kommentere.

Hold det for dig selv
Den nuværende buksemode, forstår jeg ikke, selvom jeg har prøvet. Der var nu også masser af min garderobe, folk omkring mig ikke forstod. Genbrug og hjemmefarvning var stort i start halvfemserne. Jeans i alle regnbuens farver, langærmede undertrøjer, læderjakke med rygmærke, band (dødsmetal) T-shirts og selvfølgelig Dr. Martens. Sidstnævnte spraymalede jeg og brugte med forskellige mønstrede pyntebånd som snørebånd. Dengang var håret meget langt og glat, og jeg gik højst med mascara. Og jeg havde absolut ingen problemer med at være feminin alligevel.
Min stil eller mangel på samme har affødt så mange kommentarer i tidens løb. Derfor forsøger jeg selvfølgelig at holde min mund, når jeg ser noget, som ikke falder i min smag. Ingen har brug for din eller min mening med mindre, de faktisk spørger efter den… Det gælder både på de sociale medier og ude i virkeligheden.

Alderstyrani
Alderen indhenter os alle… det er stensikkert, at vi bliver ældre. År for år begynder huden at trække sydpå, få mærker, vi får tyndere hår, tykkere maver og alt muligt andet træls. Eller det vil sige, alternativet er da langt værre i min optik. Forleden talte jeg med en sød læser om overgangsalderen. Og det kæmpetabu alt det, der sker med kvindekroppen, stadig er. Og der sker faktisk en del, som vi overhovedet ikke selv er frue/dame/kvinde over. Selv sådan en uskyldig formulering er mændene også lige inde over. Hvilket sikkert også er en af grundene til, at viden om kvinders fysiologi og alt i den forbindelse stadig halter. Det er endda for længst etableret, at vi ikke altid reagerer så godt på at få samme behandling som mændene. Heldigvis lader det til, at de helt forstokkede typer snart er en uddøende race. Vi krydser fingre!

Find det milde blik frem
Efter overgangsalderen drejede samtalen ind på Charlotte Bircows bikinibilleder, der får hårde ord med på vejen på de sociale medier. Hvis man selv synes, man er dejlig, hvorfor så ikke vise herligheden frem? Er din egen mening ikke den eneste, der tæller? Kan øjnene ikke tåle at se en teenagedelle eller lidt solbrun tresårig hud, må man altså glo den anden vej.
Regelsættet for, hvad man må og ikke må (som kvinde), er efterhånden så snævert, at det føles som en spændetrøje. Mændene hører jeg sjældent klage over kvindekroppe, men mange kvinder har så travlt med at kritisere og kommentere på hinanden. I en tid hvor der på alle måder bliver ført krig mod kvinder, må vi altså stå sammen. Derfor håber jeg, at du vil følge opfordringen: Find det milde blik frem. Måske får du også selv brug for dem en dag.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *