Tirsdagstip: Bliv dus med din ekspedient

Sephora Illum
12.07.22
Sephora Illum

Denne uges Tirsdagstip: Bliv dus med din ekspedient er min (over)reaktion, på en stakkel læsers vegne. Det er simpelthen så frustrerende at være vidne til den vildledning og misinformation, folk udsættes for. I det pågældende tilfælde handlede det om en hud, der mildest talt var sur. Efter nogle spørgsmål gik det op for mig, at det nok var hårprodukterne og frisøren, der var synderne.
Lad være med at tage det personligt, uanset om du er kunde, eller du hører til en af de omtalte grupper. Indlægget her er hverken tænkt fordømmende eller belærende. Faktisk er der nærmest ingen grænser for, hvad jeg selv har slæbt med hjem fra diverse butikker, klinikker og saloner.
Der er SÅ mange superdedikerede, vidende og ikke mindst interesserede hudplejeterapeuter, frisører og butikspersonale… Og så er der dem, der ødelægger det for alle de andre. Æv altså!

Tusind tak for vejledningen!
Nu er jeg klar over, at jeg ikke just kommer på hitlisten hos ovennævnte grupper især ikke de selvstændige. De stakkels mennesker skal jo tjene penge, det er jo hele formålet med forretningen, uanset hvad konceptet er. Er der én sætning, jeg ville have haft gavn af at lære at sige, for mange år siden. Så er det: ”Tusind tak for vejledningen, jeg vil lige tænke over det”. ”Nu har h*n brugt tid på mig, så nu skylder jeg at købe produkterne”- tanker, har overskygget min fornuft. Dygtige sælgere spotter lynhurtigt velviljen og det manglende overblik eller overskud til selv at sætte sig ind i tingene.
Fortvivlende meget personale lider samtidig under strenge krav om at sælge et vist antal produkter per kunde. Som om det ikke var stressende nok, skal det måske endda være fra et specifikt mærke. Alle er tabere i det spil!

Bliv dus med din ekspedient
Ovennævnte sætning er selvfølgelig kun i orden at sige, hvis du faktisk gerne vil støtte pågældende butik. Den tillid, det kræver at give dig god vejledning, er naturligvis svækket, hvis du aldrig kommer igen. Går du hjem og køber produkterne på nettet, er det vildt dårlig stil, hvis du spørger mig! Vil du gerne nyde godt af et andet menneskes vejledning og viden, så koster det altså penge. I det store hele betaler den lille investering sig ofte. De fleste vil gerne spare penge, derfor skal du lige trække vejret, når du står i butikken. Spørg ind til, hvad du kan nøjes med, og hvad du kan supplere med hen ad vejen. Så kan du danne dig det forkromede overblik i ro og mag der hjemme. Det er svært ikke at respektere en kunde, der er ærlig fra start.

Respekt og forståelse
Når du til gengæld er blevet dus med din ekspedient er der en helt anden respekt og forståelse. Der er en velvilje og lyst til at sætte sig i dit sted, tage højde for din økonomiske situation. Og en ære i at være til rådighed og ikke mindst hjælp for dig.
Som et eksempel kan jeg fortælle om ”min” lokale Matas-dame i Hørsholm. Vi var jævnaldrende, og vi havde en glødende passion for makeup begge to. Da hun flyttede, var det bare ikke det samme. Det vil sige lige til den dag, hvor hun stod i min nye lokale Matas på Østerbro. Gensynsglæden var stor og shoppelysten, tilliden og respekten vendte lige så stille tilbage. Hun var den første, men hun er langt fra den eneste eller sidste, jeg har det sådan med. Sådan en relation kan altså være til stor gensidig glæde.

N.B. Billedet er valgt, fordi det lå i billedbiblioteket! Det er fra dengang Sephora åbnede i Illum. Det er valgt, fordi Sephora netop er et af de steder, du kan søge vejledning. Det er altså ikke for at insinuere, at personalet er hverken værre eller bedre dér end alle mulige andre steder.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *