Tirsdagstip: Bliv klar til foråret med lidt forkælelse

Fredagsfavorit: The Ritual of Chadō
19.04.22
Fredagsfavorit: The Ritual of Chadō

Ligesom der er nogle faste ritualer til efteråret, er der også ritualer, der hører forårets komme til. Måske kan du slet ikke genkende det? I så fald bør du virkelig forkæle dig selv med lidt hjemmespa eller måske en behandling eller to på en god klinik. Du fortjener det helt sikkert. Her hjemme har der været rigelig grund til at være nedtrykt, der har været både sygdom og død på tapetet. Det har ikke været videre muntert, derfor har jeg virkelig brug for lys, luft og forkælelse. Tirsdagstip: Bliv klar til foråret med lidt forkælelse er ligeså meget en påmindelse til mig selv. Selvom jeg helst købte mig til nogle behandlinger på mit yndlings SPA… Så ved jeg godt, at jeg egentlig får mere mentalt overskud ud af at gøre det selv. Måske har du det omvendt, og du skal selvfølgelig gøre det, der er bedst for dig.

Hjemmespa
Hvad der hører til sådan en, kan jeg ikke svare på. Det, jeg selv gør, er ikke nødvendigvis det, du ser som forkælelse. Derfor er nedenstående naturligvis bare forslag, og så er du velkommen til at kommentere, hvad der hører til en hjemmespa i dine øjne. Dejlig duft i form af voks, lys eller diffuser, friske blomster, bath bombs til badekarret, yndlingsmusikken i øret og alt muligt andet, der kan gøre oplevelsen bedre kan du tilføje efter mulighed og behov.

  • Læbepomade: Giv læberne en ordentlig omgang med din yndlingslæbepomade, vaseline eller rent sheasmør. Det gør så stor forskel med et tykt lag, selvom det måske ikke er videre behageligt.
  • Hårkur: Inden jeg overhovedet træder ind i badet, har jeg masseret en hårkur ind i mine længder. Det er ikke forbeholdt SPA-dage, faktisk er det sådan håret bliver behandlet, hver eneste gang jeg vasker det. Vælg den du bedst kan lide eller rettere sagt, den du føler gør en forskel. Dit hår har kun glæde af lidt ekstra tid med produktet.
  • Eksfoliering: Måske hjemmelavet af salt, sukker eller kaffegrums lækker duft og noget olie. Måske en mere bæredygtig variant med tørbørstning. Pas på med for fede og uopløselige olier, der kan forvandle gulvet i brusekabinen til en dødsfælde. Massér med det valgte produkt fra fødderne og op, så hele kroppen får glæde af eksfolieringen.
  • Ansigtsmaske: En god cremet fugtmaske eller sheet mask kan du sagtens tage på, før du går i gang. Ellers er det ekstremt vigtigt, at du først tager ansigtsmaske på, når den akkurat har tid til at virke. Huden har på ingen måde godt af en eller anden udtørrende og krakelerende maske. De er bedre at holde sig fra!
  • Hårfjerning: I mine øjne er det ikke ret SPA-agtigt. Alligevel er det stadig en aktivitet, jeg oftere kaster mig over i forårs- og sommermånederne. Voks er på mange måder fantastisk, men jeg HADER, når hårene begynder at gro ud igen. Barbering tager et lillebitte øjeblik og skal godt nok gentages ofte, men det tiltaler mig mere. Det er mest fordi min tålmodighed ikke rækker til det helt store…
  • Neglepleje: Det gør noget rigtig godt for mit psykiske velbefindende, når jeg har pæne negle. Derfor tager jeg gerne den tid det tager, uanset om det er på en salon eller i privaten.
  • Massage: Et af de vigtigste elementer i mine egne SPA-øjeblikke er massage, det er det hele, der får en tur. En god olie og så går jeg ellers løs på muskler i ansigtet, på mine evigt ømme laptop-muskler i armene, fødder, lægge, lår og resten af bagsiden, hvis manden gider at hjælpe til ellers er min trofaste ball-stik bold heldigvis altid tilgængelig.

Mens du er i gang, skal fokus være på dig. Bliv klar til foråret er lige så meget en slags vejrtrækningsøvelse. Det er simpelthen svært at komme ud af vinterhiet uden lidt forkælelse.
For mig starter sådan en omgang gerne med en eller form for træning eller en god gåtur. Og det slutter med en god bog, te i koppen og rolig musik på anlægget. Hvordan gør du?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *