Tirsdagstip: Samme fremgangsmåde er lig med samme resultat

28.12.21

Jo, overskriften, ”samme fremgangsmåde er lig med samme resultat”, er da vildt irriterende! Der er selvfølgelig en årsag til, at jeg er SÅ irriterende her til aften. I dag læste jeg en kommentar, som kom bag på mig. Det er ikke den første af sin slags, men jeg blev alligevel forundret. Det er ikke atypisk, at læsere forventer mirakler, det er forståeligt. Det er selvfølgelig tanken om, at NU gør jeg noget ved problemet, så har det bare at virke. Håbet lever, og alt er godt! Det er, som det skal være. Det er dog en anden type læser, der vækker min nysgerrighed. Det er nemlig dem, der forventer forandring, når de ikke har lyst til at ændre noget. Det er på ingen måde for at udskamme nogen, for mig er det bare ulogisk. Men måske handler det mere om, at udfordringen er stor nok til at blive taget seriøst?

You do you
Overskriften, ”samme fremgangsmåde er lig med samme resultat”, går begge veje. Det er helt det samme, vi siger, når du har fundet frem til det, der virker. Hvis det virker for dig, så er alt godt. Selvfølgelig skal du ikke ændre noget, der virker! Min udfordring med logikken opstår i forhold til, det man ikke vil ændre, når noget tydeligvis er galt.
Det gælder alle aspekter i livet! Der er bestemt vigtigere ting i livet end hudpleje, men hvis det påvirker dig, er det vel også værd at tage affære? Heldigvis har mange år som dåse lært mig, at folks holdninger til hudpleje ikke er én til én i forhold til livet. Så selvom man har aldeles urealistiske forventninger til enten det ene eller det andet, afspejler det ikke nødvendigvis hinanden. Spørgsmålstegnet ved udfordringens størrelse bliver jeg dog nødt til at sætte.

Dyb frustration…
Mon du læser glimtet i øjet, når du læser det ovenstående? Selvfølgelig skal du gøre lige som det passer dig! Det er bare virkelig frustrerende at ville hjælpe, når man hverken kan gøre fra eller til. Det lyder måske voldsomt arrogant, og sådan er det heller ikke ment…
Mit yndlingseksempel er en læser, som af rigtig mange omgange skrev om sin hud, der bare var træls. Efter halvandet eller to år overgav hun sig endelig, og fulgte den vejledning, jeg havde gentaget fra første henvendelse. Og vupti der gik knap en måned, så var bedringen så stor, at håbet, om en rar og pæn hud var indenfor rækkevidde, levede.
Så når jeg lyder småsur og arrogant, så er det altså, fordi jeg tager dig og dine udfordringer ret seriøst.

Som Sisyfos
Det er naturligvis mit yndlingseksempel, fordi det er sådan en slags eventyr… kort og med en lykkelig afslutning. Store forandringer kræver oftest længere tid, og der skal sikkert også justeringer til undervejs. Det er bare for at sige, at jeg da selvfølgelig til fulde forstår modviljen mod forandring. Især når vi kan finde på at skrive, at tilstanden kan blive forværret, før det bliver godt. Hvem har dog lyst til det? Desværre er det så her, overskriften bliver så irriterende… ”Samme fremgangsmåde er lig med samme resultat” vidner i tilfælde af udfordringer om, at der skal forandringer til, før du får et andet resultat.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *