Anmeldelse: Ivy Aïa Face Serum

Ivy Aïa Face Serum
11.11.21
Ivy Aïa Face Serum

Ivy Aïa Face Serum

Ivy Aïa har tilføjet fire ansigtsserum til deres voksende serie, og dem vil jeg gerne sende en anbefaling efter. Hvis du er på et budget og gerne vil gøre noget godt for din hud er det fire gode og billige serum.

Ivy Aïa er et dansk mærke, og nogle af produkterne er endda fremstillet i Danmark. Det gælder dog ikke disse serum, der er fremstillet et sted i EU. De er uparfumerede og mærket med Allergy Certified.

Der er fire serum. Mine favoritter har jeg købt og brugt. De sidste to vil jeg anmelde på baggrund af ingredienslisterne.

Lidt om konsistensen

Alle fire serum er bygget op over samme grundblanding af vand og glycerin. Det giver en let, lidt gel-agtig serum, som binder fugt i huden. Min tørre hud sluger glycerin som vand på en varm sommerdag, men andre kan godt opleve en lidt “glat” serum, som glider rundt på huden – prøv det selv. Normal har heldigvis testere på deres produkter, så du lige kan mærke efter, om det er noget for dig. Huden har bestemt godt af det.

Ivy Aïa Face Serum Lactic Acid 5%

En daglig peeling med fem procent mælkesyre er et fint bud på en meget mild peeling til alle hudtyper. Mælkesyre er ligesom for eksempel glykolsyre en AHA – en alpha-hydroxy acid. Her er der fem procent i, og ph-værdien er 3,5 procent – det virker. Ligesom alle andre AHA virker mælkesyre eksfolierende, det vil sige den fjerner de øverste døde lag hud og stimulerer dannelsen af ny frisk hud. Ivy Aïa Lactic Acid 5% er god, billig og et blidere alternativ til for eksempel The Ordinarys 10%.

Ivy Aïa Face Serum Collagen

Ivy Aïa Collagen indeholder IKKE Collagen – den stimulerer kollagen. Det gør den ved hjælp af C-vitamin. C-vitamin er en af flere ingredienser, der er kendt for at stimulere dannelsen af kollagen i huden. Derudover indeholder Ivy Aïa Face Serum også hyaluronsyre, der binder fugt i huden. Ivy Aïa bruger en variant af C-vitamin, der hedder sodium ascorbyl phosphate. Det er en mild form for C-vitamin, der er lidt mindre potent end andre former – hvilket er en god ting, hvis du har hud som min, som godt kan reagere på C-vitamin. Det er også en god nyhed for uren hud – læs mere nedenfor.

Ivy Aïa Face Serum Hyaluronic Acid

Hyaluronic Acid er en serum med hyaluronsyre og B5-vitamin. Samme kombination, som du ser i The Ordinarys The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5-vitamin. Hyaluronsyre kan binde fugt og udglatter huden, mens B5-vitamin virker beroligende på huden.

Ivy Aïa Face Serum Vitamin C

Ivy Aïas serum med C-vitamin indeholder tre procent C-vitamin. Ivy Aïa bruger en mild form for C-vitamin, der hedder sodium ascorbyl phosphate. Jeg tåler den fint, og min hud er ikke ret glad for C-vitamin normalt. Den har de samme fordele som andre typer C-vitamin, men er mindre potent og med mindre risiko for bivirkninger. Og så er der en særlig interessant pointe: Den har effekt på akne. Effekten af sodium ascorbyl phosphate er flere gange blevet undersøgt på akne, og vist effektiv i en koncentration så lav som 1 procent (kilde).

Til 66 kroner for 30 ml. er der ikke ret mange grunde til ikke at prøve Ivy Aïas ansigtsserum. Især deres C-vitamin produkter er god bud på en meget mild C-vitamin med en særlig appel til uren hud. En mild kemisk peeling med 5 procent mælkesyre er også et fint køb til 66 kroner.

Mit største problem med de fire ansigtsserum fra Ivy Aïa var at få fat i dem. Jeg var i tre Normal-butikker, før jeg fandt dem alle fire. De to første havde kun en enkelt.

Her kan du købe det

Ivy Aïa Face Serum koster 66 kroner for 30 ml. Du kan købe dem i Normal. Webshoppen Nulallergi.dk sælger dem også.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
14 kommentarer
amanda

Tak for indlægget 🙂

Hvilken serum vil du anbefale for anti-age? og kan man blande to sera?

Vh
Amanda 🙂

Helene Randløv Hansson

Hej Amanda
Der handler det om at læse op på effekten af hver enkelt og vælge den med de egenskaber, du søger. Det svar kender kun du. Du kan godt bruge flere sera.
Kh. Helene

Stephanie

Tak for indlægget!

Du skriver, at du reagerer på c-vitamin.

Det kunne jeg godt tænke mig at høre mere om.
Hvordan reagerer du?

Jeg går nemlig rundt og tror, at jeg er allergisk over for Ethyl Ascorbic Acid – jeg bliver i hvert fald hævet og ildrød, hvis jeg bruger produkter med det c-vitamin i, men jeg har kun kunnet finde oplysninger herom på engelsk – og nu tør jeg ikke bruge produkter, hvis der står noget med c-vitamin – som jo virkelig er blevet moderne.

Jeg har tendens til uren hud, så jeg gad bare så godt, at jeg kunne bruge noget c-vitamin. Er det i virkeligheden ‘bare’ et spørgsmål om at vælge en mildere c-vitamim?
– og har du hørt om den her ‘allergi’ før?

Vh
Stephanie

Helene Randløv Hansson

Hej Stephanie
Nu er jeg ikke Katja, men jeg reagerer ved at blive MEGET varm, rød og hævet… altså en seriøs allergisk reaktion. C-Vitamin indeholder ofte æteriske olier fra citrusfrugter og det hjælper ikke på sagen. Og ja, reaktioner er almindelige. Sørg altid for at få en prøve, der er sikkert noget, du kan tåle.

Kh. Helene

Sidsel

Hej
Bruger normalt The Ordinarys niacinamid 10% – kan jeg bruge den sammen med nogle af ovenstående?
Vh Sidsel

Helene Randløv Hansson

Hej Sidsel
Det kan du sikkert… Det afhænger jo af, hvad du vil opnå. The Ordinary anbefaler ikke kombination af Niacinamid og C-Vitamin. Du må rådføre dig med deres dos and don’ts i forhold til ingredienserne i disse.

Kh. Helene

Maja

Tak for fine anbefalinger! Jeg har altid haft en fin hud i ansigtet, men altid bøvlet med hudorme på næsen. Det sidste år er jeg begyndt også at få lidt urenheder i tindingerne i form an små bumser og hudorme. Vil en af disse serummer hjælpe mig, tror du?
KH Maja

Helene Randløv Hansson

Hej Maja
Det er BHA/salicylsyre du skal have fat i… for eksempel T-Zone Peeling.
Kh. Helene

Camilla

Kære jer.
Jeg har efter 2. fødsel døjet med mange urenheder og generelt rigtig kedelig grå hud.

Jeg har prøvet alt for meget forskelligt men primært jeres produkter. T-zone virkede ikke for mig? Dog gjorde power treatment fra danish skin care.
Jeres niacinamid er rigtig god til mig.
Rens brugt jeg nøies personlige – den hvor man udfylder en masse ting inden den laves til dig.

Så jeg brugte:
Nøie rens
Power treatment
Niacinamid
Alt i en solcreme

Morgen og aften – det fungerende rigtig godt. Men det var ikke intentionen at ende på disse produkter, jeg havde prøvet en masse og til sidste havde jeg disse produkter tilbage så det var helt tilfældigt.

Og jeg ved det, if it works dont fix it!

Men løb nærmest tør for alt samtidig og tænkte HEY jeg skal da prøve noget nyt.

Så jeg er i gang med:
Nøie rens
AHA peeling fra jer
Ordinary A vitamin 5%
niacinamid fra jer
Aften
Og morgen med solcreme uden a vitamin

Nu får jeg så små urenheder igen. Én af grundene til at jeg også skiftede er fordi jeg er 31 og er ved at få fine linjer, og så mangler min hud generelt bare virkelig glød.
Tænkte aha og a vitamin kunne være en god kombi her?

Men hvad gør jeg galt? Skal jeg gå tilbage til min gamle tilfældige rutine igen?
Det skal siges jeg gerne vil have en ny rens, udover det døjer jeg EKSTREMT meget med milier over meget af ansigtet. De er i klynger i tindingerne men også spredt på kinder pande mm. Jeg har lige fået en dybderens ved en kosmetolog for en måned siden? Men føler allerede jeg er ved nul igen og skal afsted igen jer snart.

På forhånd tak!

Mvh Camilla

Helene Randløv Hansson

Hej Camilla
Jeg må bede dig sende dit spørgsmål som besked på vores blogprofil enten på Instagram eller Facebook. Først og fremmest er dialogen lettere og så er dine kommentarer ikke til at finde, når først de er godkendt.

Umiddelbart er fejlen, at du bare kaster huden fra det ene til det andet. Der skal trappes langsomt op med en ting ad gangen. Og så mangler din hud vel fugt, når nu du har milier i det omfang?

Kh. Helene

Ann-Katrine Thomsen

Hej.
Hvad memer I om Ivy Aïa’s vippe-serum?
Jeg har læst at i den nye version, er der ikke prostaglandin, men blot biotin og peptider.
Desuden er den allergimærket.

Hilsen Ann-Katrine

Helene Randløv Hansson

Ikke ret meget, peptider virker fint… bare over lidt længere tid.

Sofie

Jeg købte Hyaloronssyren den anden dag, jeg er totalt ny i skin-Care gamet, har aldrig rigtig haft problemer med andet en et par hudorme på næsen. Derfor har jeg heller ikke brugt sera før, men fy for Søren den brændte mig. Nåede at duppe tre dråber på kindben, det brændte så meget på Max 30 sekunder at jeg måtte vaske det af. I dag har jeg haft følelsen af en solskoldning. Ved ikke om de har ændret mængden siden 21. Har I et råd til hvad jeg skal prøve i stedet? Er 27 og har meget få fine linjer ved øjnene lidt tendens til tær hud og hudorme. Ellers er jeg super glad for min hud 🙂

Helene Randløv

Hej Sofie
Hvad bruger du ellers? Det giver ikke rigtig mening at hyaluronsyre skulle brænde på huden. Er det den fra Ivy Aïa?

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *