Månedens Favoritter: Oktober 2021

Månedens Favoritter: Oktober 2021
05.11.21
Månedens Favoritter: Oktober 2021

Månedens Favoritter: Oktober 2021

Så lang tid er der vist aldrig gået før jeg har genoptaget Månedens Favoritter. Der er mange grunde til, at det har været lidt sværere, end det plejer. En af dem er, at jeg havde samlet alle favoritterne fra flere måneder… fire måneder for at være præcis. Og en dag jeg ryddede op i nogle dokumenter, kom jeg til at slette hele balladen. Det stod ikke til at genskabe, og jeg mistede helt lysten til at skrive favoritter. Det er fjollet, for jeg gør faktisk alligevel mental status over produkterne, jeg bruger.
Udvælgelsen af de ti har været sværere end sædvanligt. Savnet af at dele min begejstring og den mere uformelle sniksnak om produkter har åbenbart været større, end jeg havde indset. Der er lidt til håret, huden og kroppen… og kunst til neglene. Der er hele to dufte… og så er der selvfølgelig makeup.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Produkter markeret med ¤ er modtaget som anmeldereksemplar

1. SheNailDid
Det hele startede på Instagram, hvor jeg blev helt forelsket i dygtige Nicoles kunst. Med negle som lærred er det netop stor neglekunst Nicole kreerer. Det kræver en beundringsværdig og præcis hånd at male så detaljerige motiver med en pensel på en negl.
Inden min forrige tid havde jeg besluttet mig for og bestilt sugar skulls. Det var dog umuligt at finde nogen, der matchede det billede, jeg havde for mit indre blik. Ud fra de billeder jeg sendte og lidt forklaring, kreerede Nicole så de endelige Sugar Skulls. Som dagene gik, blev jeg mere vild med dem, for hvert eneste blik jeg kastede på dem.
Denne gang havde jeg besluttet mig for dybblå galaksenegle med stjernebilleder med min lille families stjernetegn på. Det blev selvfølgelig endnu mere fantastisk, end jeg overhovedet havde forestillet mig. Shellac holder mellem tre og fire uger på mig, når Nicole lægger det.

2. Glossier Ultralip i farven Vesper
Det ville være en fed løgn at sige, at vi var begejstrede for omformuleringen af Generation G læbestifterne. Derfor har jeg ikke haft ret travlt med at få testet Ultralip og sikke en kæmpe fejltagelse. Det er en skøn læbepomadeagtig læbestift med en ret god pigmentering. Det er den læbestift, du skal vælge, når du holder pause fra de udtørrende læbestifter. Altså den du skal gribe efter, når du bare har lyst til noget rart, skinnende og farvet. Det er klart, at sådan en formel ikke holder lang tid på læberne, pigmentet ryger også af i takt med at produktet forsvinder fra læberne. Pigmentet smitter ikke af i nævneværdig grad, der er kun en lillebitte rest, når produktet ikke længere sidder der. Mine læber trænger til en pause fra de meget holdbare flydende læbestifter, jeg ellers bruger. Ultralip er mine læbers redning!

3. Goldwell Elumen
Der vil altid være nogen, der synes, at det er latterligt at have pink og lilla som femogfyrre-årig… Det er helt okay, jeg er gladere for mit hår i de to farver, end jeg har været længe. Samtidig lever jeg igen op til mit kælenavn i gymnasiet, Helilla.
Det har været lidt af en kamp at finde frem til noget hårfarve, der faktisk kunne holde. Sædvanligvis vil man åbenbart gerne have den slags farver til at gå ud. Derfor har det været ret fantastisk at finde Goldwell Elumen, som jeg tilfældigt faldt over. Der findes skrækhistorier om, hvordan man aldrig får farven ud igen, før det gror ud. Heldigvis er det præcis det, jeg gerne vil. Så matchet med Elumen er perfekt! Farven er så intens, og holder sig glansfuld i måneder. Okay, jeg vasker heller ikke håret mere end to gange om ugen… men alligevel.

4. Lancôme L’Absolu Rouge Drama Ink 368*
Katja råber højt om en særlig læbestift i øjeblikket. Det forstår jeg udmærket. Yves Saint Laurent Tatouage Couture er også min absolutte favorit, når det gælder læbestift. Det er ærligt talt temmelig træls, at L’Oréal Lux lader den erstatte af Tatouage Couture Velvet Cream. De har intet til fælles andet end den gode applikator. Den eneste formildende omstændighed skulle være en ny og forbedret formel? Det håber jeg på!
Den ret så nye Lancôme L’Absolu Rouge Drama Ink har ved første øjekast mange ligheder med Tatouage Couture. Og den går bestemt an! Lancômes signatur nuance 368 Rose Lancôme er dog den eneste farve, jeg rigtig faldt for. Holdbarheden i netop denne nuance er også lidt bedre… men det er bare ikke det samme. Alligevel skal den have en plads her, den er trods alt et alternativ, og den er blevet brugt MEGET flittigt.

5. Fenty Skin Flash Nap*
Det giver mildest talt ikke giver mening at holde af dette produkt. Det er en øjencreme, den er parfumeret, og der er nærmest ingen interessante ingredienser i. Hvorfor gider man så købe en øjencreme til mere end tre hundrede kroner? Jo altså… Det er fordi, der følger sådan en øjenmassagerulle med. Det er svært ikke at rulle med øjnene af sig selv, når man som mig igen og igen falder for ruller af alle mulige slags. For ja… det er naturligvis den jeg er blevet helt vild med. Den fylder ingenting, jeg kan have den med i tasken, og så er jeg måske nok blevet en smule afhængig. Det er simpelthen så håbløst forudsigeligt, at det næsten er pinligt… på den anden side er denne på mange måder anderledes. Den er lille og bred, og i løbet af et øjeblik kan den fjerne eventuelle hævelser.

6. House of Stars X Lasse Brogaard Øjenmakeup Penselsæt¤
Med mellemrum ligger der nogle ret spændende ting i maven på vores postkasse. En af de pakker, postbuddet havde fået most derned, var House of Stars X Lasse Brogaard Øjenmakeup Penselsæt. Det er faktisk alt det, man drømmer om. Først og fremmest er selve penslernes udformning i orden. Skafterne er en smuk blålilla nuance, og så er der sandelig også et bånd af similisten på… Og de er veganske. Det eneste, der mangler, er, at der er to af hver. Det er heldigvis nemt ordnet ved at købe to sæt. Og det vil jeg anbefale dig at gøre, for gode pensler kan man aldrig få for mange af. Der er fem pensler i sættet, og det er ganske passende til langt de fleste looks. Især har jeg været glad ved gensynet med den skrå buffer, der er en gammel favorit.

7. Sephora Care Liquid Eyeshadow*
Hvis du har læst favoritter på bloggen før, ved du godt, at begge dåser nærer stor kærlighed til nemme løsninger. Én af de nemme løsninger er cremeøjenskygge. Det er fantastisk at smide sådan en på øjenlåget… Og vupti ser man straks ud som om, man har gjort sig umage. Det kræver ualmindelig lidt arbejde, faktisk behøver man ikke engang en pensel. I en snæver vending er sådan en ringfinger ganske god til at tone ud med. Der er fem farver af Sephora Care Liquid Eyeshadow, hvor alle kan være med… Og så er der en vanvittigt smuk blå nuance. Den har jeg mest brugt som eyeliner, men den kan altså også noget som øjenskygge. De seks farver er rolige og afdæmpede, men de kan selvfølgelig sagtens bruges som blikfang. For eksempel indeholder de alle perlemor, man lige kan duppe ovenpå et ellers mat look.

8. Byredo Mixed Emotions og Open Sky Eau de Parfum
De to dufte, der får pladsen i denne første Månedens Favoritter i meget lang tid, kan desværre ikke fås for evigt. Det er nogle af de dufte Byredo kun har i en begrænset periode, og derfor skal du have fat i dem nu, hvis du er nysgerrig.
Begge to er meget unikke. Både Mixed Emotions og Open Sky er sådan nogle dufte, der virkelig vokser på en. Ved første snif er de begge virkelig specielle.

  • Mixed Emotions åbner skarpt krydret med solbærblade, kører over i en skøn rund ceylonte, og runder af med grøn saftig birk og en tør røget papyrus.
  • Open Sky åbner med en næsten berusende blanding af pomelo og sort peber, hvorefter en markant note af cannabis tager over, mens bunden er både tør og grøn af vetiver, med et hint af citrusagtig palo santo.

9. TonyMoly Shea Butter Chok Chok Face & Body Cream
Det er ikke mange cremer og lotions til kroppen, der finder nåde hos mig. Finder de ind på hylden mere end én gang er det noget af en sensation. Også med dette produkt er jeg temmelig forudsigelig. Sheasmør er en af de ingredienser, jeg altid bliver draget imod. Sheasmør har mange fantastiske egenskaber, og så har det i sin rene form sådan en speciel mild, ren og varm duft. Når denne duft bliver fortolket i parfumerede produkter, plejer det at være fantastisk. Faktisk kan jeg ikke helt sige mig fri for at have købt den igen af netop denne grund. Duften alene kan selvfølgelig ikke gøre det, derfor skal cremens øvrige fortræffeligheder naturligvis lige nævnes. Den er vanvittigt let og smelter nærmest ind i huden, så jeg helt glemmer, hvor lidt jeg bryder mig om creme.

10. Pico Scrunchies
Først var det Scrunchies i det hele taget. Det er én af de ting, jeg ikke i min vildeste fantasi havde forestillet mig et gensyn med! Faktisk var jeg overhovedet ikke fan dengang i firserne, så et gladelig gensyn stod ikke just i kortene. Til gengæld er jeg virkelig begejstret nu, måske er det fordi jeg har forstået at bruge dem? En anden årsag er helt klart også, at producenterne har forstået, at nogen af os har rigtig svært ved at have helt glatte håraccessories siddende i håret. Det kan godt være, at jeg ubevidst er styret uden om de glatte, fordi de ikke fungerer for mig. Dog kan jeg i skrivende stund slet ikke komme i tanke om en, der har været helt glat. Der har altid været et mærke, noget struktur eller noget der på anden måde kan hæfte selv i virkelig glat hår.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Conny

Ha ha – din kommentar om øjencremen med rullen er jo lige til at smile af – og ja den kunne jeg også godt tænke mig.

Helene Randløv Hansson

Det er vigtigt at grine af sig selv! Det er SÅ rart med sådan en <3

Kh. Helene

Christina

Fedt! Jeg har ledt efter flotte scrunchies 🙂 Har netop bestilt nogle stykker fra Pico. Det er altid dejligt at lære nye mærker at kende. Tak for det!

Helene Randløv Hansson

Hej Christina
Der er ret mange fine, synes jeg.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *