Tirsdagstip: Kosttilskud til håret tager tid

Negle
01.12.20
Negle

Negle

For cirka lige knap et halvt år siden stoppede jeg med at tage vores eget Alt i et kosttilskud. Jeg ville bare se, hvad der skete.

Det første, jeg kan mærke nu, er mine negle. De har i et par måneder nu været tilbage til deres sædvanlige skrøbelige jeg. Jeg kan også se en forandringen på min hud. Men neglene er meget umiskendelig. De knækker igen.

Det har også været negle og hår, jeg har mærket først forskel på den anden vej. Også på mine negle, når jeg bare har taget (-husket at tage) mine B-vitaminer. Hår tager bare længere tid, fordi det er længere.

Hvor langt er dit hår vokset siden du begyndte?
En negl tager cirka 6 måneder om at gro ud i fuld længde. Et hår vokser i gennemsnit cirka 1 cm om måneden med meget store variationer. Mit hår gror bestemt meget langsommere end det. Der skal altså meget længere tid til at se en forskel i spidsen af dit hår, med mindre du er helt korthåret. Du kan selv regne ud, hvor lang tid du skal vente, før det, du gør for dine rødder nu, kan mærkes i dine spidser.

Denne artikel i Journal of American Dermatology er brugbar. Her diskuterer en række forskere frem og tilbage, hvad biotin (B7-vitamin) kan gør ved håret. De er langt fra færdige med at diskutere endnu, men det handler om en faglig uenighed om, hvad biotin alene kan. Nogle mener, biotin kan meget, andre mener biotin kan mindre. I kan læse hele undersøgelsen selv, hvis I vil, det interessante er dette skema i et svar fra 6 forskere til forfatterne. 

De har lavet en oversigt over samtlige undersøgelser af biotin. I kan se hele skemaet her. Studiernerne og observationerne varierer fra en måned helt op til 2 år. Og husk at hovedparten af undersøgelserne handler om hovedbunden – ikke om hvordan dit hår føles i længderne.

HVIS du mangler B-vitamin og derfor prøver med et ekstra tilskud af B-vitamin, så er hovedbunden det første sted, der kan ske noget. Og indtil du kan mærke noget længere ude i håret, går der bare længere tid.

Men alligevel… jeg har netop haft en længere snak med Helene, fordi jeg undrede mig over, at min hårkur var begyndt at stoppe med at virke, og mit hår opfører sig mærkeligt. Årstiden spiller selvfølgelig også ind.

Nå, nu starter jeg igen, og så får vi at se, hvad der sker. Om ikke andet så glæder jeg mig til at mine negle bliver gode igen.

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Annette

Jeg grummer mig over at det ikke er almen viden

Helene Randløv

Det er det vel til dels også… men derfor kan man da sagtens glemme det 🙂
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *