Tirsdagstip: Hold madvarerne væk fra huden

01.09.20
citroner på blå baggrund

citroner på blå baggrund

Med jævne mellemrum er der en masse ”gode” tips til hjemmegjorte ansigtsmasker med alt godt fra køkkenet. Desværre er det sådan, at mange tænker, at det er en brandgod idé at følge disse vejledninger og opskrifter. Det er noget vi meget gerne vil advare i mod, hvilket vi allerede har gjort ved flere lejligheder. Det er måske nok naturligt… men naturligt betyder ikke nødvendigvis, at det er hensigtsmæssigt. Der er ting, du bare slet ikke skal eksperimentere med. Det er ikke bare uhensigtsmæssigt, med lidt snilde kan du ende med at skade huden og især hudbarrieren. Tænk dig godt om, inden du går i gang. Og test ALTID i albueleddet. Her kan du se, hvordan huden reagerer, i stedet for at kaste et eller andet i ansigtet som det første. Er du i tvivl? Så er det bedst at lade være!

Der er undtagelser
Ja, selvfølgelig er der undtagelser, men der er en grund til, at råvarerne, der bliver brugt til hud- og hårpleje, er forarbejdede. Det er fordi, vi rigtig gerne vil have en ensartet produktion og en kontrolleret effekt. Det kan man ikke garantere på samme måde, når man bruger uforarbejdede råvarer. Det er blandt andet derfor, at du ofte bliver gjort opmærksom på, at naturlige produkter kan variere i duft og farve fra produktion til produktion.

Undtagelser som jeg selv kan finde på at bruge:

  • Som du nok ved, er vi glade for kokosolie i håret. Og i ansigtet som værn mod vandet fra bruseren når du bader.
  • Generelt er olier til madlavning udmærkede til huden… spørgsmålet er oftest, om man kan med duften. Hampeolie, avokadoolie og mandelolie er mine favoritter.
  • Kaffegrums kan bestemt også noget både på fødderne, hænderne og resten af kroppen… Hvis du ikke er sart, kan meget fint malet kaffegrums bruges i ansigtet med stor forsigtighed.
  • Fint salt og sukker er glimrende til kroppen, når du blander det med olie. Sukker og olie er også glimrende på læberne, men du skal naturligvis være forsigtig.
  • Havregryn… helst blendet og blandet med vand, kan sagtens lindre en varm og irriteret hud. Som eksfoliering går det også an, men brug hellere et produkt til sart hud.
  • Avokado er mange glade for… den gør dog ikke den helt store forskel hverken her eller der. Så brug den hellere i din smoothie, burger, salat eller guacamole.

Der er med garanti andre ting fra køkkenet, som du kan bruge uden problemer. Husk ALTID at teste på huden først.

Nogle af dem der SKAL blive i køkkenet!
Når du er i tvivl om, hvad du kan og ikke kan bruge, så lad hellere være. Der er ingen grund til at bruge huden som prøveklud. Alt der smager surt, skal ikke på huden! Tænk for eksempel på, hvordan det føles at spise en citron. Det er de færreste, der kan stoppe en skive citron i munden, uden at det kan ses på mimikken. Tænderne synes ikke, at det er spor sjovt, og det gør huden altså heller ikke!

  • Citronsaft har en lav pH-værdi og skal under ingen omstændigheder på huden!
  • Natron (natriumhydrogenkarbonat) og bagepulver (en blanding af natron, syre og stivelse) har en meget høj pH-værdi og skal under ingen omstændigheder på huden.

Særligt disse to ingredienser skal ikke under armene, ikke i ansigtet, ikke i håret, ikke i hovedbunden… ja, de skal faktisk bare ikke i nærheden af huden. Begge to kan ende med at forskubbe pH-værdien så meget, at du i bedste fald for forbrændingslignende reaktioner, sejlivede svampeinfektioner og andre mindre behagelige udfordringer.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
1 kommentarer
Anna

Jeg er selv ret glad for kaffescrub, men afløbet i bruseren har desværre ikke godt af det.
Hvad med honning? Jeg er selv blevet ret glad for Manuka-honning som ansigtsmaske. På diverse skæleksems-sider på nettet bliver det ofte hevet frem.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *