Tirsdagstip: Tag tøjet af…

29.07.20
Det er et gammelt billede af en solskoldning Katja var så uheldig at pådrage sig…

Selvom titlen måske antyder, at indlægget skal handle om kropspositivisme, er det ikke tilfældet. Det er naturligvis også et vigtigt emne, og der er heldigvis mange andre, der tager hånd om det. Det er simpelthen af praktiske årsager, jeg synes, du skal tage tøjet af. Det slog mig forleden, at jeg temmelig tit springer plejen på halsen og øverst på brystet over. Det er en RIGTIG skidt vane få etableret, så jeg satte mig straks for at lave om på det. Næste gang jeg har fødselsdag bliver jeg 45 år, og selvom jeg fylder skindet godt ud indefra… Så frygter jeg rynkerne på brystet! Det er ikke sådan noget, jeg ligger søvnløs over, men af og til fylder det lidt i min bevidsthed. Når man har en stor barm, er de rigtig svære at undgå. Alligevel vil jeg helst gøre, hvad jeg kan for at undgå dem.

Passende påklædning
Det med at springe plejen over skyldes hverken dovenskab eller tidsnød. Det ændrede ritual skyldes udelukkende, at jeg er begyndt at have tøj på, når jeg renser huden. For at sige det, som det er, så er hjemmepåklædningen ikke noget, jeg går vanvittigt meget op i. Faktisk har trusser altid været rigelig påklædning her i sommermånederne. Når man smider næsten alt tøjet, så snart man kommer inden for døren, så er det ret let at pleje huden på halsen. Det er straks lidt mere udfordrende, når man har tøj på. Som sagt gik det op for mig forleden… Der var lagt op til stor produkttest, så jeg stod og fedtede med en enzym scrub. Den endte nogle helt andre steder, end jeg havde forestillet mig, den skulle. Det resulterede i fnisende indblanding fra ham den langhårede… Da der åbenbart blev bandet lidt mere og højere end sædvanlig.

Kan du komme til?
Pleje på halsen og øverst på brystet er vigtig, det er ikke svært at overbevise sig selv om. Alligevel er der mange, der forsømmer netop dette område. Husk at smøre din daglige SPF godt ned i udskæringen, både inden du tager tøj på og i løbet af dagen. UV-strålerne nedbryder som bekendt kollagenet i huden, og derfor tager huden også her skade af utilstrækkelig solbeskyttelse.
Uanset om du sover i højhalset natkjole eller et dybt nedringet negligé, kan det af forskellige årsager være vanskeligt at komme ordentligt til. Om du tager tøjet af… eller undlader at tage det på, inden du plejer huden, kommer naturligvis ud på et… Så længe det betyder, at området bliver plejet. Hvilken pleje spørger du? De cremer eller sera, du bruger i ansigtet, fungerer garanteret glimrende på halsen også… eller vælg noget, der er målrettet de udfordringer, du har der.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
3 kommentarer
Mette

Jeg smører ‘leftovers’ fra ansigtsplejen på hals/bryst dvs T-zone peeling, Niaciamid, Anti-age. Jeg døjer dog utrolig meget med uren hud på halsen, der giver bumser dog uden ‘det hvide’ mere røde betændte knopper. T-zone peelingen hjælper desværre ikke her (som det ellers gør i ansigtet 🙏🏻), nogen forslag til hvad jeg kan gøre?

Katja Moikjær

Er det kun på halsen, du oplever dette? Og hvad mener du helt præcist med “halsen”? Er det på selve halsen eller på brystet?

Mette

Det er øverst på halsen, lige syd for kæbelinjen. Jeg har før troet det gang sammen med at jeg brugte tørklæder men ved nu der ikke er sammenhæng.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *