Brug bare solcremen fra sidste år

06.06.20
Solcreme

Solcreme

Har du en rest solcreme tilbage fra sidste år? Så brug den! Hvis den stadig ser normal ud og lugter normal, så er der ingen grund til at antage, at den skulle virke dårligere, bare fordi den er et halvt år gammel.

Solcreme er lavet til at holde. I USA er solcreme, som I måske ved, klassificeret som et lægemiddel. Og FDA kræver af producenterne, at solcreme har en holdbarhed på 3 år.

Hvis I ikke tror på os, så læs her, hvad lægerne på Mayo Clinic skriver.

Er du i tvivl om et produkt stadig holder, så kig kritisk på den, ligesom du gør med fødevarer. Dufter den normalt? Ser den normal ud?

Rester? Så bruger du ikke nok!
Har du store mængder solcreme tilbage fra starten af sidste år eller måske endda fra forrige år? Så bruger du ikke nok. Der skal 30 milliter til at dække en gennemsnitlig krop – en del mere til at dække min. I en 150 ml. solcreme er der altså kun til 5 (fem!) påføringer, hvis du er på stranden i badetøj og skal dække hele kroppen. Rester af solcreme bør være lige så sjældne som at have uspiste rester af Gammel Knas Creme stående i køleskabet.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Line

Men når producenterne skriver udløb 12 måneder efter åbning, så skal man vel holde sig til det?
Endvidere er der jo forskel på, om solcremen har stået i mørkt skab eller den har ligget og svedt i en solvarm taske på stranden.

Anna

Jeg tænker også, at det er svært at vejlede folk om at de sagtens kan bruge rester, når producenten skriver, at produktet holder et år efter åbning.

isa

Det producenterne skriver er jo et minimum, i forhold til udvikling af bakterier i produktet. Ikke i forhold til solfiltrene. Men hvis den har været i en varm strandtaske, skal man måske købe en ny.

Trine

Gammel knas 🙌🏼🙌🏼🙌🏼

Katja Moikjær

😀 😀

Camilla

Elsker sammenligningen med gammel knas creme. Ingen mennesker kan jo have rester af den uden at spise den (måske endda med en ske.. har jeg hørt)

Mira

Neeeeej! Lige her kan jeg bare ikke være med jer. Det er SÅ meget bedre at være på den sikre side og købe ny solcreme. Jeg har tydelige og store ar i ansigtet fordi jeg i børnehaven blev påført “gammel solcreme” formentlig fra året før. Da jeg kom ud i solen smeltede min hud nærmest og boblede op. Jeg ville aldrig drømme om at tage sådan en chance, nu hvor jeg konfronteres med det i mit ansigt hver dag.

Nicholas

Treårsreglen ved solcreme er altså shelf life, ikke efter produktet har været åbnet.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *