Nivea Naturally Good: Naturligt er ikke bedre for din hud

18.05.20
Nivea Naturally Good

Nivea Naturally Good

Jeg har enorm respekt for Nivea og måden, de har lanceret Naturally Good produkterne på. Deres emballage er så transparente, at alle “naturlige” hudplejeproducenter kunne lære noget af det – men så ville det nok ikke være så nemt at sælge hudpleje som “naturlig”.

Nivea har med “naturally good” serien lanceret en række produkter, hvor 99 procent af ingredienserne er af naturlig oprindelse. Emballagen er ekstremt pædagogisk opbygget med både en definition af, hvad der er “naturlig oprindelse” og en oversigt over, hvilke ingredienser, der er naturlige, og hvilke der er “syntetiske”.

Kemisk solsikkeolie og naturlig ethanol
Nivea definerer “naturlig oprindelse” som:

“Ingredienser afledt fra naturen som indeholder mere end 50 procent af deres oprindelige molekylestruktur efter bearbejdning – inklusive vand”

Det er et af meget få forsøg, jeg har set på rent faktisk at skabe en definition på, hvad der egentlig er en “naturlig” ingrediens. Og Nivea skal have alle plus-point i min bog for det stykke arbejde.

Vores menneskelige mavefornemmelse er virkelig elendig til at vurdere, hvad der er “naturligt”. For eksempel er sunflower seed oil (solsikkeolie) på listen over de 1 procent syntetiske ingredienser i Nivea Naturally Good Regenerating Night Cream. Til gengæld er levulinic acid, glycerin og cetearyl alcohol på listen over naturlige ingredienser.

“Naturligt” er ikke sundere for huden
Det samme er den alkohol, som dominerer i renseprodukterne. Og ligegyldigt hvor naturlig den er, så er den stadig udtørrende. Din hud er fuldkommen ligeglad med, hvor alkohol stammer fra – den vil stadig virke udtørrende på din hud. Og alkohol er der masser af i både Cleansing Milk Moisturizing og især i Cleansing Toner Refreshing. Nivea har mange andre dejlige renseprodukter, som vi meget hellere vil anbefale – naturlige eller ej.

Ansigtcremerne i serien blegner også i sammenligning med andre af Niveas produkter. De er alle på krukke og med et moderat højt indhold af alkohol. De fleste er parfumeret.

Nivea Naturally Good Regenerating Night Cream
Indeholder flere planteolier såsom arganolie, jojoba, shea og mandelolie. Alkohol står på en 5. plads på ingredienslisten, hvilket den hyppigt gør i Niveas ansigtscremer. Du skal næppe forvente en dramatisk “regenereret” hud med denne ingrediensliste – Nivea har mange mere effektive ingredienser i deres øvrige produkter som for eksempel C-vitamin, Q10 og hyaluronsyre.

Nivea Naturally Good Radiance Day Cream
Ingredienserne i Radiance Day Cream er de samme som i natcremen, bortset fra at arganolien er skiftet ud med aloe vera.

Nivea Naturally Good Organic Chamomile Sensitive Day Cream Without Perfume
I varianten til sensitiv hud er der hverken arganolie eller aloe vera, men derimod kamille. Der er ingen parfume, men samme mængde helt naturlig alkohol som i de øvrige.

Vælg hvad der er bedst for din hud
Som I måske kan fornemme, er mine følelser for indholdet af Nivea Naturally Good ret lunkne. Produkterne kan ikke noget specielt, og indholdet af alkohol gør dem alt for udtørrende til min hud.

Men jeg har så stor respekt for den tydelige deklaration af og definition af, hvad der udgør en naturlig ingrediens. Det er Nivea, når de er mest troværdige og skærer det ud i pap, hvor svært det er at definere, hvad en naturlig ingrediens er, og hvor meningsløst det i øvrigt er. Og vigtigst af alt: At din hud på ingen måde har nogen særlig fordel af det – endda tværtimod.

Her kan du købe det
Nivea Naturally Good koster mellem 60 og 90 kroner i blandt andet dagligvarebutikker og i Matas.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Produktet er modtaget som et gratis anmeldereksemplar.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Stine

Der må da være en god egenskab ved alkohol, siden ingrediensen anvendes så flittigt i hudpleje? Der er vel ingen producent, som ønsker at udtørre vores hud. Hvad kan alkohol som ingrediens – på plussiden?

Helene Randløv

Hej Stine
Alkohol kan bidrage til konsistensen og trække ingredienser med ned… skaden afhænger af indholdet.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *