Tirsdagstip: Slip for forkølelsessår på ferien

03.03.20
Pudderdåserne læbesalve
Pudderdåserne læbesalve
Læbesalve SPF 30

I lørdags havde jeg en interessant samtale med to dejlige og meget aktive damer. De spurgte selvfølgelig, hvad jeg var for én, derfor falder snakken hurtigt på makeup, skønhedsprodukter og selvfølgelig vores hudplejeserie. De spørger ind til produkterne, og af en eller anden grund kommer vi til at tale om Læbesalve SPF 30. Den ene hiver straks en læbepomade med SPF op af lommen, mens den anden istemmer, at den er absolut uundværlig. Heldigvis er der mange, der har luret, at udbrud af forkølelsessår ofte hænger sammen med både sol- og skiferie, lange gåture og andre udendørsaktiviteter. I mine øjne spiller det ingen rolle, hvad du bruger på læberne, så længe du er beskyttet med høj SPF. Der er efterhånden mange muligheder, når det kommer til at beskytte læberne. Find din favorit og brug den!

Udbrud
Solen eller rettere sagt UV-strålerne giver øget risiko for udbrud. Derfor er det virkelig vigtigt, at du sørger for god beskyttelse til læberne. Eller til næseborene, hvis det er dem, der bliver ramt. Det gælder selvfølgelig ikke kun dig, men også din partner og børn. Når man først har haft den virus, så ligger den bare og venter på at gå i udbrud igen. Mange af mine veninder har problemer med de irriterende sår, derfor skulle dette tirsdagstip være skrevet for længst. Det kommer stadig bag på mig, at apoteket og lægerne sjældent husker på at forebyggelse med SPF virker ret godt.

Påfør igen og igen
Selvom jeg ikke selv lider af forkølelsessår, er jeg ekstra opmærksom på at få smurt særligt overlæben flittigt. Når jeg set mig selv i de der UV-kameraer er området lige over min overlæbe altid en hvid streg. Det betyder at området er ubeskyttet… Det hænger sammen med, at jeg jo drikker og spiser i løbet af dagen, samtidig med at jeg også sveder af og til. Min bekymring er ikke forkølelsessår men derimod pigment overskæg. Derfor er det bedst at have et ufarvet SPF produkt, som du er rigtig glad for, sådan at du får smurt dig ofte.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Kathrine L P

Det er bare et rigtig godt indlæg. Der er så mange der ikke tænker på det. Jeg har arbejdet på apotek, og mindede altid ramte af forkølelsessår om spf til læberne, og til alle generelt. Problemet man løber ind i er, at de lyder til at kunne forstå det – ‘lægen har vist nok også sagt at solen er en af grundene til jeg får dem igen og igen’ – men lige det at få det puttet på læberne fungerer ikke så godt. Jeg tror det er et spørgsmål om at der ikke findes så mange læbepomader med spf som er lige så rare som alle de andre. 🙂 det gør compliance mindre.
Og det er også ret vigtig at de ik bare kører på med pomaden oven i såret, spf skal der på, bare ikke direkte fra stiften. Så har de bare virus i deres pomade og kan smitte andre hvis de deles om den. Ja der er sikkert nok konservering i, men better safe than sorry. 🙂

Helene Randløv

Uuuuhhh! Nej, læbepomader er ikke til deling… Jeg har aldrig tænkt på det med stift… men det er selvfølgelig rigtigt.
Tak for ros og input <3
Kh. Helene

Simone

Ej, nu spørger jeg lige lidt hårdt, men I har jo selv lært mig at tænke kritisk 🙂 Berettiger indholdet af solfaktor virkelig at ml-prisen er så meget højere end Alt i én-salven?

Helene Randløv

Hej Simone
Ja, mineralske filtre er virkelig dyre, det har også noget med emballagen at gøre.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *