Driller hagen? Husk lige tandpastaen

07.11.19
Zendium

Zendium

Hvis jeg havde en krone for hver gang, jeg har undret mig over pludselige udbrud af mystiske knopper på hage og kæbe, forgæves har nærstuderer min hudpleje og makeup og hovedrystende opgivet at finde en forklaring – for derpå at komme i tanke om, at jeg har brugt en ny tandpasta i stedet for min sædvanlige Zendium Classic.

Tandpasta er ikke beregnet til huden, og flere ingredienser i den kan udtørre eller irritere huden. Det er da heller ikke rigtige bumser, den udløser, men røde og inflammerede knopper på hage eller kæbe.

Sidst det skete var det endda en Zendium – bare den lyserøde model. Jeg har absolut ingen anelse om, hvorfor min hud ikke kan lide den lyserøde Zendium, men problemet er væk nu, hvor jeg har kasseret den til fordel for den gode gamle Zendium Classic – i ved den der smager lidt af gamle sokker, ikke skummer overhovedet, og som min morfar altid brugte. Jeg ved godt, det ikke er en sanse-eksplosion i munden, men brug den alligevel.

Så hvis din hage også driller, så tjek lige tandpastaen. Rester fra tandpasta og tandrensning kan genere huden omkring munden.

PS. En anden ting der er værd at huske på er læbepomade. Hvis huden omkring munde og kæbe driller, så kan det også stamme derfra. Er der noget i din læbepomade, der kan irritere huden? Det er der ofte.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Mette

Jeg har ALTID brugt zendium. I hvert fald siden hudlægen fortalte mine forældre at det var det bedste til deres lille datter med børneeksem (aka mig!). Nu er det mig der har en lille datter at tænke på og hun kan altså ikke tåle Zendium fordi der er mælkeprotein i. (Og jeg må heller ikke indtage mælk fordi jeg ammer hende). Så hvad er den næstbedste tandpasta mon så?

Helene Randløv

Hej Mette
Mit bedste bud er at spørge tandlægen… Jeg kender desværre ikke indholdet i samtlige tandpastaer på markedet… og her hjemme har jeg kun Zendium og Sensodin Gentle Whitening. Sidstnævnte ser umiddelbart ud til at være fin, jeg har kigget efter: Lactalbumin, Kasein, Kaseinat, Kalciumkaseinat, Kaliumkaseinat og Natriumkaseinatmen. Kan det hedde andet?
Kh. Helene

Laura

Har I nogen bud på læbepomader, som ikke irriterer huden? Jeg oplever en del urenheder omkring min hage, og jeg er storforbruger af den blå Labello.

Katja Moikjær

Vores egen: https://pudderdaaserne.dk/2016/08/29/pudderdaasernes-alt-en-salve-reparerende-laebepomade/
Hver gang jeg tester andre går det galt for mig :-/ Min helt personlige erfaring er, at jo fastere konsistens, jo værre.

Sara

Kære Dåser, der er lige gået et lys op for mig! Har tidligere bøvlet med de dumme knopper på hagen og er for længst skiftet til Zendium efter jeres råd. Nu er jeg begyndt at bøvle med det igen, tilsyneladende ud af det blå… og jeres fine artikel minder mig om, at jeg lige nu bruger den lyserøde Zendium! Den ryger fluks i skraldespanden og fra nu af er det kun den blå jeg bruger for tid og evighed. Tak for en skøn blog og skønne produkter.

Helene Randløv Hansson

Hej Sara
Det håber jeg, hjælper dig… der nu ikke SLS i den lyserøde heller, men måske noget andet din hud reagerer på?

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *