Bio-Oil – nu som gel til tør hud

21.10.19
Bio-Oil Gel

Bio-Oil Gel

Når et mærke som Bio-Oil lancerer et nyt produkt, så fordobler de deres sortiment, og så er det altid interessant. Bio-Oil har kun haft et produkt – den kendte hudplejeolie til ar og strækmærker.

Men nu har de to: Bio-Oil findes nu også som gel til tør hud.

Bio-Oil Gel til tør hud indeholder kun 3 procent vand. Resten er olie. Alligevel har den en overraskende let og geléagtig konsistens.

Hovedingrediensen er mineralsk olie, og har du meget tør hud, så vil din hud virkelig sætte pris på denne meget nærende oliebaserede gel. Den lyserøde gel vil ikke bare bidrage med fugt til huden, men også danne en solid barriere, der beskytter huden og holder fugt inde. Såfremt altså din hud kan lide lavendel.

Bio-Oil har selv lavet et studie, hvor ingen deltagere havde nogen negativ reaktion på gel’en. De havde vist ikke inviteret Helene med i det studie, for hun blev rød med det samme. Jeg selv havde ingen reaktion overhovedet. Bio-Oils sensitivitetstest omfattede 31 deltagere, deraf 52% med følsom hud i følge deres egen vudering, 26% med type IV-allergi (undtagen kosmetiske ingredienser) og 48% med atopi. Bio-Oil gel’en indeholder æterisk olie fra både lavendel og rosmarin samt et farvestof. Prøv en tester først, hvis du er tvivl – eller køb den mindste størrelse til at starte med.

Olie til ar og strækmærker, gel til tør hud
Hvis du har læst med her i mange år, så kan du måske huske min test af den klassiske Bio-Oil. Indlægget er fra 2011, og meget er sket med min krop siden – men Bio-Oil holder stadig. Olien virker på røde ar og strækmærker og kan gøre dem lysere og mindre synlige.

Bio-Oil Gel til tør hud kommer ikke med tilsvarende løfter. Den er til tør hud, og det job kan den uden tvivl klare. En opgave som den gamle Bio-Oil i øvrigt også løser godt.

Men der er flere interessante ting ved den nye gel. Først og fremmest konsistensen: Den olie-baserede gelé, der er næsten uden vand, er unik. Dernæst er der et par eksfolierende ingredienser også, blandt andet carbamid, mælkesyre og gluconolactone, der er en polyhydroxyacid – en fremragende eksfolierende syre, som du også finder i langt dyrere produkter fra for eksempel Exuviance og Clinique. Sammen med niacinamid og flere andre plejende ingredienser, er det et fremragende kropsplejeprodukt til prisen.

Så hvorfor elsker jeg den ikke højere? Ligesom med den klassiske Bio-Oil er det lugten. Eller duften – afhængigt af hvordan man ser på det. Hvis jeg smører mig ind i enten Bio-Oil eller den nye Bio-Oil Gel befinder jeg mig i en sky af lavendel/rosmarin, der følger efter mig. Den sætter sig i mit nattøj – eller i mit tøj hvis jeg bruger den om dagen. Og den er ikke sådan lige at slippe af med igen.

Elsker du duften af Bio-Oil, og har du knastør vinterhud, så vil du også elske Bio-Oil Gel til tør hud. Jeg elsker effekten af Bio-Oil Gel – men jeg skal altså lige tage et par dybe indåndinger, før jeg bruger den.

Her kan du købe det (reklamelink)*
Bio-Oil Gel findes i tre størrelser, 50, 100 og 200 ml. til hhv. 50, 100 og 170 kroner. Den lille størrelse er hurtigt brugt op, men er en rigtig fin størrelse at prøve produktet af på. Du finder blandt andet Bio-Oil i Normal og på Nicehair.dk*.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Produktet er modtaget som et gratis anmeldereksemplar

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Kathrine

Kan den bruges i ansigtet? Evt som ekstra pleje om natten.

Katja Moikjær

Jeg har kun selv prøvet på kroppen. Den er meget fedtet og meget parfumeret. Men ja, selvfølgelig kan den det.

Nanna

Vil det være okay, at bruge den fordi man mangler fugt? Jeg oplever ofte at man enten siger “din hud mangler fugt” og “din hud er tør”. Serum til fugt og olie til tør. Men jeg tror min hud mangler fugt, for hver gang jeg bruger olie trænger det ikke ind, føler jeg. Jeg synes bare produktet lyder super spændende og er nysgerrig for at prøve 😄

Katja Moikjær

Olie kan sjældent trænge ind. Gode fedtstoffer lægger sig som en beskyttende hinde. Men det virker i sig selv fugtbindende på huden, fordi det minimerer det væsketab, der sker fra huden. Når det så er sagt, så er det også fugtbindere i denne såsom carbamid og mælkesyre. Så ja, prøv den 🙂

Astrid

Måske I kan præcisere at I i denne sammenhæng mener fedt, når I siger, at gelen vil bidrage med fugt til huden, og altså ikke vand, som mange ellers forbinder med ordet fugt? Bare så folk med dehydreret hud ikke tænker, at denne oliebaserede gel vil give dem den fugt, deres hud har brug for.

Katja Moikjær

Hvorfor skulle Bio-Oil ikke binde fugt i huden?

Astrid

Jeg taler ikke om at binde fugt til huden, men om at bidrage med fugt til huden (som I skriver i indlægget, at den gør). Med kun 3% vand og resten olie (som I selv skriver den indeholder) kan den næppe bidrage med særlig meget fugt. Derfor virker det også misvisende at anbefale den til folk, der mangler fugt i huden/er dehydreret (som eksempelvis Nanna ovenfor) – Nanne vil helt sikkert have mere gavn af at bruge et fugtserum, der rent faktisk tilfører fugt til huden, eksempelvis jeres hyaluronsyre, eller en creme med højere vandindhold og ingredienser der binder fugten (eksempelvis glycerin eller hyaluronsyre) og altså ikke et produkt der stort set udelukkende består af fedt. Sidstnævnte produkt kan måske bruges til at ‘forsegle’ fugten, men der kommer ikke meget godt ud af bare at komme fedt på en dehydreret hud, i hvert fald ikke uden først at tilføre fugt.

Katja Moikjær

Der er masser af fugtbindende ingredienser i BioOil – det er også misvisende når jeg siger det udelukkende består af fedt, for det passer ikke. Der er bare ikke ret meget vand i. Tjek ingredienslisten, så finder du masser af de ingredienser, du efterspørger.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *