Tirsdagstip: Sådan vænner du dig til makeup

01.10.19
Lørdagslook: Vivid Sommerdröm

Lørdagslook: Vivid Sommerdröm

For et par uger siden, talte jeg med en skøn kvinde om øjenskygge. Hun komplimenterede min øjenmakeup, der den dag bestod af en klar rustrød nuance med masser af perlemor. ”Sådan nogle farver kan jeg slet ikke bruge med mine grønne øjne” sagde hun… Der må jeg erklære mig aldeles uenig. Mine øjne er også grønne om end en hel del lysere end gennemsnittets. Det der med farver handler i mine øjne udelukkende om vane. Det er da klart, at orange, blå, turkis og pink nuancer virker helt outrerede, hvis du er vant til brun.
I dag var det næsten samme historie. Efter en dejlig morgenmad i selskab med FOREO, fnisede jeg lidt af, at den pink Luna Mini 3 har samme nuance som min favorit læbestift. Igen var det kommentaren om, manglende mulighed for at bruge denne gang pink læbestift, der satte tankerne i gang hos mig.

Blæs på reglerne
I begge ovennævnte tilfælde handler det egentlig ikke om de pågældende kvinders egen mening, men om hvad MAN kan. Som du ved, hvis du læser regelmæssigt med, provokerer regler mig en del. Eller det gør de, når det gælder udseendet. Der er INGEN, der skal bestemme, om du har orange negle, pink læbestift, gråt hår eller hvad der får dit hjerte til at banke. Reglerne er til for at blive brudt! En af de mest irriterende regler er: vælg fokus… Hvis du kigger på mine lørdagslooks, bliver du sikkert klar over, at jeg er bedøvende ligeglad med regler. Hvis jeg har lyst til at have fokus på både læber og øjenmakeup, så har jeg det… Og det har jeg oftest. Pink læber og kraftig grøn øjenmakeup passer perfekt sammen. Nu jeg tænker over det, er det ALT for længe siden, jeg har haft netop denne kombination på.

Sådan vænner du dig til makeup
Hvis du nu er af den opfattelse, at du ikke ”kan” det ene eller det andet i forhold til makeup.  Så synes jeg, at det er værd at arbejde med. Det gælder selvfølgelig ikke kun, hvis du går og drømmer om at have rød læbestift på. I den forbindelse har jeg før skrevet et par tirsdagstip. Det er altid svært at vænne sig til noget nyt, men der er altså måder at lette processen…

  • Drik en masse vand: Det er så lavpraktisk, at det næsten virker absurd. Stopper du op et øjeblik og tænker over det, giver det rigtig meget mening. Når du drikker meget vand, skal du oftere på toilettet, og på de fleste toiletter hænger der et spejl. Når du så vasker hænderne, ser du garanteret dig selv i spejlet. Jo oftere du ser dig selv i spejlet, des større chance er der for at du vænner dig til looket. Det er et virkelig godt tip at huske på, hvad enten du har farvet hår, tester rød læbestift eller grøn øjenskygge.
  • Øv dig: Al begyndelse er svær. Selvfølgelig kan man være heldig at ramme det perfekte look i første hug. Øvelse gør mester er måske nok et fortærsket udtryk, men det gør det jo ikke mindre sandt. Øv dig om aftenen, når du ikke har travlt og i weekenden, hvor du måske samtidig kan drikke en masse vand… Der er da ikke nogen, der har lyst til at gå ud af døren med kikset hår og makeup, der gør omgivelserne bekymrede for, om man er offer for vold.

Der er ikke noget nyt under solen i forhold til ovenstående tips, men de er vanvittigt brugbare i praksis. Det bedste råd i forhold til at rykke ved din forestilling om, hvad du kan og ikke kan, er simpelthen at prøve. En af de ting, der gør makeup til sådan en taknemmelig kilde til forandring er netop, at det er så nemt at tage det af igen.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *