Tirsdagstip: Slut fred med dine skavanker

17.09.19
Smil til dig selv
Smil til dig selv
Bare for at understrege min pointe er her et billede, hvor mit ar på næsen (i mine øjne) er helt vildt tydeligt… og nej, det er ikke min gamle næsepiercing, jeg taler om 😉

I vores indbakke er der en pudsig tendens til at beskederne bliver modtaget i temaer. Der må jo være et eller andet, der sætter de samme tanker i gang hos vores søde læsere. Det synes jeg er hyggeligt… Uanset hvad dine spørgsmål handler om eller hvad dine udfordringer er, skal du være så velkommen til at spørge. Og husk i den forbindelse, at du aldrig er alene om lige netop de udfordringer.
I øjeblikket er det oftest ar og store porer, det handler om. Det er emner og udfordringer jeg selv døjer med, men som jeg også har sluttet fred med. Vi har alle noget ved os selv, som vi meget hellere ville være foruden. Som teenager var det de brede skuldre, min kæmpe næse og kønsrollen, jeg rodede med. Senere var det moderskabet (hvor f….. skal man stille det?), de overflødige kilo og andre skavanker, der fyldte mest.

Skavanker
Selvfølgelig har jeg dårlige dage lige som alle andre. Næsen er ikke blevet mindre, men den har jeg lært at leve med. Arrene på min næse har jeg behandlet med ALT, og de er der sjovt nok endnu. Det betyder, at jeg i mere end tredive år har bekriget noget, som tydeligvis ikke kan være anderledes.
Det kræver selvfølgelig lige, at man sluger en kamel eller to… det er da ikke spor rart at se i øjnene, at man ikke kan ændre tingenes tilstand. På den anden side er det en lettelse uden lige at tilgive. Tilgiv derfor dig selv, at du pillede, så du fik ar. At du plukkede dine øjenbryn af, så de aldrig gror ud igen. At du rensede din hud så ihærdigt, at din barriere nok aldrig kommer sig. At du altid glemmer din SPF, så pigmentpletterne hvert år bliver værre.

Årene går
Nu lyder jeg sikkert som en gammel kone, og det er jeg egentlig fint tilfreds med. Med tiden kommer accept af tingenes tilstand. For en ting er sikkert, skavankerne bliver ikke bedre med tiden. Det, der derimod bør komme med tiden, er accept. Øjnene, der kigger tilbage i spejlet, bør blive mildere med tiden. Hvis du ikke oplever det, synes jeg, at du skal gå i træningslejr. Du skylder dig selv at holde af det, du ser i spejlet. Det kan da godt være, at din hud ikke er den mest finporede i verden og hvad så? Fokusér på noget andet, fremhæv i stedet dine flotte læber, dine lange vipper eller hvad du tænker på som et fortrin.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Tina

Du skriver at du rensede til hudens barriere var nedbrudt… jeg troede man skulle rense hver dag? Er det forkert? Jeg bruger Tromborgs rense- og plejeprodukter

Helene Randløv

Hej Tina
Det afhænger jo af, hvordan man renser, altså hvilke produkter man bruger. Selvfølgelig skal huden renses, men det skal gøres helt mildt.
Kh. Helene

Christine

Sikken et dejligt indlæg. Min mor sagde forleden dag, at hun havde set tilbage på billeder af hende selv som ung. Og at hun havde spildt alt for mange år på at gå og synes hun var for tyk. Så det er dejligt at nogen går ud og siger det, så er der forhåbentlig færre som må se tilbage på den måde.

Helene Randløv

Tak Christine! Ja, det er virkelig vigtigt, at der er nogen, der husker os på det <3
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *