Tirsdagstip: Sådan redder du en dårlig eyelinerdag

10.09.19

I dag har været en bagvendt dag, der startede med, at jeg sov for længe. Det er aldrig sjovt at vågne op og halse rundt fra morgenstunden. Heldigvis stod dagen på virkelig meget hyggeligt selskab, så det endte godt. På vej hjem talte jeg med Katja om, hvad jeg skulle skrive som tip i dag. Min første idé landede, da jeg selv tog makeup på i morges, men det skal lige gære lidt…
Katja synes, jeg skulle skrive om elektrisk hår, men det er jo lidt svært med gode råd, når det ikke er noget jeg selv bakser med. Og hvordan undgår jeg det? Aner det ikke. Umiddelbart tænker jeg, at det må være de leave-in produkter, jeg altid bruger. Del meget gerne dine tip!
Senere skrev Katja, at hun gerne ville læse mine bedste tips til at lægge eyeliner. Det gjorde hun helt sikkert for at drille…

Anatomi
I torsdags var vi til en spændende lancering, men midt i det hele sad jeg næsten og spruttede af forargelse. Den virkelig dygtige makeupartist, der var til stede kaldte nemlig ”udhænget” ved tunge øjenlåg for ”øjendellen”. Hun sagde også, at det havde buttede piger typisk… Ikke et ord om alder i den forbindelse. Bortset fra at det ikke er korrekt, at det kun er tykke mennesker, der har tunge øjenlåg. Så er det bestemt heller ikke forbeholdt gamle krager. Det er udelukkende et spørgsmål om anatomi. Pågældende makeupartist har i øvrigt min dybeste respekt, men den bemærkning synes jeg simpelthen er SÅ tarvelig.

En gang til…
Som jeg har skrevet mange gange før handler makeup altid om, hvad der klæder dig. Det er helt ligegyldigt, hvordan veninden, idolet eller alle andre lægger makeup. Din makeup skal passe til dig. Derfor er det så vigtigt at bruge tid på at se dig selv i spejlet. Hvad kan lade sig gøre? Hvad er dine fortrin? Og hvad har du lyst til at fremhæve?
Det kan godt ske, at du behøver hjælp til at få øje på dine fortrin. Der er makeupartister hos mange af mærkerne i Magasin og i Sephora, af og til er der også nogen på besøg i Matas. Generelle vejledninger i magasiner, på YouTube og på blogs kan selvfølgelig sagtens bruges, der er vejledningen bare ikke målrettet dine træk.

Sådan gør du
Hvis nogen har fede øjenlåg, så er det s’gu da mig, men jeg kan altså sagtens have en fin vinge som afslutning på min eyeliner. Det er dog ikke noget jeg dyrker, fordi jeg stort set aldrig gør det… sådan en kræver nemlig øvelse. Og det er netop det, der er budskabet. Vil du gerne blive god til at lægge sådan en fin streg med eller uden vinge, så skal du øve dig. Det er ikke noget man kan lære ved at kigge på andre. Selvom du lægger en fin eyeliner dagligt, er der også dårlige eyelinerdage, ligesom der er dårlige hårdage og dårlige vippedage. Selv de dygtigste makeupartister kan fejle og lægge en skæv liner. Det skal der også være plads til. Derfor kan du ligeså godt også lære at redde sådan en dårlig eyelinerdag med det samme.

Red eyelineren med lidt skygge
Trods intens eyelinertræning kan det altså gå galt. Når det går galt, skal du bruge en mørk øjenskygge. Farven er slet ikke vigtig, det kan være en hvilken som helst mørk nuance med eller uden perlemor. Øjenskyggen lægger du oven på eyelineren, og så toner du ud, som om du aldrig havde bestilt andet. Sådan kan du på et splitsekund ændre et look fra fiasko til succes. Stregen langs vippekanten, der måske var ujævn eller skæv, er nu blødt op og tonet ud. Og du ligner garanteret én, der har en rigtig god makeupdag.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *