Anmeldelse: Riemann P20 solbeskyttelse

04.08.19
P20 Riemann

P20 Riemann

Dengang jeg skrev min gamle anmeldelse af Riemanns P20, var P20 en virkelig dårlig solcreme. En ubehagelig alkoholbaseret solspray med tvivlsomme solråd i den tilhørende markedsføring og en mangel på beskyttelse mod de lange UVA-stråler.

Meget har heldigvis ændret sig. Det er stadig en efter min personlig mening ubehagelig konsistens, men mange kan lide den. Vigtigst af alt er, at formlen er lavet om, så der nu også er solfiltre i, som beskytter mod de lange UVA-stråler. P20 er derfor endelig blevet den bredspektrede beskyttelse, som de lovede dengang.

P20 findes i fire versioner og flere forskellige SPF:

Spray
Alkoholbaseret solspray, som er elsket af mange solcreme-hadere. Den føles let, og hvis alkohol er det, der skal til for at få solcreme-hadere til at tage solcreme på, så stemmer jeg for! Jeg er fuldstændig ligeglad med, hvilken konsistens du bruger, bare du tager solcreme på, og når Riemanns P20 nu rent faktisk beskytter mod de lange UVA-stråler også, så har jeg bestemt ingen indvendinger længere.

Continuous spray
Se her begynder det for alvor at ligne noget, hvor jeg også vil være med. Alkohol eller ej – Riemanns Continous Spray er en praktisk emballage. Låget kan lukkes ved at dreje til siden, og den virker også med hovedet nedad. Jeg kan altså spraye solcreme på ryggen og underbenene af mig selv uden problemer, og jeg kan tvangs-påføre solcreme med venstre hånd på børn, mens jeg holder dem fast med højre hånd.  Det er en på alle måder god og praktisk solspray, som jeg kommer til at bruge igen.

I gamle dage havde Vichy en børnesolspray, som virkede med hovedet nedad, men den er desværre udgået. Denne kan det samme – og drejelukningen af låget er praktisk på farten.

Lotion
P20 lotion har den underligste konsistens af en solcreme. Den er en alkoholbaseret gul gelé, der er både klistret og let flydende på samme tid. Jeg kan ikke komme i tanke om ret mange solcremer, jeg synes er værre at smøre mig ind i, men – hey – beskyttelsen fejler ikke noget, så bare giv den gas, hvis du er fan.

Cream
Ansigtcremen har den absolut mest behagelige konsistens. Den er heller ikke alkoholbaseret, min hud er virkelig ikke fan af alkoholbaserede produkter… Det er en let creme, som nok skal passe godt på din hud.

P20 bruger i alle produkter en kombination af de nyere europæiske solfiltre tilsat homosalate og octocrylene, som vi ikke ser ret meget ellers i danske solcremer. Octocrylene var tidligere meget udbredt også i danske solfiltre, men filtret kom i unåde, da der var flere allergiske reaktioner. Allergi overfor octocrylene er dog stadig sjældent, og langt de fleste af os kan med sindsro bruge octocrylene, der er et godt UV-filter. Hvis du er sådan en som mig, der oplever at solfiltre svier i øjnene, kan du dog med fordel springe over ansigtssolcremer med octocrylene, der er berygtet for at svie lidt mere end de andre solfiltre.

P20 giver god beskyttelse – hvis du kan lide dem
Som du nok kan fornemme bliver jeg aldrig storforbruger af P20 (bortset lige fra den der praktiske spray). Ansigtscremen svier i mine øjne, jeg kan ikke lide konsistensen af deres lotion, og jeg bliver aldrig fan af alkoholbaserede produkter på min hud. MEN det er jo fuldkommen ligegyldigt, hvis du elsker det. For P20 beskytter huden mod hele spektret af UVA og UVB stråler, så hvis du er en af dem, der bare elsker deres produkter, så brug dem! For de virker. Og det er det eneste, der betyder noget, når det kommer til solbeskyttelse.

Her kan du købe det (reklamelinks*)
Solprodukterne fra P20 koster mellem 150 og 250 kroner. Du kan købe dem i blandt andet Matas* og Nicehair*.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

PS. Jeg synes stadig, du skal følge de officielle solråd om genpåføring af solcreme

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
12 kommentarer
Susanne

Jeg var egentligt heller ikke fan af P20 grundet den alkoholbaserede konsistens, men, men efter vores ferie på .Cypern er jeg blevet fan, alkoholbaserede eller ej. Vores ene søn på 13 år elsker poolen og havet og lever sin ferie der 😉, hvilket desværre op til flere gange på tidligere ferie har resulteret i solforbrændning især på skulder og ansigtet og selvfølgelig en meget ulykkelig dreng.. Trods det han altid bliver smurt ind i faktor 50 minimum hver anden time, selv med Rudolph care faktor 50 har det endt galt. Så denne sommer, hvor vi skulle en tur til Cypern købte jeg en P20 faktor 50. Den kom på inden vi tog på stranden om morgenen og så supplerede jeg den med almindelig solcreme resten af dagen og min søn blev ikke forbrændt overhovedet på denne ferie. Det gjorde min anden søn på 10 år heller ikke. Jeg brugte ikke P20 om morgenen, og det skulke jeg nok have gjort. Trods det at jeg brugte faktor 50 fra rudomph care blev jeg så forbrændt på en af vores snorkleture på skuldrene 🤔. Så alkohol eller ej, på vores næste solferie starter vi alle med P20 👍

Helene Randløv

Det er den tårnhøje UVA beskyttelse, der er i produkterne, der gør forskellen. Det er virkelig svært at være andet end fan af den!
Kh. Helene

M

Jeg ELSKER konsistensen, og det er vitterligt den eneste solcreme min mand frivilligt tager i brug. Det er desuden den eneste jeg endnu har oplevet ikke smelter væk, når temperaturen syd på går amok (måske fordi den er alkoholbaseret?). Synes den er så nem af smøre ud, og den beskytter hele dagen uafhængigt af antallet af ture i poolen. Men det er ikke lækkers på samme måde som fed sheasmør 😉
Fint at give den en ny anmeldelse med på vejen, når nu produktet er forbedret – tror mange lytter til jer, og det ville være synd, hvis de skulle gå glip af den solcreme 😉

Helene Randløv

Hej M
Jeg er bare vild med, at folk bruger solcreme helt frivilligt!
Kh. Helene

isa

Husk at solcremer på spray/aerosol, stadig skal smøres ind i huden, hvis den skal beskytte jævnt. Hvis man bare lader “støvskyen” af solcreme sidde uberørt på arme, ben mv., opnår man ikke den fulde beskyttelsesfaktor, som står på produktet.

Helene Randløv

Ja, alle former for SPF skal fordeles 🙂

Maria

Hej Pudderdåserne,
Må man bruge P20, når man er gravid? Jeg er en af dem, der er stor fan af produkterne, så håber😊
På forhånd mange tak for svar.
Mvh. Maria

Helene Randløv

Hej Maria
Det går jeg stærkt ud fra, den må i hvert fald bruges på børn under tre.
Et præcist svar kan du få hos Orkla selv: https://www.p20.dk/faq/
Kh. Helene

Pia

Jeg er en af dem der er sensitiv ift Octocrylene.
Jeg har derfor været på jagt efter solcreme ansigt creme
Herhjemme elsker vi p20 ikke så glad for dén gule farve det er svær at vaske væk
Jeg vil derfor bede dig kikke på p20 “børnesolcrene”, dén med badebold
Dén indeholder faktisk ikke Octocrylene
Så dén bruger jeg nu

Helene Randløv

Hej Pia
Vi tror da på dig 🙂 Og P20 har været igennem en del reformuleringer de senere år. Så det er jo dejligt.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *