Tirsdagstip: Smid dine renseservietter i skraldespanden

30.07.19
Tirsdagstip: Smid dine renseservietter i skraldespanden

Tirsdagstip: Smid dine renseservietter i skraldespanden

Annonce for Simple

I et par måneder, har vi fejret både gensynsglæde og produkter fra Simple. Det er på sin plads, fordi Simple kan alt det, jeg ønsker af en renseserviet. Det kan du læse meget mere om i indlægget ”Simple Cleansing Facial Wipes: Hurtig og effektiv rens”. Der er dog noget i den forbindelse, vi lige skal have talt om! Når du bruger renseservietter uanset mærke, så er det naturligvis vigtigt, at du smider dem i skraldespanden. Det gælder selvfølgelig alle former for vådservietter. Her er det vigtigt at nævne, at toilettet IKKE er en skraldespand. Renseservietter kan stoppe afløbsrørene, og de sætter sig fast i pumperne på vores rensningsanlæg. Og så er der selvfølgelig hele debatten om mikroplast…

Renseservietter skal i skraldespanden
Der er, så vidt jeg ved, enkelte servietter, der kan gå i toilettet. Uanset hvad der står på pakken, er det mest fornuftigt at smide dem i skraldespanden. Generelt skal du altså gå ud fra, at dine renseservietter og lignende affald fra badeværelset skal i det, der i affaldssorteringen hedder restaffald.
Efter en snak med Katja indrømmede hun, at hun er slem til at smide vatpinde og deslige i toilettet. Det er dumt, især fordi skraldespanden ofte står lige ved siden af toilettet. Det irriterede mig så voldsomt, da det skete her hjemme, at vatpindene blev fjernet fra badeværelset. Siden da ryger den slags affald ikke længere i toilettet. Faktisk flyttede jeg i samme ombæring skraldespanden ind under vasken, så spørgsmålet er nok, hvad der er mest effektivt?

Tirsdagstip: Smid dine renseservietter i skraldespanden

Toilettet er ikke en skraldespand
Oprindeligt havde jeg skrevet et afsnit om, hvor privilegerede vi egentlig er her i Danmark i forhold til toiletforhold… men det er ikke relevant i denne sammenhæng. Faktum er, at det udelukkende er urin, afføring eller opkast og toiletpapir, der må komme i toilettet. Dit badeværelsesaffald som vatpinde, vatrondeller, hår fra hårbørsten, tandtråd og renseservietter hører ikke hjemme i toilettet.
Rundt om i landet er det faktisk blevet et stadig større problem med tilstoppede pumper på rensningsanlæggene. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at vi bliver meget bedre til at bruge skraldespanden til vores affald og lader være med at smide det i toilettet. Det handler simpelthen om, at vi skal genanvende, der hvor vi kan, og vores affald bliver brugt i produktionen af el og varme.
Skriv endelig hvordan du har løst problemet hjemme hos dig.

En heldig vinder
Hvis det blev lige lovlig latrinært for dig, så beklager jeg, men nu skal vi til noget helt andet. Vi har nemlig trukket en rigtig heldig vinder. I indlægget nævnt ovenfor, kunne du deltage i en ret så skøn konkurrence. Det er en stor og meget fin præmie, der består af:

  • Tolv pakker Facial Cleansing Wipes
  • Seks flasker Micellar Cleansing Water
  • Tolv pakker Eye Make-up Remover Pads
  • Fireogtyve Sheet Masks
simplevinder
Google.com

Først og fremmest skal alle, der deltog i konkurrencen have en stor tak for at være med. Google hjalp med at finde vinderen, der blev kommentar nummer 63, og det er: Anne Halkjær, der skrev det rigtige svar i sin kommentar klokken 21.26, den 3. juli 2019. Stort tillykke til Anne, du modtager snarest en mail fra os.

Annonce for Simple

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Line

Tak for opråbet, fra en som arbejder med spildevand og kloakering til daglig. Man bliver af og til overrasket over, hvad folk kan finde på at proppe i toilettet 🤦🏻‍♀️

Helene Randløv

Hej Line
Ja, det tror jeg gerne. Man skal ikke søge ret meget for at finde nogle MEGET mærkelige ting 😛
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *