Tirsdagstip: Ked dig

23.07.19
Udsigten fra hængeTirsdagstip: Ked digkøjen
Udsigten fra hængeTirsdagstip: Ked digkøjen
Udsigten fra hængekøjen tidligere i dag

Ked dig! Det er vigtigt… sluk telefonen, computeren eller hvad du nu kigger på. Prioriter dig selv. Læs eller lyt til en bog. Glo ud i luften. Find figurer eller dyr i skyerne. Smæk benene op eller sæt dig på græsset og led efter en firkløver. Lad være med at foretage dig noget. Lad som om, der ikke er noget du skal, eller noget du bør gøre. Ingen pligter, ikke noget arbejde og ingen sociale medier, der skal passes eller tjekkes. Tror du det kan lade sig gøre?

Så slap dog af!
Ja, jeg mener det faktisk! Slap nu bare af. Det er sommer, måske har du endda ferie? Det der med at slappe af er lettere sagt end gjort. Det ved jeg alt om. I mange flere år, end jeg har lyst til at indrømme, holdt jeg ikke ferie. Simpelthen fordi jeg ikke kunne finde ud af det. Det virker måske sært, men ikke desto mindre er det sandheden. Der var altid et eller andet, jeg syntes, at jeg skulle eller burde.
Måske er du offer for en slags pres fra omgivelserne om at nå en masse i weekender og ferier. Hvornår spurgte du sidst dig selv, hvad du har brug for, og hvad du egentlig har lyst til? Det var i hvert fald sådan, jeg opdagede, at det var okay, hvis jeg egentlig ikke gad noget.

Øvelse gør mester
Det kræver øvelse at slappe af. Især hvis man er uvant med at sidde stille. Det kræver endnu mere at mærke efter og finde ud af, hvad man har lyst til. Det kræver faktisk så meget øvelse, at det har taget mig næsten ti år at nå her til, hvor jeg er ligeglad med, om jeg burde have udgivet tirsdagens tip tidligere… Sådan går det bare ikke altid. Og det er okay, for jeg er også bare et menneske. I stedet fik jeg en hyggelig snak med en læser, jeg lå og gloede på himlen fra hængekøjen og lod ham den langhårede stå for maden.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Laura

Hej Pudderdåser,
Jeg mener at kunne huske, at I tidligere har rost Aha-syre som ingrediens i produkter her på bloggen. Jeg læste en artikel, hvor denne maske blev nævnt som noget der virkelig hjalp på urenheder – ved selvfølgelig godt, at man ikke 100% kan vide sig sikker, men vil høre, hvad I tænker om den inden jeg giver den et forsøg? Jeg har hormonelle urenheder – kan have perioder vor min hud er super fin,mens den i perioder går helt amok, og jeg får kæmpe nærmest sår og bumser, som jeg kan døje med meget længe. https://ecooking.dk/produkt/peel-maske/

Helene Randløv

Hej Laura
Hvad har du prøvet? Vi har skrevet temmelig mange indlæg om, hvad man kan gøre ved bumser. AHA er ikke en af de ting vi anbefaler.
Kh. Helene

Kathrine W

Hej Helene,
For knap to år siden fik jeg indkøbt bogen Sleep efter en anbefaling i et af dine tirsdagstip. Den bog hjalp mig til at få styr på min søvn, og nu læser jeg hver aften inden sengetid, så min hjerne får mulighed for at slappe af (og lukke alle burde/skulle-situationer ude af hovedet). Den ro, som det giver at læse en bog, er uvurderlig! Så jeg vil bare – en anelse forsinket – sige mange tak for tippet!

Helene Randløv

Kære Kathrine
Eeeej, hvor gør det mig bare glad at høre <3 Tusind tak og velbekomme :-*
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *