Tirsdagstip: Sådan udholder du pollensæsonen

09.04.19
birketræ

birketræ

For mit eget vedkommende startede sæsonen for længe siden… Det er pollensæsonen, jeg taler om. Pollen er nok en af de mest irriterende ting, man kan reagere på. I hvert fald er det noget, man bliver nødt til at forholde sig til.
Måske ved du slet ikke, at det er det, der er galt, det gjorde jeg i hvert fald ikke. Min høfeber præsenterer nemlig ikke sig selv med snuelignende symptomer. Nej, jeg hygger mig i stedet med knaldende hovedpine, vanvittig træthed og generel utilpashed. Det kommer altid, når pollensæsonen begynder, og antihistamin hjælper. Som min læge sagde: ” fra en ikkepollenallergiker til en anden, prøv med antihistamin”. Det er ikke sikkert, din krop reagerer, hvis du bliver testet. Alligevel er der en stor chance for, at du har en eller anden reaktion, hvis antihistamin virker.

Gode råd
Det er svært at blive inde i dagtimerne, hvis du har en nogenlunde aktiv livsstil. Det er det i hvert fald for mig. Faktisk skal du ikke bare blive inde, døre og vinduer skal også være lukkede. Bortset fra de nødvendige medicinske foranstaltninger, er der masser af gode råd til at håndtere allergien.
Du kan næppe undgå udendørsaktiviteter fuldstændigt, men husk på at dagtimerne er værst.
Det betyder også, at:

  • du har bedst af, at dit tøj og sengetøj ikke bliver tørret udenfor.
  • udluftning skal ske efter mørkets frembrud.
  • Motion er en aftenaktivitet i de måneder, du er angrebet.

Du kan have virkelig stor gavn af at downloade Dagens Pollental appen fra Astma-Allergi Danmark, hvor du kan hente dagens pollenvarslinger og selvfølgelig dagens pollental.

Når du er ramt
Nu bilder jeg mig ikke ind, at jeg er hårdt ramt, for det er jeg overhovedet ikke. Min lokale skomager, min onkel og flere veninder lider helt forfærdeligt. De fleste af dem, har fået det under kontrol, for heldigvis er behandlingsmulighederne blevet meget bedre i årenes løb. Der er flere ikke-medicinske muligheder for at lette symptomerne, når du først er ramt.

  • Dit hår opfanger pollen, derfor kan det lindre symptomerne mærkbart at gå i bad og vaske hår, inden du går i seng.
  • Det gælder for alt hår og eventuelle folder, at der bliver opfanget pollen. Hvis du ikke har mod på et bad, må du sørge for at rense ansigtet, vipperne, mandens skæg, øjenbrynene og ørerne grundigt inden sengetid.
  • Solbriller kan hjælpe en lille smule, når du er ude.

Du kan få forskellige hjælpemidler i håndkøb, som kan gøre livet en del lettere. Læs mere i det tidligere indlæg Allergi: Smør og vask pollen væk.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Heidi

Jeg er også ramt som dig uden snue, men med massiv hovedpine der stråler fra bihulerne. Er reelt negativ på blodprøve, men antihistamin hjælper hvert år.
Min store hjælp er at skylle snuden med mit næsehorn 🙂

Ida Østergaard

Hej! Tak for en fantastisk blog! Dejlig overskuelig og meget brugbar! 🙂
I forhold til allergi kan jeg virkelig anbefale akupunktur! Jeg er virkelig hårdt ramt, både med astma, øjne der klør og løber, hals der klør og nysen!
Har fået behandlinger nu i 4 år! Første år, 5 behandlinger (lidt inden sæsonen startede) 2. År 4 behandlinger, 3 år: 2 behandlinger i år 3 behandlinger! Og er medicin OG SYMPTOM FRI! 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *