Tirsdagstip: Brug den rette mængde foundation

19.02.19
Heath Ledger som jokeren
Heath Ledger som jokeren
Heath Ledger som jokeren i The Dark Knight

Af og til tørrer inspirationskilden bare ud, og så må jeg have hjælp til at finde på et tip. Ham den langhårede er helt umulig… og meget sjov, synes han selv. I hans øjne er: ”Lad være at pille næse i S-Toget/offentlighed”, nemlig et virkelig godt tip. Det fylder åbenbart en del i S-Toget det der næsepilleri…? Nå, men Katja var til mere hjælp. Hun har i en alder af fyrre år lært, at bruge foundation. Det måtte hun naturligvis lige forklare nærmere. Indledningsvis forstod jeg overhovedet ikke, hvad hun talte om. Hun indrømmede heldigvis selv, at det var lidt gakket. Desværre ved jeg, at hun helt sikkert ikke er den eneste. Derfor kommer her et tip til Katja… og alle andre, der bruger alt for meget Foundation.

Kildekritik
Uanset om du er ny eller gammel ud i makeupkunsten, kan du ikke undgå at blive påvirket af, hvad du ser og hører. En af de ting, der især har undret mig, de seneste år er mængden af foundation særligt instagrammakeuppen kræver. Det er ikke så sært, at det forvirrer nogen. Hvis du bruger den mængde foundation til dagligt, er makeuppen dømt til at mislykkes, smitte af på alt du nærmer dig og sandsynligvis også se ganske forfærdelig ud. Ude i virkeligheden er det en sjældenhed at se alle de dejlige mennesker i videoerne med SÅ meget makeup. Jo, de har ofte meget mere dækkende makeup på, end jeg nogensinde ville have på, men det er stadig en del mindre end mængden i videoerne.

Spar på din foundation
Lige når det kommer til foundation, er jeg til så let dækning som muligt. Faktisk har jeg aldrig mødt nogen, som har haft så meget at dække, at en ekstra dækkende foundation har været nødvendig. Selvfølgelig kan man være mere eller mindre komfortabel med rødme, bumser eller hvad det nu måtte være man synes burde dækkes, men det er alligevel de færreste, der har udfordringer i hele ansigtet på én gang. Derfor giver det god mening at vælge let dækning, og så kan man altid bygge dækningen op, der hvor det måtte være nødvendigt.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Andrea

Hej med jer. Jeg har en foundation fra Dior der hedder diorskin Forever, men jeg kan ikke gennemskue om den er oliefri – ved I det? Og alternativt; hvilken foundation anbefaler I til blandet hud med hang til urenheder?
Let dækning? Er det kun på udsatte steder?
Pft :0)
//A

Katja Moikjær

Det der med oliefri…. Jeg har det stramt med det claim, fordi det aldrig passer. Der findes selvfølgelig foundations uden planteolier, men så indeholder de altid en eller anden form for olie. Selv silikone er i virkeligheden en form for olie. Så det er lidt noget vrøvl uden praktisk betydning. Der er ingen planteolie i, men jeg ville ikke kalde den oliefri. Det ville jeg dog aldrig kalde en flydende foundation 😉
Er du glad for den? Fungerer den for dig?

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *