Tirsdagstip: Markér dine vipper

18.12.18
Jeffree Star Cosmetics Blood Sugar Pressed Pigment Palette
Jeffree Star Cosmetics Blood Sugar Pressed Pigment Palette
Foto: Jeffree Star Cosmetics

 

Hvordan undgår man at ligne en, der har vrælet i fjorten dage, når man bruger rød øjenskygge? I takt med at der er kommet flere røde looks på bloggen, får jeg flere og flere spørgsmål om netop denne problematik. Og jo… det er et problem for mange. Egentlig er det ret enkelt, og jeg har skrevet om det på bloggen før. Selvom jeg ikke kan finde det, så mindes jeg, at jeg linkede til samme gamle indlæg for noget tid siden, måske i et look? Det gamle indlæg er helt tilbage fra 2013, hvor de røde og orange nuancer ikke var lige så brugte som de er nu. Det er skønt at se, at de nuancer, der især fremhæver de blå og grønne øjne er blevet så populære.

Afgrænsning
Det gamle indlæg er nok ikke det mest pædagogiske, jeg har skrevet i tidens løb. Når man ser bort fra formuleringerne, så er essensen den samme. Nemlig at du skal sørge for at markere vipperne eller øjets kanter. Der skal altså helst være en markant afgrænsning mellem det røde i øjet og farven omkring øjet. Det er vigtigt ikke at forveksle en markant afgrænsning med en hård eller skarp afgrænsning. Det er sjældent ret pænt, hvis linjerne omkring øjet er meget skarpe. Det gælder naturligvis ikke, når vi taler flydende eyeliner…

Tightlining
Uanset om du er ung eller gammel kan tyngdekraften gøre sådan en skarp flydende eyeliner til et mareridt. Det vanskeliggør i hvert fald udførelsen en hel del. På mine tunge øjenlåg kan jeg godt slippe afsted med en meget smal streg langs øverste vippekant. Det er dog langt mere simpelt og klædeligt, når jeg sørger for at markere øverste vippekant med tightlining. For noget nær en blogalder siden… ja det føles sådan… optog vi en video, hvor jeg viste, hvordan tightlining foregår. I videoen kalder jeg det godt nok underlining… som det også hed dengang. I dag er det vist kun tightlining, der går an og teknikken er sjovt nok den samme.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Gitte

Men altså.. måske er det mig der ikke helt forstår det.. Hvordan undgår man at det der tightlining ryger alle andre steder hen end der hvor det skal være? Handler det om at bruge det rigtige produkt?? Jeg synes altid det lander på den nederste våde kant.

Maiken

Jeg er kontaktlinse bruger. Jeg synes tightlining godt kan give problemer med linserne. Vandafvisende makeup produkter så som eyeliner eller concealer kan godt sætte sig som fedtede plamager på kontaktlinsen som kan mærkes.
Nogen som kender til dette problem eller et en eyeliner hvorpå man kan undgå dette når man laver tightlining?

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *