Bakuchiol: Avène DermAbsolu vs. Ole Henriksen Retin-ALT

18.10.18
Bakuchiol fra Ole Henriksen og Avène

Bakuchiol fra Ole Henriksen og Avène
Bakuchiol er en ny ingrediens, der har fanget interessen både hos Avène og Ole Henriksen. Ole Henriksen bruger bakuchiol i firmaets to nye Retin-ALT produkter, og Avène bruger bakuchiol i den nye DermAbsolu serie.

Bakuchiol er et stof, der findes blandt andet i den indiske babchi-plante, og det har mange spændende egenskaber, men studier som dette, har for alvor skabt interesse. Studiet sammenligner effekten af 0,5% bakuchiol med 0,5% retinol (A-vitamin). Resultatet af undersøgelsen var, at både bakuchiol og retinol reducerede både rynker og hyperpigmentering lige godt. Der var ingen signifikant forskel på de to. Til gengæld var der mindre irritation og afskalning forbundet med bakuchiol.

Men bare lige for at slå kemien på plads: Bakuchiol er ikke retinol. Den har bare egenskaber, der minder om. Og så er vi nået til spørgsmålet om, at hvis du gerne vil prøve denne eksotiske plante, der minder om retinol, hvilket produkt skal du så vælge?

Avène DermAbsolu er en komplet serie med natcreme, dagcreme, serum, øjencreme og en farvet dagcreme med SPF. Der er naturligvis ingen grund til at kaste sig over dem allesammen. Det er Avène DermAbsolu Serum, der indeholder den højeste koncentration af bakuchiol (og tak til Avène for beredvilligt at oplyse den slags når vi spørger!), nemlig 1,5%. Det er faktisk tre gange så meget som i studiet ovenfor.Det er en udemærket serum, der også indeholder forskellig olie samt et ekstrakt der øger hudens indhold af hyaluronsyre. Den er parfumeret og tilsat både glimmer og hvid titanium dioxid som gør serum helt hvidt. Jeg havde foretrækket dem uden. Hvis du får lyst til at kigge på de to cremer i serien, så læg lige mærke til emballagen. Det ligner krukker, men er i virkeligheden lufttætte pumper. De indeholder hver 1% bakuchiol, ingen farvestof og kommer i en lufttæt pumpe. De kan vise sig at være et bedre køb trods den lavere koncentration.

Ole Henriksen har to Retin-ALT produkter. En serum og en creme. Ole Henriksen Glow Cycle Retin-ALT Power Serum blander mange andre ingredienser i: frugtsyre, en masse planteekstrakter mm. Der er bestemt mange gode ingredienser imellem, men pas på, hvis du allerede bruger andre produkter med syre i. Du skal også være opmærksom på den kraftige lilla farve, som stammer fra den tilsatte blå og røde farve. De samme farvestoffer er i natcremen, men bare lidt mindre. Det går over min forstand, hvorfor man vil have lilla farve i et hudplejeprodukt. Men indholdet af bakuchiol fejler ikke noget.

Jeg kender desværre ikke koncentrationen, men hvis vi sammenligner med Avènes serum, hvor bakuchiol står som nummer 7 på ingredieslisten, så står bakuchiol som nummer 9 på Ole Henriksen. Ingredienslister skal skrives sådan at jo længere nede, jo mindre er der i. Men man kan ikke nødvendigvis sammenligne direkte. Det giver dog en vis indikation af, at niveauet nok er sådan cirka det samme. Bakuchiol står endnu længere nede på ingredienslisten på natcremen Ole Henriksen Goodnight Glow™ Retin-ALT Sleeping Creme, og der må vi derfor antage, at der er mindre i. Der er som sædvanlig heller ikke sparet på parfumen os Ole Henriksen.

Prisforskellen er også værd at tage med. Ole Henriksen Transform Glow Cycle Retin-Alt Power Serum koster 565 kroner for 30 ml. DermAbsolu Serum koster 329 kroner for 30 ml.

På emballagen-siden vinder Ole Henriksens Serum tilgengæld stort. Den kommer i en god lufttæt pumpe, der passer godt på de sarte ingredienser. Til deres serum har Avène valgt at bruge en dropper, der slipper masser af luft ind. Det kan man jo undre sig over, når de har gjort sig så meget umage med emballagen til nat- og dagcremen.

Og når I så om lidt beder mig om at sammenligne alle de gode A-vitamin alternativer retinaldehyd, granactive retinoid og bakuchiol, så kan jeg ikke. For det kræver studier, som desværre ikke findes. Vi har studier der hver for sig sammenligner de tre ingredienser med retinol, men ingen der sammenligner dem alle med hinanden. Dem ville jeg ellers også gerne læse.

PS. Jeg spurgte i øvrigt Avène, om man kan bruge DermAbsolu sammen med Physiolift, der indeholder retinaldehyd, og det sagde de ja til. Så man kan godt bruge bakuchiol sammen med andre former for A-vitamin.

Her kan du købe det?
Ole Henriksen Transform Glow Cycle Retin-Alt Power Serum koster 565 kroner for 30 ml. i blandt andet Matas. Den tilhørende natcreme koster 575 kroner for 50 ml.

Avènes DermAbsolu produkter koster mellem 229 kroner og 329 kroner på apoteket. DermAbsolu Serum koster 329 kroner for 50 ml. Day Cream og Night Cream koster hver 299 kroner for 40 ml. Eneste forskel er at Night Cream er lidt federe end Day Cream.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Avène DermAbsolu har vi modtaget som et gratis anmeldereksemplar

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Mina

Tak for sammenligningen/forslagene 😊 Jeg har Oskias Super16 i kikkerten (fås hos Lookfantastic.dk som I linker til), men nu vil jeg da lige kigge nærmere på disse to produkter også👍🏾

Katja Moikjær

Den ville jeg også gerne prøve men nogle gange må man begrænse sig 🙂

Hanne

Endnu engang tak for en fantastisk blog.

Bodil Pedersen

Tak skal I have. Jeg smutter lige på apoteket efter den natcreme!

Julie

Tak for et god indlæg 🙂
Kan man bruge disse a-vitamin typer ovenpå glycolsyre?

Helene Randløv

Hej Julie
Ja, det kan man også med Granactive Retinoid, som vi selv bruger.
Kh. Helene

Berit

Hej måske i kan hjælpe mig i forhold til Avene DermaAbsolu. Jeg kan ikke tyde og forstå ingredienserne i dag og natcremen. Indeholde den paraffin eller mineralske olier? Er ingredienserne ok?
Hilsen Berit

Helene Randløv Hansson

Kære Berit
Ved hurtig gennemlæsning falder jeg ikke umiddelbart over noget, jeg ikke ville smøre på huden… altså udover parfumen. Der er ikke noget galt med petrolatum, det er en glimrende ingrediens… men nej, det er der ikke i.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *