Tirsdagstip: Genbrug de gamle tricks

09.10.18

Det er ikke alle, der er så heldige, at øjenmakeuppen holder. Katja har for eksempel døjet med sin øjenskygge i flere år. Den ene primer efter den anden har måttet give op, fordi øjenlågene fedtede. Min teori er og har været, at fundamentet ikke er i orden. Da Katja bad mig om at skrive dette tip (igen), bekræftede hun min mistanke. Tricket til at få øjenskyggen til at holde er at gøre præcis, som du ville gøre, hvis du skulle have makeuppen til at holde på næsen… Og ja, jeg er klar over, at den opgave også er ret uoverskuelig.

I gamle dage…
Der i slutfirserne da jeg hyggede mig med at lægge lyserød øjenskygge op til øjenbrynet. Dengang den eneste rigtige mascara var koboltblå. Dengang var der ikke noget, der hed øjenskyggeprimer. Metoden til at få øjenskyggen til at holde var et solidt lag pudder. Fordelen ved det er, at øjenskyggen også er langt nemmere at tone ud… og det er altså tvingende nødvendigt, når man bruger en øjenskyggeapplikator til hele looket… Det gjorde jeg nemlig også dengang i firserne. I øvrigt skulle pudderet også give vipperne lidt volumen… det stod der i hvert fald i bladene.

Bruger du en base?
Det er unægtelig irriterende at arbejde på et look, bare for at se det hele skride ned ad kinderne eller lægge sig i folden på øjenlåget. Efter en hulens masse frem og tilbage over temaet øjenskyggeprimer, blev jeg klar over, at læseren, der ønskede råd til holdbar makeup, brugte Embryolisse Lait-Crème Concentré som primer på øjenlågene. Der er ingen tvivl om, at cremen med kultstatus kan noget, men at få øjenmakeup til at holde er altså ikke en af dem.
Sædvanligvis bliver øjenskyggerne siddende med en helt almindelig øjenskyggeprimer. Efterhånden er det noget, du finder hos de fleste mærker. Så det burde være til at finde, uanset hvor du bor i landet.

Undtagelsen
Som nævnt har Katja i flere år døjet med at finde en øjenskyggeprimer, der virker. Vi har aldrig fået talt om, hvad grunden til fedteriet kan være. Det er jo temmelig fjollet, fordi jeg bilder mig ind, at løsningen ligger der. Om det er øjencreme, øjendråber, foundation, almindelig creme, concealer eller noget helt andet, der forårsager balladen, ved jeg ikke. Alligevel foreslår jeg, at du lige overvejer, hvad du har på øjnene, inden du bruger din primer. For de fleste betyder det ikke det mindste, mens det for andre betyder, at makeuppen sejler rundt.

Flere mulige løsninger
Kan du af den ene eller den anden grund ikke få din øjenskyggeprimer til at holde på din øjenmakeup, skal du altså overveje årsagen. Bruger du et eller andet, der fedter? Uanset om svaret er ja eller nej, er der flere mulige løsninger:

  • Måske skal øjenlågene lige affedtes, inden du går i gang? Brug en flydende makeupfjerner eller rensevand. Produktet du bruger må naturligvis ikke indeholde olie.
  • Det gamle tip med pudder holder stadig, men der er flere andre muligheder efter samme princip. Katja har for eksempel haft held med at bruge blotpapir, inden øjenskyggen bliver lagt. Den metode bruger jeg også selv, det er bare næsen, der bliver udsat for en almindelig serviet. Den kan nemlig suge det overskydende fedt, så foundation og pudder ligger pænt på huden.

Har du selv flere tips? Så skriv dem endelig herunder.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Lene Bach Lauge Svejgaard

Har selv samme problem med øjenskygge, og har derfor ikke brugt det i flere år. Jeg har prøvet forskellige dyre primere uden held. Nu har jeg købt en fra Smashbox og den er helt fantastisk ! Min øjenskygge sidder bare i 18 timer ☺️ Jeg bruger ingen cremer på mine øjenlåg eller foundation.

Helene Randløv

Hvor er det bare godt, at du har fundet en løsning!
Det er så rart, når det lykkes!
Kh. Helene

Sisse

Hej med jer 🙂 Jeg har et trick, jeg gerne vil dele, da jeg selv har kæmpet med dette problem i årevis! Og det skal siges, at det faktisk ikke er mit trick, men noget jeg har lært af makeup-guruen Wayne Goss – og det virker! I hvert fald for mig 🙂 Det er en god pointe at affedte sit øjenlåg før noget andet, men en primer skal der til for os med tunge eller fedtede øjenlåg. Jeg bruger selv en helt billig fra mærket W7 (koster ingenting i Normal) eller en concealer, og her kommer tricket ind i billedet – jeg dupper primeren rundt på øjenlåget med en fugtig beautysvamp indtil det er jævnt fordelt, og børster herefter en lille bitte smule setting powder over. Herefter er øjenlåget klar til øjenskygge, og det holder flot HELE dagen!!! Det lyder måske underligt, da øjenskygge jo ofte også har en pudderkonsistens, men det virker simpelthen bare, og gør altså en kæmpe forskel! Mvh. Sisse

Helene Randløv

Det er vist også det, jeg skriver i indlægget! Selvom det er old school, så virker det!
Fedt at du har fundet en løsning, yay!
Kh. Helene

Loui

I skulle prøve Rimmels eye base – den blev jeg virkelig overrasket over, lige før den tørre låget ud 😂 .
Men ja ellers har jeg også god erfaring med pudder/neutral øjenskygge helevejen op. Oven på en base selvfølgelig altid.
Også stå stille hele dagen og se smuk ud 😆 ik lave noget – bare smile 👩🏼💄😊💁🏼‍♀️

Helene Randløv

Hej Loui
Det lyder alligevel som en kedelig løsning at stå musestille hele dagen. Jeg må prøve Rimmel, tak for tippet!
Kh. Helene

Isabella

Jeg bruger en paintpot fra mac som primer og derefter øjenskygge. Det er det eneste, der virker for mig.

Malene

Jeg bruger en “hudfarvet” øjenskygge under den farvede øjenskygge udfra pudder teorien. Der virker. Jeg havde også masser af problemer inden. Nå jo, så bruger jeg heller ikke de billigste øjenskygger. Nilens Jord, Mac og den slags er fine.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *