Anmeldelse: Clarins Double Serum

19.09.18

Med Double Serum går Clarins hele vejen på planteekstrakter. Her er det udelukkende planteekstrakter, der er tilsat som de aktive ingredienser. Og de virker.

Verden er fuld af halvhjertede plantebaserede anti-ageprodukter. Som regel indeholder de et par ok planteolier og måske en enkelt antioxidant. Og hvis man så vil have, at de skal have effekt, så tilsætter man de samme peptider, som alle bruger. Fordi de virker – selvom de selvfølgelig ikke er naturlige.

Planteekstrakter og olier der virker
Men ikke den nyeste version af Clarins Double Serum. Den indeholder en blanding af 21 planteekstrakter og rent faktisk ingen kunstigt fødte aktive ingredienser. Og det er en sjældenhed. Der er selvfølgelig andre kunstige ingredienser i som for eksempel konserveringsmidler. Heldigvis.

Og hvad der er endnu mere sjældent i verden af såkaldt naturlig hudpleje er, at den virker. Rigtig godt endda.

I ved jo godt, hvordan vi har det med naturlig hudpleje. Det er hverken sundere, renere eller bedre end det, der bliver udviklet i en petriskål i et laboratorie (de gode planteekstrakter har selvfølgelig også været forbi et laboratorie på vej til Clarins Double Serum).

Men hvis planteekstrakter rent faktisk virker, så må de for min skyld gerne stamme fra en plante. Og det gør denne blanding fra Clarins. Huden bliver simpelthen så fin og lækker af den. Du skal ikke forvente at se dybe rynker forsvinde, men forvent en en generelt finere hud.

Først og fremmest er det værd at nævne, at alle ekstrakter er vandbaserede udtræk. Der er altså ingen æterisk olie i. Produkter er faktisk efter min bedømmelse teknisk set uparfumeret – selvom de mange planteekstrakter dufter i sig selv. Double Serum er til gengæld tilsat farvestof.

Clarins Double Serum indeholder blandt andet:

 • Gurkemeje
 • Kiwi
 • Havre
 • Banan
 • Kakao
 • Avocadoolie
 • Quinoa
 • Gærdekardebolle
 • Tidselolie
 • Edelweiss
 • Salturt
 • Hvid ingefær
 • Mangoblad
 • Kamelia frugt

Selvom mange af ingredienserne er mystiske og ukendte, så er mindst lige så mange både velkendte og veldokumenterede. Jeg kan fremhæve salturt, som vi selv har brugt i produkter for de fremragende fugtbindende egenskaber. Gurkemeje som har mange positive egenskaber for huden. Havreekstrakt som vi kender fra produkter til sart hud. Det er virkelig god pleje til huden.

Fiks pumpe
Pumpen kan indstilles til stort eller lille pump. Det ændrer ikke fordelingen mellem indholdet (hvilket jeg faktisk troede, indtil jeg ringede og spurgte Clarins) men kun om det skal være stort eller lille mængde.

Og så husk lige at det er vigtigt at tage produktet ud i hånden først og påføre det med hænderne. Altså ikke forsøge at sprøjte det direkte i ansigtet – men det kunne I vel heller ikke finde på vel? Den slags gør man kun på instagram og YouTube…

Her kan du købe det
Clarins Double Serum koster fra 615 kroner for 30 ml. Den findes også i 50 ml. Du kan blandt andet købe den i Matas og stormagasiner.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Helene

Tak for en god review! Skønt at Clarins omformulerer og i større udstrækning bliver det naturmærke de markedfører sig som 😉

Kristina

Har et godt øje til det serum der… Tror I den vil fungere, hvis man har tendens til uren hud? Som et fugt/antioxidant serum til om dagen…

Katja Moikjær

Jeg tror ikke den hjælper på urenhederne. Om den gør det værre er meget svært at sige. Som altid: Få en prøve først!

Britt Larsen

Kunne den måske bruges til Rosaceahud og rosaceaakne? Spm er under medicibsk behandlibg med Arcnatac og Finacea?

Katja Moikjær

Kære Britt. Der er ingen, der har undersøgt effekten af alle disse planteekstrakter på rosaceahud, så det har jeg intet grundlag for at udtale mig om. Hvis du har lyst til at prøve, så synes jeg bestemt, du skal få en lille prøve først. Kh. Katja

Charlotte Jensen

Jeg har rosacea og er i medicinsk Beh. Hvorfor min hud stort set er i ro. Og bruger den – der virker overordnet set fint. Indimellem er der småreaktioner som måske skyldes andre ting.

Lise

Jeg “kom til” at købe Clarins doubel serum efter anbefaling af en dygtig sælger i et parfumeri i Hamburg. Jeg er vild med produktet! Huden føles så godt, både aften og morgen. Mit ansigt er levende hele dagen.
Tror bestemt jeg kommer til at købe den igen!

Helene Randløv Hansson

Hej Lise
Det var da et skønt “fejlkøb” så 🙂

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *