Tirsdagstip: Værn om dine øjenbryn

07.08.18
Tirsdagstip: Værn om dine øjenbryn
Tirsdagstip: Værn om dine øjenbryn
Første gang jeg så mine øjenbryn, efter de var helt færdige.

Da coveret til British Vogues september nummer blev offentliggjort, var jeg lige ved at få teen galt i halsen. Det er jeg langt fra den eneste, der fik, og debatten om det cover har da også været heftig lige siden. Mange lider stadig fra sidste gang, moden dikterede smalle bryn.
Det er ikke fordi jeg vil gøre mig til dommer over, hvad der er pænt eller grimt. Det må man sandelig selv om! Det, der bekymrer mig, er alle de stakler, der ender med at sidde som tyve-, tredive- eller fyrreårige og fortryde ligesom jeg har gjort. Æv, hvor har jeg været træt af de bryn, der ikke bare er sparsomme fra naturens side… men også blev mishandlet med pincetten i starten af halvfemserne.

Ansigtets BH…
Det er et mærkeligt udtryk, men ikke desto mindre er det korrekt. Øjenbrynene kan både holde ansigtet oppe, men så sandelig også trække ned. For eksempel gør det evigt populære komma- eller sædcellebryn sjældent ansigtet en tjeneste, og derfor kan det være en rigtig god idé at få andre øjne på, hvis du i mange år har plukket brynet sådan.
På et tidspunkt havde jeg en veninde, der konsekvent barberede den yderste halvdel af brynet af. Da jeg spurgte hvorfor, var svaret, at de voksede så skråt nedad, at det trak øjnene med… altså optisk. Sådan er der flere tricks til at løfte ansigtet optisk med øjenbrynene.

Permanent makeup
Selvfølgelig er det muligt at råde bod på overplukkede øjenbryn med permanent makeup… men det kræver jo også noget. Permanent makeup er en helt genial løsning for mig. Den microblading jeg fik udført af dygtige Diana Hvas sidste år, er det bedste der er sket for mit selvværd. Det er sådan set ikke, fordi jeg synes, at spejlbilledet var en udfordring før i tiden. Alligevel gør mine øjenbryn mig nu glad, hver eneste gang jeg kigger på dem. Der er mange, der spørger, om jeg overhovedet ikke gør noget ved mine bryn nu. Det bliver jeg nødt til, for mine øjenbrynshår er blevet lysere og lysere. Hvorfor jeg farver og klipper øjenbrynene regelmæssigt.

Tidsrøver
Før microblading var mine øjenbryn en tidsrøver. Først og fremmest blev de farvet og vokset cirka hver fjerde uge. I mellemtiden blev de dagligt tegnet op og redt igennem med gelé eller brynmascara med fibre i. Det lyder måske som en enkel rutine, men det tog virkelig lang tid, og det var heller ikke altid, det lykkedes lige godt. De dage hvor jeg ikke lige gad makeup, var jeg nødt til som minimum at tegne brynene op. I hvert fald havde jeg det skidt med at gå ud uden øjenbryn. I dag tænker jeg overhovedet ikke over det, og det eneste, jeg ALTID tager på, er solcreme.

Værn om dine øjenbryn
Hverken titlen på dette indlæg eller min reaktion på coveret til Vogue er ment som en løftet pegefinger. Det er oprigtig bekymring for de unge kvinder, der lader sig inspirere af det cover. Det er helt naturligt, at der kommer en modreaktion på de forskellige trends. Øjenbrynet har som bekendt fyldt en del de senere år. Brynene skulle også fylde meget i firserne, og se bare, hvad halvfemserne og nullerne bragte… Der var brynene nærmest tyndere end nogensinde.
Mit bedste tip er derfor at lade være med at lade sig inspirere alt for meget af modens luner, når det gælder øjenbryn. Få i stedet en professionel til at tegne dine bryn op, så du kan få en fornemmelse for, hvad der klæder dit ansigt bedst.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
13 kommentarer
Johanne

Nu ser jeg at I anbefaler Diana Hvas. Ja, hun har lavet mange flotte bryn, men vil desværre ikke anbefale nogen at gå til hende. Jeg gik selv til hende og fik lavet de mest skæve bryn jeg nogensinde har set. Og det var slemt nok til at andre uopfordret kommenterede på det. Dem, der hjalp mig med at fjerne dem, sagde at de har modtaget flere utilfredse kunder fra Diana.
Ja, det er vel fair nok at man kan have en dårlig dag og lave en kæmpe brøler, men det værste var at hun absolut ikke anerkendte at de var lavet forkert. De var dog så skæve så det aldrig kunne være blevet rettet – højde, knæk, starten på brynet – alting sad forskelligt.
Den dag idag lever jeg med arene (som sjovt nok stadig er skæve – det venstre sidder under brynet og det højre lige over).
Bare en historie til alle der skulle overveje det. Tænk før I tusser! Desværre kan alle artister have en dårlig dag og det er dig der skal leve med fejlen for evigt. I dit ansigt.

Helene Randløv

Hej Johanne
Tak for din kommentar, jeg er ked af at hre om din dårlige oplevelse. Og du har helt ret… Selvfølgelig er det ikke for alle, og man skal tænke sig VIRKELIG godt om, inden man får lavet permanent makeup.
Kh. Helene

Mette

Jeg har bestemt heller ikke god erfaring med Diana Hvas. Hverken med de bryn hun lavede, som var assymmetriske eller hendes attitude. Kan ikke anbefale hende.

Helene Randløv

Æv, det er jeg ked af at høre. Jeg har kun gode erfaringer med Diana.
Kh. Helene

Anne

Klippe øjenbryn?? Det er efter 46 år, så først gået op for mig, at det er noget man kan 😀
Vil du ikke vise hvordan du gør? Mine øjenbrynshår er lange, så jeg børster dem pænt, men har aldrig turdet klippe i dem 🙂

Helene Randløv

Kære Anne
Jo da, det kan du tro! Det giver rigtig god mening at få det forklaret med et billede.
Kh. Helene

Silvia

Jeg får ordnet bryn af en kosmetolog, og de klippes og farves. Jeg ser bare meget bedre ud når hun har været der. Mine bryn overlevede 90’erne- men de kunne sagtens have været ødelagt- for jeg gjorde som alle andre og plukkede dem næsten helt væk. Efter jeg får dem klippet også, blev de markant flottere i forhold til før hvor de bare blev rettet og farvet.

Helene Randløv

Hej Silvia
Hvor er du heldig. Mine bryn har aldrig været fyldige, så de overlevede ikke et helt årti med overplukkede bryn. Nu hvor jeg selv farver brynene, klipper jeg dem også altid.
Kh. Helene

Ann

Jeg tør ikke få lavet nogen form for tatoveringer pga de manglende regulativer for hvad man må putte i blækket. Går ud fra der heller ikke er regler for hvad man må putte i permanent makeup-blæk. Kunne I skrive noget om hvad man risikerer/ikke risikerer ved at udsætte sig for (semi?) permanente øjenbryn?

Helene Randløv

Hej Ann
Det er en god idé. Det er ligeså meget på grund af det med blækket, jeg valgte Diana. Hun har selv meget høje krav og standarder.
Kh. Helene

Anja

Der kan nu også gå for meget Groucho Marx i de malede øjenbryn. Handler i en Maras, hvor ekspedienten tydeligvis barberer hele brynet af(stubmark)… For så at at påføre to kulsorte bryn med stencil en del højere oppe i panden.
Har virkelig svært ved ikke at tænke på de famle Far til Fire film, når jeg ser hende.
Naturligheden bør tilstræbes en smule 😀

Julie

Jeg er nysgerrig. Hvordan har du det med øjenbrynene den dag idag? Bliver linjerne ved med at være små og fine eller udtværet? Og hvad har de krævet af vedligeholdelse gennem årene?

Mvh. Julie

Helene Randløv

Kære Julie
Jeg er VIRKELIG glad for dem stadig, stregerne bliver blødere med tiden, men det er ikke noget, der gør mig noget. Den eneste vedligeholdelse, der har været, er optegning… Som jeg skulle bestemt snart skal have taget mig sammen til.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *