Tirsdagstip: Sådan behandler du solskoldet hud!

03.07.18
Tirsdagstip: Sådan behandler du solskoldet hud!
Tirsdagstip: Sådan behandler du solskoldet hud!
Foto: Bioderma

Egentlig var jeg i gang med at skrive et helt andet tip. Det vil sige, det var jeg, indtil en af vores søde og trofaste læsere havde brug for akuthjælp på ferien… Det er desværre ikke ualmindeligt, at der før eller siden har været en helligdag med solcremen. Årsagen kan være en ekstra lang svømmetur, en lille forglemmelse, andre omstændigheder eller omgivelser.
Et uheldigt møde med solen er selvfølgelig ubehageligt og ofte smertefuldt. Følelsen af panik og måske trangen til at købe sig fattig i aftersun er også en naturlig følge. Der er ingen tvivl om, at den røde og solbelastede hud skal have hjælp. Så hvordan finder man den bedste behandling, når nu man er på andre breddegrader?

Ferieklar
Hvis du er typen, der stoler mest på dine egne produkter, så skal du naturligvis have dem med hjemmefra. Det betyder selvfølgelig, at du skal sørge for check-in til kufferten. Det er helt almindeligt for mig at rejse med håndbagage. Faktisk er det efterhånden blevet en sport, selvom jeg skal være væk i en uges tid… Rejser du som mig, er der ikke plads til flere liter creme og anden pleje. Der er til gengæld et stort og varieret udvalg af solcreme i lufthavnen, og så køber jeg rigeligt SPF til min ferie der. Når man er hummertypen, så lærer man hurtigt at bruge nok solcreme, uanset hvor fedtet og ubehageligt det er. Der er i min optik ingen anden vej frem, end masser af SPF!

Når skaden er sket
”Hvad virker bedst? Det skal kunne købes på Kos…” Det var det præcise spørgsmål, jeg fik på facebook for et par timer siden. Svaret var mindst lige så kort og præcist… For du behøver naturligvis ikke købe dig fattig i aftersun og andre ”kølende” cremer. Langt de fleste aftersun jeg kan nævne, indeholder helt uhyrlige mængder alkohol. Det er nemlig derfra den kølende effekt stammer. Effekten sker i det øjeblik alkoholen fordamper fra cremen. Derfor er en helt almindelig og fed helst uparfumeret creme at foretrække. Med andre ord… brug det du har.

Rejseapotek
I tilfælde af allergiske reaktioner, myggestik, skrammer, hovedpine og andre uheld på ferien, pakker de fleste plaster, antihistamin og så videre. I dit rejseapotek bør der være en uparfumeret lotion eller creme, der kan bruges af hele familien. Nogen vil måske undre sig over, at jeg ikke nævner aloe vera. Hvis du sværger til aloe vera, skal du naturligvis bruge det. Selv foretrækker jeg noget med et højt fedt indhold. Der findes cirka ligeså mange præferencer, som der findes solskoldninger. Det vigtigste er naturligvis, at du sørger for, at den belastede hud får masser af pleje.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Timothy Benjamin

Ang. aloe vera (solskoldet eller ej): smør aldrig huden ind i 100 %/frisk skåret aloe vera, da indeholdet af høje mængder aloe emodin gør huden mere følsom over for solen og dens stråler og skaber frie radikaler i huden. God sommer!

Victoria

Mener også der er en akademisk rapport der støtter op omkring det udsagn, at man ikke skal bruge aloe Vera da effekten ikke er den store som folk har hypet den op til at være…

Timothy Benjamin

Netop, Victoria. Som med så mange andre ingredienser…

Stephanie

Jeg har netop læst det modsatte – at man ikke skal anvende fed creme på solskoldet hud, da det indkapsler varmen.

Emma

Hej med jer! Jeg har ledt lidt i arkiverne uden held, så nu håber jeg det er ok, at jeg spørger 🙈 Jeg skal til Frankrig på ferie om en uges tid, og planlægger selvfølgelig at hamstre et apotek eller to 😏 Jeg ledte derfor efter et indlæg ala ‘franske apotek-favoritter’, men uden held, og vil derfor lige høre, om I ville ‘anbefale’ noget som man nærmest skal have med hjem? På listen står den klassiske micellarwater og tørshampoo fra Klorane, men jeg aldrig bleg for at prøve nye produkter 🙂

Mulle

Jeg har fundet ud af at det bedste jeg kan gør i solen er at dække mig til med et par løse lange bukser og et løs langærmet t-shirt, jeg bliver ikke skoldet og jeg bliver heller ikke kogt af varmen fra solen.

Anne HK

Jogurt naturel. Det virker perfekt. Og det kan fås på Kos – faktisk har jeg egenhændigt testet det på Kos i 1980’erne, hvor jeg som barn fik alt for meget sol en dag på stranden med solfaktor 6 på… Min mor taler stadig om hvor godt det virkede. Alle smerter var væk den næste morgen, efter jeg havde ligget med jogurten på ryggen hele natten.

Lena H

For mig gør det kun solskoldningen værre at putte fed creme på. Jeg føler det lukker varmen inde. Så hellere en aftersun med alkohol og godt med glycerin og aloe vera, som køler og fugter uden at fedte 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *