David Mallett – fransk luksus med omtanke for håret

13.06.18
David Mallett

David Mallett

“Do not leave Paris without it”, har Vogue skrevet om den parisiske frisørs hårolie, og når David Mallett også er frisør for en perlerække af modeller og skuespillere, ja så er et stjerneprodukt naturligvis født.

Men bag det diskrete ydre og det eksklusive navn, gemmer der sig faktisk en serie af produkter, der emmer af viden om og omtanke for håret. David Mallett er nemlig ikke bare frisør for stjernerne i Paris – han er også et af de mest vidende mennesker, jeg har hørt tale om hår. Og produkterne afspejler det. De er dyre ja, men de er også unikke og gennemtænkte, hvilket er en sjældenhed i en verden, hvor de fleste hårprodukter ligner hinanden.

Uden parfume
Adskillige af produkterne er uden parfume, hvilket i sig selv er en sjældenhed. Og selv de parfumerede produkter er i det mindste mildt parfumeret uden de 26 allergene parfumestoffer, som langt hovedparten af alle hårprodukter på markedet ellers indeholder rigeligt af. I det hele taget er ingredienslisterne forholdsvis korte, overskuelige og meget gennemtænkte.

Serien er inddelt i 4 underserier:

  • No. 1 L’Hydration
  • No.2 Le Volume
  • No. 3. La Couleur
  • Styling, Finish & Lifestyle

Serie 1 er fugtgivende til tørt hår, serie 2 giver volume til fint hår, serie 3 er til farvet hår, mens serie 4 er en række forskellige pleje og stylingprodukter.

Mask no. 1 L’Hydration – er den mest forrygende maske til virkelig tørt hår. Min knastørre høstak af umuligt hår bliver blød og medgørlig med den her. Det er en effektiv blanding af blandt andet silikone og behentrimonium chlorid, der giver blødt hår. Den indeholder også et hydroliseret protein, der hedder Keravis, som – ifølge producenten selv – kan beskytte håret.

Hele no.2 Le Volume serien af shampoo, conditioner og hårkur er overraskende effektive til at give ekstra volumen til håret. De afstiver fint hår og giver volumen. For hår som mit eget der både er fint og tørt, bliver det for stift. Jeg har med held brugt volumen shampoo sammen med L’Hydration balsam og conditioner for at opnå den bedste kombination.

No. 3. La Couleur serien har jeg ikke prøvet i praksis desværre. Den består af shampoo og balsam og så en serie farvede spray, som ser spændende ud. Det er en lilla spray til blond hår og en rød spray til at modvirker effekten af klor, kalk mm.

Stylingprodukterne er både enkle, blide mod håret og nytænkende. Jeg bruger selv:

Spray No. 2 Le Volume – En volumenspray, der udmærker sig ved at give fin volumen til håret uden at gøre håret stift eller tørt. Den bruges i vådt hår før føntørring.

Volume Powder – Hårpudder på spray – det er en super gentænkning af emballagen til et klassisk produkt. I stedet for at skulle ryste pudder ud af en lille bøtte, så kommer den her ud som den fineste støv af en lille praktisk spray.

Hair Serum DM027 – Denne hårserum som Vogue omtaler i så rosende vendinger består hovedsageligt af silikone, ligesom langt de fleste andre gode hårolier. Kunsten består i at blande den rette kombination af silikone, og det er lykkedes for David Mallett. Hair Serum består af en blanding af tre silikoner, lidt macadamiaolie og en ester.

Det er umiddelbart en helt standard opskrift på en hårolie, men kombinationen er meget vellykket. Jeg har ikke prøvet nogen anden “hårolie”, der var bedre til at tæmme tørt, stift og genstridigt hår. Jeg kommer til at købe den igen – selvom det gør ondt at tænke på prisen.

Jeg har ingen indvendinger overhovedet mod David Mallets produkter, der er smukke, enkle, nytænkende, effektive og gennemtænkte – måske lige bortset fra priserne, der bestemt er til den høje side. Shampoo og konditioner koster 275 kroner for 250 ml. og Volume Powder og Volume Spray koster anstændige 245 kroner. Hårkuren koster 420 kroner og Hair Serum koster 450 kroner for 50 ml.

Her kan du købe det (reklamelinks*)
David Mallet kan du finde hos enkelte forhandlere i Danmark. Gun-Britts salon i København forhandler dem og Anabé i Vedbæk. Charlotte Torpegaard forhandler Hair Serum DM027 

Du kan også købe dem online på David Malletts egen webshop og på Lookfantastic*.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Produkterne er modtaget gratis til test

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *