Lidt for billig hudpleje fra Normal

04.06.18
Pure&Care

Pure&Care

Red. Opdateret 28/6 2018: Pure&Care har lagt de korrekte ingredienslister på deres hjemmeside. Her kan du også se de præcis ph-værdier. Emballagen bliver løbende trykt om i løbet af efteråret.

Red. 16/12 2019: Dette indlæg er skrevet i 2018. Pure&Care har efterfølgende rettet deres ingredienslister.

Af alle vores kæpheste, er der en, der er vigtigere end alle de andre, og det er ingredienslister. På godt dansk hedder de INCI. International Nomenclature of Cosmetic Ingredients.

Det er det system af standardnavne, som alle producenter skal bruge når de skriver, hvad der er i en creme eller en mascara. En producent må ikke bare nøjes med at skrive bag på en creme, at den indeholder lavendel og planteolie. Der skal stå de præcise INCI-navne på alle ingredienser, og de skal stå i rækkefølge, så det, der er mest af, står øverst.

Og hvis der er noget, der kan afskrække mig helt og holdent fra at bruge et produkt, så er det en ingrediensliste, der ikke overholder reglerne. Fordi det sender mig et signal om, at de nok ikke har helt styr på, hvad de kommer i. Ellers tak…

Store og erfarne producenter har konsekvent helt styr på deres ingredienslister. Du ser aldrig L’Oréal, Estée Lauder eller Matas have rod i deres ingredienslister. Aldrig. Men vi ser det ofte fra mindre og mere eksotiske producenter, og helt ærligt – hvis de ikke kan finde ud af at skrive, præcis hvad de har brugt, så har jeg meget lidt lyst til at bruge det.

Billig og uden parfume
Pure&Care fra Normal er et godt eksempel herpå. Ved første øjekast er serien ellers meget interessant og lovende. Den består af en række meget billige og uparfumerede sera med interessante ingredienser:

  • Vitamin C Serum
  • EGF Serum
  • Hyaluronic Acid Serum
  • Collagen Serum
  • Witch Hazel Serum
  • Snail Serum
  • Tea Tree Oil Serum

Det kunne have været så godt… Alle serum har en let vandbaseret konsistens. Det er indhold og effekt, der interessant her, så lad os se nærmere på ingredienserne. Alle produkterne er produceret i Kina.

Pure&Care EGF Serum
EGF er en forkortelse for Epidermal Growth Factor, og vi kender det selvfølgelig fra Bioeffect, der koster mange mange gange mere. Så hvad er der i den billigere version? Jeg aner det ikke. Ifølge ingredienslisten indeholder den “cell energy biopeptide”, hvilket kan dække over hvad som helst. Jeg aner reelt ikke, hvad der er i, og kan derfor ikke vurdere produktet.

Pure&Care Tea-Tree Oil Serum
Pure&Care Tea-Tree Oil Serum indeholder naturligvis tea tree oil, der er en æterisk olie. Som nummer to på ingredienslisten står “Remove Acne Agent EC”. Hvad er så det? Jeg har ingen chance for at vide det. Det er i hvert fald ikke et navn, jeg kan finde i CosIng, der er EU’s liste over godkendte INCI-navne. Jeg håber, at Pure&Care godt ved det selv, men det er helt underordnet. Det skal selvfølgelig stå på ingredienslisten.

Pure&Care Snail Serum
Her har Pure&Care faktisk fat i det rette navn: Snail secretion filtrate. Og ja, det er snegleslim. Men det har naturligvis været igennem en kemisk behandling, så du får ikke en følelse af klistret snegl i ansigtet. Snegleslim indeholder fra naturens hånd en masse ting, som i teorien er gode for huden: Glykolsyre, proteiner og elastin. Det har afgjort potentiale, men det er ikke noget, videnskaben har dokumenteret endnu.

Pure&Care Hyaluronic Acid Hydration Serum
Det går også bedre for Pure&Cares hyaluronsyre-serum, hvor alle ingredienser har korrekte navne. Herunder hyaluronsyre, lidt ceramide og et gærekstrakt. Der er også en, som jeg aldrig før har set i kosmetik: Ekstrakt af portulak, som nok er bedst kendt fra køkkenhaven.

Hvad der gør mig yderligere bekymret er, at de på deres hjemmeside skriver ph-værdien på produktet til mellem 5,5 og 7,2. Det er eddersparkemig et stort spring og en stor usikkerhed! Jeg kender ingen producenter, der vil sende et produkt ud af huset i det interval. Jeg vil gerne bruge en hyaluronsyreserum i mit ansigt, hvis den har en ph-værdi på 5,5, men hvis jeg er en af de uheldige, der får den med en ph-værdi på 7,2, så springer jeg over, tak. De skriver i øvrigt det samme på alle produkterne – at de har en ph-værdi på mellem 5,5 og 7,2. Det virker helt skørt.

Jeg har ikke selv testet dem i praksis, og I får mig heller ikke til det. Jeg kunne aldrig drømme om at bruge et produkt fra Kina, der indeholder anonyme ingredienser såsom “Remove Acne Agent EC” eller “Cell Energy Biopeptide”. Det kan i princippet sagtens være, at der gemmer sig nogle fantastiske produkter bag de utydelige ingredienslister. Men for mig er det absolut minimumskrav til en virksomhed, at de kan finde ud af at skrive præcis, hvad der er i deres produkter.

Her kan du købe det
Pure&Care kan købes i Normal. De forskellige serum koster 47 kroner stykket.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
26 kommentarer
Christine

Shit hvor er i gode!!!

Liselotte

Det Christine siger! Kunne ikke drømme om at handle hos Normal, og bliver igen og igen bekræftet i hvorfor.
Har i øvrigt fundet en produktserie, som I måske synes er interessant. Websitet hedder Lixlirskin.co.uk og da jeg spurgte til ingredienserne (og fik det hurtigste svar nogensinde), fandt de ud af, at en af ingredienserne var fra en fermenteret proces, hvor der som et delelement var en smule hvede. De var helt nede i laboratoriet …
Der har jeg købt en lille flaske retinol 1% og en af de andre små flasker – har kun prøvet retinolrn og kunhver anden dag i svagest mulige mængde … Det ser ud til at have en god effekt.
De lagde prøver af alle de andre produkter i, så jeg kan teste om den mikroskopiske mængde oprindelige hvede i den nævnte ingrediens er et problem …

Maja

Helt enig, der skal stå hvad der er i produktet! Har lige været inde på pure&care’s hjemmeside og kan se at der nævner de den korrekte INCI liste til hvert produkt ☺️

Helene Randløv

Hej Maja
Ja, det er blevet ændret for meget nylig 😉
Kh. Helene

Else

Iiiiirk! Er Normal opmærksomme på produkterne med de problematiske indholdsfortegnelser? Og har de tænkt sig at fjerne dem fra hylderne? Det kan da ikke være lovligt at sælge i butikker i EU, eller har jeg misforstået noget?
Har heldigvis ikke haft fat i nogle af de nævnte sera (har nogle veldokumenterede lyserøde hudplejeprodukter på lager!;)) når jeg har været i Normal og den svingende ph-værdi/angivelse ville også afskrække mig – men det kræver jo at man har haft tiden til at læse det hele ved købet.. og det smutter jo ind i mellem.
Tusind tak for advarslen, You are grrrreat:)

Isabella

Else jeg har idag forsøgt kontakt til dem via facebook i en privatbesked. Man formoder jo, når man køber ting i butikkerne, at der er styr på tingene, netop på grund af lovgivning. Ikke alle aner noget om ph-værdi, jeg gør i hvert fald ikke, og så har man jo tillid til at det man køber er ordentlig. Så selvfølgelig skal det da fjernes fra hylderne, for nej det må ikke sælges. Normal har dog ikke besvaret min besked, men jeg håber virkelig at de gør imorgen.

Naf

Fedt at I er så tekniske og kan give jeres viden videre til os andre :o)

C

I actually tried this out of curiosity. Only used it twice though then switched back to Peter T Roth. Honestly im not sure these serums do anything, it really just felt like water. At least i got away without any allergic reaction.

Katja Moikjær

Thanks for sharing that

Simone

Hej, har I en opdateret holdning til disse produkter, nu hvor de har lagt ingredienslister ud? Jeg har købt både hyaloron serum og slange serum inden jeg læse jeres indlæg. Mvh

Katja Moikjær

Jeg har stadig ikke prøvet dem, jeg synes ikke de er tillidsvækkende. Der er mange andre fejl på emballagen stadig (de kalder for eksempel Panthenol for D-vitamin – det er det ikke og lign.) De er importeret fra Kina, og man skal så i dette tilfælde her stole på, at den kinesiske producent laver gode produkter.

Nicoline

Jeg vil også meget gerne høre, om I har en opdateret vurdering, nu hvor ingredienslisterne er blevet opdateret:)

Katja Moikjær

Hej Nicoline. Jeg skulle netop til at undersøge det samme, men produkterne som jeg købte i Normal i januar 2020 havde desværre ikke korrekte ingredienslister. Det er synd og skam. Kh. Katja

Pernille

Har I nogen holdning til deres ansigts mist? Jeg købte den fordi der stod beauty Awards 2019 på, men måske var det naivt?

Helene Randløv

Hej Pernille
Der er masser af gode ting i, men jeg gider ikke ret godt parfume i mists til ansigtet.
Kh. Helene

Wickie

Jeg er mega glad for deres A vitamin produkter. Min hud har set fantastisk uden siden jeg begyndte at bruge dem og jeg har ikke haft en hudorm siden.

Helene Randløv Hansson

Dejligt!

Anne

Jeg faldt over PUCA fordi jeg er novice indenfor hudpleje og gerne ville have noget på budget.

Hvis PUCA ikke umiddelbart fremstår så tillidsvækkende, har du så nogle forslag på andre relativt billige produkter til standart-delen af hudpleje med fokus på anti-agning?

Tak for en lækker hjemmeside 😊👌

Helene Randløv Hansson

Hej Anne
Ja, der er flere virkelig gode mærker. The Ordinary er glimrende, selv er jeg mere begejstret for The Inkey List, det skyldes konsistenserne.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *