Lidt for billig hudpleje fra Normal

04.06.18
Pure&Care

Pure&Care

Red. Opdateret 28/6 2018: Pure&Care har lagt de korrekte ingredienslister på deres hjemmeside. Her kan du også se de præcis ph-værdier. Emballagen bliver løbende trykt om i løbet af efteråret.

Red. 16/12 2019: Dette indlæg er skrevet i 2018. Pure&Care har efterfølgende rettet deres ingredienslister.

Af alle vores kæpheste, er der en, der er vigtigere end alle de andre, og det er ingredienslister. På godt dansk hedder de INCI. International Nomenclature of Cosmetic Ingredients.

Det er det system af standardnavne, som alle producenter skal bruge når de skriver, hvad der er i en creme eller en mascara. En producent må ikke bare nøjes med at skrive bag på en creme, at den indeholder lavendel og planteolie. Der skal stå de præcise INCI-navne på alle ingredienser, og de skal stå i rækkefølge, så det, der er mest af, står øverst.

Og hvis der er noget, der kan afskrække mig helt og holdent fra at bruge et produkt, så er det en ingrediensliste, der ikke overholder reglerne. Fordi det sender mig et signal om, at de nok ikke har helt styr på, hvad de kommer i. Ellers tak…

Store og erfarne producenter har konsekvent helt styr på deres ingredienslister. Du ser aldrig L’Oréal, Estée Lauder eller Matas have rod i deres ingredienslister. Aldrig. Men vi ser det ofte fra mindre og mere eksotiske producenter, og helt ærligt – hvis de ikke kan finde ud af at skrive, præcis hvad de har brugt, så har jeg meget lidt lyst til at bruge det.

Billig og uden parfume
Pure&Care fra Normal er et godt eksempel herpå. Ved første øjekast er serien ellers meget interessant og lovende. Den består af en række meget billige og uparfumerede sera med interessante ingredienser:

  • Vitamin C Serum
  • EGF Serum
  • Hyaluronic Acid Serum
  • Collagen Serum
  • Witch Hazel Serum
  • Snail Serum
  • Tea Tree Oil Serum

Det kunne have været så godt… Alle serum har en let vandbaseret konsistens. Det er indhold og effekt, der interessant her, så lad os se nærmere på ingredienserne. Alle produkterne er produceret i Kina.

Pure&Care EGF Serum
EGF er en forkortelse for Epidermal Growth Factor, og vi kender det selvfølgelig fra Bioeffect, der koster mange mange gange mere. Så hvad er der i den billigere version? Jeg aner det ikke. Ifølge ingredienslisten indeholder den “cell energy biopeptide”, hvilket kan dække over hvad som helst. Jeg aner reelt ikke, hvad der er i, og kan derfor ikke vurdere produktet.

Pure&Care Tea-Tree Oil Serum
Pure&Care Tea-Tree Oil Serum indeholder naturligvis tea tree oil, der er en æterisk olie. Som nummer to på ingredienslisten står “Remove Acne Agent EC”. Hvad er så det? Jeg har ingen chance for at vide det. Det er i hvert fald ikke et navn, jeg kan finde i CosIng, der er EU’s liste over godkendte INCI-navne. Jeg håber, at Pure&Care godt ved det selv, men det er helt underordnet. Det skal selvfølgelig stå på ingredienslisten.

Pure&Care Snail Serum
Her har Pure&Care faktisk fat i det rette navn: Snail secretion filtrate. Og ja, det er snegleslim. Men det har naturligvis været igennem en kemisk behandling, så du får ikke en følelse af klistret snegl i ansigtet. Snegleslim indeholder fra naturens hånd en masse ting, som i teorien er gode for huden: Glykolsyre, proteiner og elastin. Det har afgjort potentiale, men det er ikke noget, videnskaben har dokumenteret endnu.

Pure&Care Hyaluronic Acid Hydration Serum
Det går også bedre for Pure&Cares hyaluronsyre-serum, hvor alle ingredienser har korrekte navne. Herunder hyaluronsyre, lidt ceramide og et gærekstrakt. Der er også en, som jeg aldrig før har set i kosmetik: Ekstrakt af portulak, som nok er bedst kendt fra køkkenhaven.

Hvad der gør mig yderligere bekymret er, at de på deres hjemmeside skriver ph-værdien på produktet til mellem 5,5 og 7,2. Det er eddersparkemig et stort spring og en stor usikkerhed! Jeg kender ingen producenter, der vil sende et produkt ud af huset i det interval. Jeg vil gerne bruge en hyaluronsyreserum i mit ansigt, hvis den har en ph-værdi på 5,5, men hvis jeg er en af de uheldige, der får den med en ph-værdi på 7,2, så springer jeg over, tak. De skriver i øvrigt det samme på alle produkterne – at de har en ph-værdi på mellem 5,5 og 7,2. Det virker helt skørt.

Jeg har ikke selv testet dem i praksis, og I får mig heller ikke til det. Jeg kunne aldrig drømme om at bruge et produkt fra Kina, der indeholder anonyme ingredienser såsom “Remove Acne Agent EC” eller “Cell Energy Biopeptide”. Det kan i princippet sagtens være, at der gemmer sig nogle fantastiske produkter bag de utydelige ingredienslister. Men for mig er det absolut minimumskrav til en virksomhed, at de kan finde ud af at skrive præcis, hvad der er i deres produkter.

Her kan du købe det
Pure&Care kan købes i Normal. De forskellige serum koster 47 kroner stykket.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
26 kommentarer
signe

Hej 🙂
Har lige gennemgået denne ingrediensliste på Pure&Care’s EGFserum og den ser da vældig god ud!
Hva sir I?
Aqua/Vand, Propandiol, Majs Gluten Aminosyrer/Majs Gluten Aminosyrer, Glycerin, Butylen Glycol, **Natriumhyaluronat, ***Oligopeptid-1, ***Oligopeptid-2, ***Oligopeptid-5, Hyaluronsyre, ****Collagen, silkeekstrakt, Avena Sativa (havre) kerneekstrakt, *Glycyrrhiza Glabra (lakrids) rodekstrakt, Portulaca Oleracea (Portulak) ekstrakt, Camellia Sinensis (te) bladekstrakt, Chamomilla Recutita (Matricaria) blomsterekstrakt, * Rosmarinus Officinalis (rosmarin) bladekstrakt, Scutellaria Baicalensis (kinesisk kalot) rodekstrakt, *Centella Asiatica (asiatisk pennyurt) ekstrakt, *Polygonum Cuspidatum rodekstrakt, beta-glucan, panthenol, hexylenglycol, phenanthan-ethanol, 4-hydroxyhen, 4 Ethylhexylglycerin, kaliumsorbat, natriumhydroxid

Helene Randløv

Hej Signe
Så har vi nok lidt forskellige kriterier. Det ville for eksempel være dejligt, hvis det var en lovlig INCI 🙂
Kh. Helene

Katja Moikjær

Hej Signe. Dette er et dementi af den foregående kommentar. Vi har ikke forudsætninger for at svare på om den inci-liste er korrekt. Den INCI-liste, som står på Pure and Cares hjemmeside, svarer ikke overens med den, du har uploadet. Hvor er din fra? https://pureandcare.dk/collections/serum-and-dermaroller/products/serum-egf-peptide-1-stk Kh Katja

Maja

Hej,
Jeg havde kigget på Pure and Cares A-vitamin øjencreme (“Retinol Vitamin A Eye Cream”), med nedenstående ingrediens liste. Opfylder denne ingrediens-liste heller ikke INCI? Og i så fald, har I et lignende produkt på jeres hjemmeside I kan anbefale? (Øjencreme med A-vitamin?) 🙂

Aqua, Glycerin, Butylene Glycol, Isopropyl Myristate, Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Cetearyl Alcohol, Sucrose Polystearate, Tocopheryl Acetate, Glyceryl Stearate, Panthenol, Sodium Hyaluronate**, Hydroxyacetophenone, Hexylene Glycol, Phenoxyethanol, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Propylene Glycol, Polyacrylic Acid, Arginine, Allantoin, Isohexadecane, Xanthan Gum, Mentha Arvensis Leaf Extract*, Chrysanthemum Indicum Flower Extract*, Sophora Angustifolia Root Extract*, Aloe Barbadensis Extract, Hydroxypropyl Cyclodextrin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Olea Europaea Oil****** Unsaponifiables, Polysorbate 80, Caprylyl Glycol, Pelargonium Graveolens Extract*, Portulaca Oleracea Extract*, Hydrolyzed Wheat Protein, Ethylhexylglycerin, Collagen*****, Hyaluronic Acid, Oligopeptide-1****, Sorbitan Oleate, Hydrolyzed Soy Protein, Adenosine, Retinol***, Pectin, Sodium Hydroxide, Potassium Sorbate, Proline, Serine, Glucose, Sodium Benzoate, Oligopeptide-2****, Oligopeptide-5****, Chondrus Crispus Extract

*Extract that may contain natural fragrances, therefore, the product is not labeled perfume-free
**Our Sodium hyaluronate is a combination of Macromolecular hyaluronic acid and Small molecule hyaluronic acid.
Small-weight hyaluronan molecules penetrate deeper into the skin’s structure,providing maximum below-the-surface hydration and in turn rehydrating skin cells over time.
Macromolecular hyaluronic molecules deliver immediate intensive hydration to the surface layers of the skin for an instant smoothing and firming effect.
***Retinol has the quality of converting into Vitamin A acid when applied to the skin. In theory, the best effect is achieved by using a pure Vitamin A acid, but it does have a number of side effects, such as severe skin irritation. Because of that, there are restrictions in using A-acid, and it must not be used in skincare products.
Several skin care products contains Retinol (which we use) or Retinol esters, which slowly convert to Vitamin A acid when it pentrates the skin.
****Oligopeptide-1 and 2 can promote cell growth and improve cell activity, repair damaged skin. Repair collagen and elastic fibers. It has super good effect to repair damaged skin, like allergic skin, sun-after skin, couperose skin.
Oligopeptide-5 can stimulate the metabolism of epithelial cells, repair the stratum corneum, increase the thickness of the stratum corneum, enhance the vitality of collagen and elastin, and promote wound healing.
These are = Cell Energy Biopeptide from EMGPEPTIDE ®
*****Our marine-based collagen is a mixture of peptides and it is a hydrolysate of collagen.
******The product contain Vegetable oils.
The product is without Alcohol and Silicone.

Venlig hilsen Maja

Helene Randløv

Hej Maja
Om den opfylder kravene eller ej, ville jeg ikke selv bruge den. Det er simpelthen ikke i orden at skrive “*Extract that may contain natural fragrances, therefore, the product is not labeled perfume-free.” Slår du de pågældende ingredienser op, indgår de blandt som duft i andre produkter. Der bør nok stå parfume på, og det gør der jo ikke.
Du kan søge produkter frem i søgefeltet, der er flere cremer, der matcher dine kriterier. Vi har naturligvis ikke skrevet så meget om øjencreme, da det ikke rigtig er noget, vi går ind for.

Kh. Helene

Opdateret 8. august 2023: Se dementi i kommentar om parfumestoffer nedenfor

Vivian

Hej Helene og alle i tråden
Dejligt at der kommer spørgsmål omkring vores produkter ❤️
Vores produkter er Sikkerhedsvurderet og CPNP registreret med EU/US INCI liste (ingrediensliste)
Det er korrekte at vores første produktion af serum i 2018 ved en fejl gik gennem korrektur hvor RawMaterial listen var listed istedet for INCI listen.

Vi mener det er godt at informere og derfor skriver vi *Extract that may contain natural fragrances, therefore, the product is not labeled perfume-free. Det er fair for forbrugeren at de kan se hvilken plante ekstrakt der giver en naturlig duft.

Jeg kan se i tråden at en har haft en slange serum, det er ikke fra os, den kan vi ikke tage æren for 😉

Det er godt at vi alle er så forskellige, jeg ønsker alle en god dag

Helene Randløv

Hej Maja, Signe og andre

Da jeg har erfaret, at mine tidligere kommentarer beklageligvis kan tolkes, som jeg mener, at de nuværende INCI ikke er lovlige, vil jeg gerne gøre det klart, at INCI for de pågældende to produkter som det fremgår af Vivians kommentar, følger den gældende lovgivning.

Miljøstyrelsen skriver følgende i Notat vedrørende deklaration af parfumestoffer i kosmetiskeprodukter samt anprisning af fravær af parfumestoffer i kosmetiske produkter:

”Ét af de deklarationspligtige multifunktionelle parfumestoffer tilsættes et kosmetisk produkt

a. Med det formål at parfumere produktet og i en koncentration, der er over deklarationsgrænsen (0,01 % for rinse-off og 0,001 % for leave-on): Produktet skal deklareres med stoffets INCI navn og ”parfum/aroma”

b. Med det formål at parfumere produktet og i en koncentration, der er under deklarationsgrænsen: Produktet skal deklareres med ”parfum/aroma”

c. Med et andet formål end at parfumere produktet – uanset koncentration: Produktet skal deklareres med stoffets INCI navn”

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *