Øjencreme med farve: Ole Henriksen Banana Bright vs Origins Ginzing

22.02.18
Ole Henriksen Banana Bright og Origins GinZing øjencremer

Ole Henriksen Banana Bright og Origins GinZing øjencremer

Øjencreme tilsat en smule makeup, så den både camouflerer og plejer på samme tide. Det lyder som en god idé, men virker det?

Vi har prøvet Ole Henriksen Banana Bright og Origins Ginzing Refreshing Eye Cream.

Gode ingredienser på små krukker
Lad os starte med ingredienserne. Dem er der rigtigt mange af i begge produkter, så de burde virke, ikke? Som altid med øjencremer er det svært. Rigtig svært endda. For der er selvfølgelig masser af gode antiage-ingredienser i, men dem kan du lige så godt få fra din ansigtsserum, så hvorfor bruge en seperat øjencreme? Hvis de kunne gøre noget ved mørke rande eller hævede øjenomgivelser, så ville der være en god grund til det. Men det er bare rigtig svært, for videnskaben har ikke fundet de vises sten på dette område endnu.

Den vigtigste ingrediens i GinZing er koffein. Meningen er, at koffeinen skal virke sammentrækkende og dæmpe hævelser. Og den effekt har koffein da også – i teorien. Der findes et enkelt videnskabeligt studie af denne effekt, og der imponerer koffein ikke. Forskerne konkluderer, at den kølende effekt af øjengeléen i sig selv havde en større effekt på hævelserne end koffeinen havde. En velformuleret øjengelé vil altså i sig selv have en større effekt – lige gyldigt hvad den indeholder.

Men der er mange fremragende ingredienser i GinZing. Gode ting, der vil have en positiv effekt på hele ansigtet og ikke bare øjnene. Herunder en masse kraftige antioxidanter, der ikke har godt af at være på krukke.

Det samme er gældende for den C-vitamin, som spiller hovedrollen i Ole Henriksen Banana Bright, der er den særlige type C-vitamin, som Ole Henriksen også bruger i Truth Serum. Jeg vil hellere satse på at bruge min Truth Serum tættere på øjnene, end jeg vil satse på at bruge en øjencreme på krukke med C-vitamin. Selvom det er en særlig stabil form for C-vitamin, som Ole Henriksen bruger, så er der ingen grund til at udsætte den for mere end højest nødvendigt. Der er også mange andre gode planteekstrakter i som for eksempel ekstrakt af havtorn. Igen vil jeg gerne have det i hele ansigtet og ikke på krukke, tak.

Mindsker udseendet af mørke rande og holder på makeuppen
Origins GinZing er ferskenfarvet mens Ole Henriksen Banana Bright er gul. Både gul og fersken virker korrigerende på mørke rande, der oftest har en blålilla tone.

Den ferskenfarvede GinZing er meget transparent og farven bliver næsten usynlig på huden. Til gengæld er der temmelig meget glitter i. Tanken bag er selvfølgelig, at det er glimmeret, der skal lysne de mørke rande.

Banana Bright har mindre glitter og mere farve. Den har en lidt tykkere og mere tør konsistens. Den har en synlig korrigerende effekt på mine mørke rande. Den fungerer rigtig godt under makeup, og jeg oplever at den forbedrer holdbarheden af min concealer. Forvent et resultat der er mere naturligt og langt mindre synligt end en traditionel corrector, men stadig synligt.

Her er jeg helt uden noget som helst – absolut ingen makeup:

ole-henriksen-banana-bright-origins-ginzing-1-1

Her er jeg med Origins GinZing Refreshing Eye Cream to Brighten and Depuff:

Origins GinZing eye cream

Og her har jeg Ole Henriksen Banana Bright på:

Ole Henriksen Banana Bright

Jeg foretrækker helt klart den diskrete gule corrector-effekt som Ole Henriksen Banana Bright har, fremfor glimmeret i Origins GinZing. Jeg synes, at glimmer under øjenene fremhæver mere end det skjuler.

Her kan du købe det (annoncelinks)
Ole Henriksen Banana Bright koster 395 kroner for 15 ml. i blandt andet Sephora, Matas og Magasin. Du kan også købe den online på Matas.dk.

Origins GinZing Refreshing Eye Cream to Brighten and Depuff koster 245 kroner for 15 ml. i blandt andet Matas og Magasin. Du kan også købe den online på Matas.dk, på Boozt eller på Lookfantastic.dk.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
stine

Kære dåser. Kunne I ikke tænke jer at lave et indlæg om, hvordan man plejer tykt hår? også for at give det mere volumen.

Katrine

Hvis i skulle vælge en til to ansigtscremer og en cleanser til at fjerne snavs, makeuprester etc. af ansigtet, hvilket mærke vil i gå efter, hvis i også tænkte på det ikke skulle indeholde hormonforstyrrende indgredienser, parfume, parabener osv.? Min hudtype er sensitiv hud, som har en tendens til at opstå urenheder hist og her. Det er jo en jungle og skulle finde rundt i…

Sine

Jeg dupper lidt zinksalve under øjnene til hverdag. Det koster næsten ingenting og slører mørke rander godt.

Helene Randløv

Hej Sine
Så er du heldig… hvidt gør mørke rande grå, så det er ikke mange, der kan slippe afsted med det tip.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *