Tirsdagstip: Lyt til kroppen og sindet!

05.12.17
Husk fødderne
Husk fødderne
Billedet er taget på Ni’mat Spa, hvor jeg for første gang nogensinde prøvede deres Fiskespa… mit ansigtsudtryk siger vist det hele…

Der var egentlig en favorit klar til fredag. Den blev aldrig udgivet, fordi jeg gik i hi under dynen efter vores hyggelige event i Rødovre i torsdags. Det er først i dag, jeg har bevæget mig ud i offentligheden og tændt for computeren igen. Det har holdt hårdt at nå hertil. Før i tiden var jeg elendig til at lytte efter, når min krop forsøgte at fortælle mig noget. Det resulterede for et par år siden i en heftig kombination af influenza og lungebetændelse. Først der gik det op for mig, hvorfor man helt seriøst kan dø af den slags sygdomme. Sygdom er ikke noget, jeg beskæftiger mig med! Derfor er jeg ofte faldet i fælden med at bagatellisere symptomer på både den ene og den anden form for belastning eller sygdom. Derfor er mit knap så skønhedsrelaterede tip i dag: Lyt til kroppen og sindet!

Bedre før end siden
Det har som sagt krævet hård træning at nå til et stadie, hvor jeg i det mindste mærker efter. Det lykkes heldigvis oftere og oftere at lade kroppen eller sindet bestemme. Måske er jeg efterhånden blevet så voksen, at jeg kan finde ud af, at det ALDRIG betaler sig at overhøre signalerne? Eller også har erfaringen lært mig, at sådan en omgang altid tager mindst dobbelt så lang tid, når man forsøger at overbevise sig selv om, at man i virkeligheden ikke er sådan rigtig syg…
En hel vinter med snot og hoste orker de færreste vel? Og der er simpelthen ingen, der er din psykiske velfærd værd! Så er det alligevel bedre at være rask og knap så festlig, flittig, engageret eller hvad det nu er for et stempel, du frygter at få.

Vågn op!
Hvem er det, du gør en tjeneste, når du går på arbejde, selvom du har det elendigt? Hvis det er sådan en almindelig og pænt kedelig virus, er det helt sikkert hverken dine kolleger eller din arbejdsgiver. Hvis det er dit sind, der er overbelastet, er det endnu sværere at få øje på fordelene. Stress kan ikke blot afføde lange sygdomsforløb, det kan skade din hjerne og dermed dit helbred for altid. Din leder eller arbejdsgiver er mildest talt elendig, hvis ikke der bliver taget hånd om dig og dit helbred øjeblikkeligt. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du får talt med nogen om, hvordan du går og har det. Ja, det er lettere sagt end gjort! Derfor synes jeg, at vi skal aftale, at du overvejer, hvordan du skal få det gjort. Der er ingen, der fortjener at have det elendigt, slet ikke dig!

Det er et gammelt og uskarpt billede fra Instagram, der viser den første og sidste gang mine fødder besøgte sådan et fiskespa. Måske virker det som et lidt malplaceret billede? Men i virkeligheden er det et meget tydeligt billede af, hvordan jeg ser ud, når jeg har overhørt alarmklokkerne og overskredet en grænse…

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *