Num Noms og ugler i Fætter BR – Parfume forklædt som legetøj

29.11.17
Num Noms

Num Noms

Endnu en dille i den uendelige række af collectible legetøj har ramt Danmark: Num Noms. Hvis du har børn, så kender du nok allerede trash pack, pokemon, shopkin og lignende serier, hvor man kan købe sig fattig i endeløse rækker af små plastikfigurer eller samlekort.

Num Noms, som nu er kommet i de danske butikker, er små samlefigurer, der indeholder duftende lipgloss og neglelak.

Det er selvfølgelig et hit blandt småpiger, og vi har derfor besluttet at anmelde indholdet her på bloggen. Num Noms indeholder nemlig en parade af kontroversielle ingredienser. Og når man tænker på, at produkterne henvender sig til børn, så er det selvfølgelig særlig interessant.

Num Noms er små plastikfigurer, der dufter af forskellige parfumer. Til de små figurer medfølger en lipgloss eller en neglelak, som man kan sætte ned i figuren.

Den lille lipgloss er ganske forfærdelig. Den er lavet af sådan cirka lige dele flydende plastik og vaseline, hvilket giver en temmelig hård og sej konsistens. Den er både tilsat farve, parfume, glitter og ikke mindst palmeolie.

Neglelakken er en vandbaseret formel, der er ny for mig. Det er nok et forsøg på at lave en “børnevenlig” neglelak. Men så er det bare synd, at man bruger så meget parfume. Og ikke bare parfume, men også benzylbenzoat, der er et parfumestof, der er på listen over de særligt deklarationspligtige parfumestoffer.

Håndcreme, lipgloss og læbepomade fra Fætter BR

Fætter BR ugler og killinger
I Fætter BR kan man lige nu købe de fineste små ugler og katte med håndcreme, lipgloss og læbepomade. Emballagen er virkelig fin, men indholdet er desværre både dødkedeligt, farvet og parfumeret.

Indholdet er en række virkelig ordinære produkter med parfume. Lipgloss indeholder også farvestoffer.

Hvorfor skal alle de gode cremer til børn komme i dødsyge indpakninger, mens alle de fine og sjove børnevenlige emballager indeholder det værste parfumerede l…?

Jeg har som sagt tre børn, herunder to med børneeksem. Det er en kamp at få dem smurt ind. Noget af det første, min yngste søn lærte at sige var “ikke møre, ikke møre!”.

I krig og indsmøring af børn gælder alle kneb, og hvis jeg kunne købe de gode cremer i en sjov emballage, der kunne få den til at glide nemmere ned, så ville jeg gøre det.

Jeg synes, at vores børn har fortjent den sjoveste og mest kreative emballage, vi kan finde til dem. Men jeg synes også, at vores børn også har fortjent et indhold af en langt højere kvalitet end det her skrammel.

Her kan du købe det
Owl Hand Cream koster 35 kroner i Fætter BR, hvor du også kan købe Owl Lip Gloss og Owl Lip Balm til 30 kroner stykket.

Num Noms findes i Bilka og Føtex og i online-legetøjsbutikker.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Liv

Helt ekstremt forvirrende indlæg. Det virker som noget af det er fra en læser. Hvis ikke, så er det som om der er to indledninger på indlægget. Er de der ugler num noms eller er det de andre, der ligner cupcakes?

Katja Moikjær

Du har ret – jeg har ikke skrevet den ret godt. Jeg har skrevet den lidt om nu. Giver den mere mening?

Maria

Er også lidt forvirret. Og jeg forstår ikke, hvorfor det skal fremhæves, hvor produkterne kan købes, hvis de er fyldt med alt muligt. Er det er sponsoreret indlæg, eller?

Katja Moikjær

Kære Maria. Jeg forstår jer godt. Jeg har ikke skrevet teksten ret godt. Jeg har rettet den lidt til nu. Jeg håber det giver mere mening.
Med hensyn til forhandlerlinks, så skriver vi altid hvor man kan købe produkterne. Også når vi er meget kritiske overfor produkterne. Det er bare en serviceoplysning.
Vi har selv købt og betalt produkterne for at kunne skrive denne historie.

Camilla Cecilie

Jeg er harm over at man kan købe sådan noget til sine børn! Tak fordi I laver et indlæg om det, så forældre kan tage stilling til om deres børn skal have de produkter.

Malene Tvilum

Findes der så nogle søde/sjove cremer/make up til børn der ikke er så skrappe? ☺

Helene Randløv

Desværre ikke 🙁
Kh. Helene

Maria

Hvis man har en lille pige der gerne vil pynte sig med lidt lipgloss eller neglelak hvad ville i så anbefale

Helene Randløv

Hej Maria
Så vil jeg anbefale dig at gå efter danske mærker som GOSH, Sandstone Scandinavia og Nilens Jord.
Kh. Helene

Sara

Har selv købt nailmatic neglelak til min datter. Det virker ikke helt som normal neglelak, men det lugter til gengæld heller ikke så giftigt 🙂 har også købt alm “kedelig” voksen makeup uden kemi til hende, for kan jo godt forstå hun gerne vil sminke sig, men vil helst heller ikke give hende de der man kan købe i legetøjsbutikkerne.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *