Philips AirFloss: Når man ikke magter at bruge tandtråd

20.09.17
Philips AirFloss

Philips AirFloss

Hvis du er sådan et menneske, der børster tænder to gange om dagen og bruger tandtråd hver dag, så bare glem det her indlæg. Så har du ikke brug for AirFloss.

Men dette indlæg er skrevet af en, der aldrig i hele sit liv har evnet at bruge tandtråd eller tandstikker. Aldrig.

Det har så heldigvis heller aldrig været nødvendigt, åbenbart. Der har i hvert fald aldrig før været en tandlæge, der har sagt, jeg skulle. Før nu.

For et års tid siden tog min tandlæge fat i nakken på mig, fordi jeg åbenbart er begyndt at få både plak og tandkødsbetændelse og sagde, at nu skulle jeg begynde på at rense med enten tandtråd eller tandstik.

Det sidste år har jeg så forsøgt mig med alt, hvad der findes af variationer over temaet tandtråd, tandstik, tandtråd-på-tandstik, interdental tandbørste og hvadharvi. Og helt ærligt – det går ad h.. til. Det er både besværligt og smertefuldt.

Ja, jeg ved godt, at tandkødet kun er ømt i starten. Og at al min tandtråd og tandstikker virker fint. Men jeg får det bare ikke gjort. Jeg er meget påpasselig i et par dage, og så skrider det igen. Jeg kan simpelthen ikke. Heller ikke selvom min mormor havde paradentose.

Jeg har heller ikke kunnet finde noget, der fungerer til hele munden. Nogle af mine tænder har meget brede mellemrum, andre sidder helt tæt. Og så er der det med at nå mellemrummene helt inde ved min visdomstand. Almindelig tandtråd kan måske klare det hele, men jeg kan bare ikke finde ud af det.

Så nu venter snart et tandlægeeftersyn igen. Min tandlæge har sat mig på kvartalsvise eftersyn indtil jeg har fået styr på det. Og jeg må ærlig talt konstatere, at der ikke er sket nogen forbedring.

Men så kom jeg i tanke om, at jeg havde en gammel Philips AirFloss liggende. Jeg har måske fået den engang, Pudderdåserne får så mange ting, og jeg har mange kasser med alt muligt liggende. Min mand har faktisk brugt den. Måske det var ham, der købte den engang? Jeg kan ikke huske det.

Nå, men jeg ledte mine Pudderdåse arkiv-kasser igennem, fandt den (hurra!) og ladede den op. Og den virkede endnu.

Og nu kører det! Min tandlæge bliver stolt!

Først og fremmest er der ingen blødende tandkød og smerter forbundet med processen. Hvilket gør, at jeg også har lyst til at gøre det dagen efter igen. Det føles både rart og behageligt.

Dernæst er det nemt. Meget meget nemmere end nogle af de andre måder, jeg har forsøgt mig med.

Jeg kan uden problemer bruge den til hele munden og nå alle tænder.

Jeg har brugt den i 14 dage i streg – endda flere gange om dagen fordi jeg godt kan lide det – og det er endnu ikke lykkedes mig med noget andet overhovedet.

Sådan virker AirFloss
AirFloss virker ved at sprøjte vand og luft ind mellem tænderne. Man fylder lidt vand i beholderen, sætter spidsen til mellem to tænder og trykker. Og så videre indtil du er færdig. Det tager cirka 60 sekunder at gå hele munden igennem.

Den sprøjter, hvis man ikke husker at holde munden lukket. Man kan ikke stå med åben mund og kigge på imens, så er der vandsprøjt på spejl og briller.

Det grønne mundstykke skal udskiftes hver 6. måned cirka ifølge manualen. Man køber nye og udskifter dem sådan cirka ligesom på en elektrisk tandbørste. Opladeren er magen til Philips elektriske tandbørster og burde vel kunne bruges på dem også, hvis du har sådan en – det har jeg ikke.

Der findes lignende typer produkter fra andre mærker såsom Panasonic og Waterpik (….). AirFloss virker ved at bruge både luft og vand. De andre bruger udelukkende vand. Jeg aner ikke, hvilken forskel det gør i praksis, jeg har kun brugt AirFloss. Jeg tror, det vigtigste her er, at man bare gør noget. Vælg den løsning, du orker at bruge.

Og ja, andre opnår helt sikkert det samme med billig tandtråd og tandstikker, men det har jeg så bare ikke evnerne til. Så er du sådan en som mig, som burde gør noget ved det, men ikke får det gjort, så er det her en varm anbefaling. Nu tør jeg godt bestille den tid til eftersynet hos min tandlæge.

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks)
Philips har opdateret deres Sonicare AirFloss siden min model, der er en ældre model, men teknikken er stadig den samme. AirFloss har en vejledende pris på 899.

På Matas.dk kan du købe AirFloss til 799 kroner.

På Apo-Rot.dk kan du købe AirFloss til 80 euro eller et et sæt med AirFloss og ekstra tilbehør til 86 euro.

Skousens webshop er pt. billigst til 543 kroner.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
17 kommentarer
Cecilia

Når du skriver det virker, hvordan kan du så se det? Med tandtråd sidder skidtet jo på tråden og du kan også rigtig komme ned i de to lommer som sidder omkring hver tand 🙂
Det lyder meget fedt, men også lidt omstændigt og dyrt. Men hvis det kan spare for huller i tænderne, så er pengene godt givet ud 😉 Dejligt der er mange muligheder. Bruger selv tandtråd en gang imellem (min mor er tandklinikassistent), men får det heller ikke brugt hver dag. Det er også en skrøne at man skal det. Folk og deres tænder er jo så forskellige. Mit problem med tandtråd er at mine tænder sidder meget tæt, så det er svært at få tråden ud mellem tænderne igen.

Katja Moikjær

Når jeg skriver, at det virker, så mener jeg udelukkende, at jeg får det gjort 🙂 Det er kun det, jeg mener. Det er trods alt temmelig sikkert mere effektivt end en tandtråd, jeg aldrig bruger 😉 Det er forbandet med de der ting, der kun virker, når man bruger dem….
Effekten på lang sigt vil jeg ikke udtale mig om baseret på egne erfaringer, det aner jeg intet om. Men Philips skriver selv, at den er testet lige så effektiv som tandtråd. https://www.philips.dk/c-m-pe/philips-sonicare-airfloss
Det der med at det sidder fast mellem tænderne er også mit problem i det meste af munden. Og så kan jeg simpelthen ikke komme ind til mine visdomstænder.

Salli

Måske jeg burde give den et go… Jeg har super tætsiddende tænder, og det er altid en pain in the ass, at få tandtråden ned imellem tænderne! Den er dog en anelse peberet… Men billigere end en ekstra tandlægeregning 😉
Tak for tip!

Katja Moikjær

Jeg har haft fire tandlægebesøg i år…. >.< Men ja, det er dyrt. Man burde kunne teste det før køb eller noget. Men jeg synes, jeg har beskrevet det meget klart. Ulempen er helt klart sprøjteriet. Det er også det, jeg kan se folk i brugeranmeldelser beklage sig over. Men hvis man kan holde munden lukket, så hjælper det.

Emilie

Du må love os, at du giver en update når din tandlæge har kigget på det igen. Er meget spændt på om det faktisk hjælper i samme grad 😊 Jeg har haft bøjle og render nu rundt med en metalsnor på bagsiden, så det er helt umuligt at få tandtråd og lignende til at virke ordentligt..

Katja Moikjær

Det skal jeg nok (fandens nu er der mange mennesker, der holder øje med om jeg rent faktisk kommer til tandlægen…)

Marie Due-Boje

Jeg købte en til 400. Vi bruger mindst 500 på tandtråd om året, hvis vi bruger det. Men det gør vi jo ikke. Nu har både to børn og jeg selv brugt airfloss i over et år. Hver dag. Så det er på alle måder et godt køb hos os.

Jane

Hej Marie 🙂 jeg er SÅ nysgerrig på det her, overvejer meget at prøve det. Har du hørt noget fra din tandlæge, om de kan se en forbedring efter i begyndte at bruge Airfloss? Er det den gamle grønne model I har, eller den nyeste?

Katja Moikjær

Neeeej, der går altså nok lige lidt tid endnu før jeg får sparket mig selv ned til tandlægen.
Men jeg kan selv mærke forskel – jeg prøvede med tandstikkerne i går for at teste og de fik ikke mit tandkød til at bløde som de plejer. Det vil jeg mene er en succes i sig selv.

Lika

Sejt. Jeg er en af dem, der har et åndssvagt tæt forhold til tandtråd og bruger det min. hver aften – men mine tænder er også tætsiddende og den rene fornemmelse bagefter er det bedste jeg ved. Men for andre, der ikke magter det er dette her alternativ da virkelig smart.

Camilla

Og det gør ikke ondt? Jeg kan Ikke lide, når tandlægen sprøjter med luft omkring mine tandhalse, men det er måske slet ikke sådan det føles?

Katja Moikjær

Altså… Jeg synes, at en tandrensning med ultralyd er noget af det mest smertefulde. Jeg har meget følsomme tænder og tandkød. Pustet er mere med vand end med luft. Jeg synes ikke det føles ligesådan. Mere som et lille sprøjt.

Nanna

Sådan en burde jeg prøve – jeg får brugt de der gummitandstikker nogle dage, og så glemmer jeg det igen og får skæld ud og trusler om paradontosebehandling hos tandlægen… og den koster jo nogenlunde det samme som en tandlægebesøg med (smertefuld) tandrensning, så kan jeg spare sådan et pr år, er den jo tjent ind ret hurtigt…

Sarah

Hej :)))) Er der en opdatering på om tandlægen kunne se forskel? Jeg overvejer stærkt at investere i en form for “vandløsning”, men jeg synes at det er umuligt at finde nogle professionelle erfaringer med alternativet til alm. tandtråd.

Bh. Sarah

Helene Randløv

Hej Sarah
De tandlæger jeg har talt med, har alle frarådet den og lignende apparater, men hvad Katjas tandlæge siger ved jeg ikke.

Kh. Helene

Fanny

Hej,
Vil du ikke være sød at give en update på hvordan det gik hos tandlægen? På forhånd tak 🙏🏽

Helene Randløv

Hej Fanny
De tandlæger jeg har talt med, har aldrig været ret begejstret for effekten af denne type rensere. Hvis man af en eller anden grund ikke får brugt andre slags tandtråd, så er det selvfølgelig bedre end ingenting.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *