Anmeldelse: Grown Alchemist

10.07.17
Grown Alchemist

Grown Alchemist

Grown Alchemist står på mange måder for alt, hvad Pudderdåserne ikke kan lide ved den måde, de såkaldt naturlige mærker markedsfører sig selv: Lange lister over alt muligt, som produktet IKKE indeholder, uigennemskuelige mærker på emballagen der signalerer noget med “safe” og “organic” samt en sand overflod af deklarationspligtige parfumestoffer og æteriske olier på ingredienslisten.

Alligevel er der noget ved Grown Alchemist, der gør det værd at kigge nærmere på dem trods den omfattende green washing.

Først og fremmest har det pæne design gjort brandet til en succes. De brune flasker og metaltuberne med det enkle design passer smukt ind på danskernes badeværelser.

Og hvis du kan bære over med de mange æteriske olier, så er der også mange interessante og effektive ingredienser i produkterne her – langt flere end du finder hos de fleste andre økomærker. Grown Alchemist er en omfattende serie, jeg har valgt at anmelde disse tre ansigtsprodukter.

Grown Alchemist Antioxidant+ Facial Oil Borage, Rosehip & Buchthorn Berry
249 kroner for 25 ml.
Grown Alchemist laver en aldeles skøn ansigtsolie. Basen er en i Danmark ganske ukendt olie, nemlig olie fra tebuskens frø. Den må endelig ikke forveksles med tea tree oil, der slet ikke stammer fra tebusken. Dette er en helt anden og mild planteolie. Jeg ved meget lidt om den i kosmetisk sammenhæng. Det er en udbredt spiseolie i asien og siges at have antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber, men jeg kan ikke finde studier af den. Derudover indeholder Antioxidant+ Facial Oil havtornolie og hybenkerneolie, og det er en kombination, man som pudderdåse selvfølgelig kun kan bifalde. Hvedekerneolie er også værd at nævne og olie fra hjulkrone. Olien er rig på GLA-fedtsyrer og antioxidanter og min tørre hud slubrer den i sig. Samtidig slubrer den så også desværre æterisk olie fra lavendel og persille i sig med den dertilhørende mængde parfume.

Grown Alchemist Detox Serum Antioxidant +3 Complex
395 kroner for 25 ml.
Dette serum fra Grown Alchemist indeholder en masse gode syntetiske og effektive ingredienser nemlig niacinamid, peptider og en kraftig syntetisk antioxidant, der hedder lipochroman-6. Velvalgte og klassiske aktive ingredienser til et antiageserum, der i Grown Alchemist Detox Serum Antioxidant +3 kommer blandet op med aloe vera og æterisk olie af geranium og ylang ylang. Jeg har en forkærlighed for duften af geranium, der virker øjeblikkeligt beroligende på mig – det samme kan man jo altså desværre ikke sige om effekten af æteriske olier på huden.

Grown Alchemist Age-Repair Moisturiser White tea & Phyto-Peptide
475 kroner for 40 ml.
Det har altid været et mysterium for mig, hvorfor et mærke som Grown Alchemist er begyndt at vælge aluminium som emballage, når nu de går så meget op i, at der ikke skal være aluminium i produkterne? Men det er nok bare mig, der har misforstået noget…

Grown Alchemist Age-Repair Moisturiser er en dyr ansigtscreme i en nydelig og trendy aluminiumstube. Der er mange gode ting i – peptider mod rynkerne, hydroliseret protein fra både hvede og soja og et glykoprotein, der binder fugt i huden. Der er flere gode planteekstrakter og antioxidanter i – og selvfølgelig parfume i form af æteriske olier fra lavendel og persille.

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks)
Du kan købe Grown Alchemist i Magasin. Du kan også købe nogle af produkterne online på Coop.dk, blandt andet den gode ansigtsolie.

Grown Alchemist’ egen webshop sender også til Danmark, men det er et australsk firma, og jeg kan ikke finde nogle oplysninger om, at de skulle sende fra et europæisk lager. Ved nogle af jer noget om det?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Anne -Sofie A

Disse tuber, tin er det måske, er noget mange kan li’, nostalgi vel, har også set andre blogger med hænderne oppe. Hm.
Mange af varerne lugter altså bare ikke godt, men nu har jeg det også dårligt med lugte så er vil nok ikke være rette at spørge..

tut

Følger jer her og der😊 har i erfaring med mærket exuviance og hvis, hvad mener i om disse produkter

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *