Tirsdagstip: Bliv forårsklar

14.03.17
Tirsdagstip: Start natten tidligt
Tirsdagstip: Blev forårsklar
Nogle af de produkter jeg selv griber ud efter i øjeblikket

Det er ikke helt ualmindeligt, at vi på denne tid får rigtig mange mails og beskeder om trist vinterhud, der trænger til en omgang. Afhængigt af ordvalget kan jeg godt få lidt nervøse trækninger, for det vidner om, at der skal ryddes op, slibes, skures og behandles til den helt store guldmedalje, og det er altså ikke noget huden værdsætter. Et andet ord der ofte bliver nævnt i den sammenhæng er detox… Sådan en behøver du heldigvis ikke for at blive forårsklar.

God rutine
Det kan godt være, at du synes, at det lyder lidt kedeligt og ja rutinepræget, men den gode rutine er svaret. Uanset om din hud sådan set har det okay, men sandelig også hvis den ikke har det godt og derfor laver ballade. Den gode rutine er rygraden, når du har sådan en, vil udsvingene ikke være så store. De store udsving og problemerne går hånd i hånd, så når du virkelig afviger fra vanerne, så er det, at huden reagerer. Og modsat de fleste forestillinger er det bedste, du kan gøre i den situation at se rutinerne efter. En helt klassisk rutine består af:

Morgen:

  • Mild rens
  • Behandling (hvis du bruger syre eller anti-age)
  • Fugt og eventuelt lidt fedt på toppen for at holde på de gode sager
  • SPF

Aften:

  • Mild rens
  • Behandling (hvis du bruger syre eller anti-age)
  • Fugt og pleje

Derudover er det vigtigt, at du skruer ned for varmen, både når du bader, og når du renser ansigtet. Samtidig med at du skal tørre huden stille og roligt.

Ugentlig pleje
Hvis du ikke kan leve uden en fysisk skrub i form af en skrubbecreme, så er det vigtigt at begrænse brugen til en eller HØJST to gange om ugen og selvfølgelig vælge en god en. Det samme gælder for din elektriske ansigtbørste, det er meget vigtigt at vælge de bløde børster og selvfølgelig sørge for at udskifte børsten regelmæssigt. Der er masser af muligheder for at rense huden blidt med en elektrisk rensebørste, både Clinique og Clarisonic har de helt bløde børster og de renser huden lige så fint uden risiko for overeksfoliering, ellers er der selvfølgelig Foreo, der både er blid og hygiejnisk uden separate børster.
Masker gør sjældent den store forskel, men de er dejlige, og hvis det er en luksus, du ikke har lyst til at undvære, så brug en god fugtmaske. Det er både dejligt, og så kan huden i de fleste tilfælde også godt lide det. Du kan med fordel bruge den om natten.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Simone

Jeg har et spørgsmål, som sikkert er svært at besvare sådan helt præcist. Men hvor går man hen for at få vejledning til hvilke hudprodukter der præcist passer til en. De forskellige ekspedienter arbejder jo for forskellige mærker og anbefaler jo derfor selvfølgelig deres eget mærke. Jeg er 30 og vil rigtig gerne have noget anti-age-rynke-gå-væk-opstrammende- forbyggende osv. osv 🙂

Helene Randløv

Hej Simone
Du kan starte med at være lidt mere præcis i forhold til dine ønsker og problemstillinger, så hjælper vi gerne. Ellers kan du gå i Magasin, der har deres egen Personal Beauty Shopper
Kh. Helene

Andreas

Hej:)
Nu skriver at, hvis man bruger mekanisk rens, så er det en god ide at holde det nede på 1-2 om ugen. Jeg bruger FOREO hver aften. Er der et problem med dette? Jeg er også lige startet med advanced retonoid 2, som i har skrevet om i forbindelse med jeres indlæg om the ordinary. Dog starter jeg stille og roligt ud med måske en 2-3 gange om ugen.. Er det for meget exfoliering?

Helene Randløv

Hej Andreas
Jeg er selv vildt glad for Foreo og kan sagtens bruge den dagligt, men jeg bruger også den til sart hud. Det er primært de grovkornede scrubs, jeg taler om.
Så jeg ville godt turde bruge Foreo hver dag sammen med The Ordinary.
Kh. Helene

Britt

Hej kloge damer. Når I skriver mekanisk rens max 2gange om ugen, gælder det så kun rens”med strøm” eller også brug af conjak-svamp?
Hilsen Britt

Helene Randløv

Kære Britt
Ikke mekanisk rens, det jeg taler om er mekanisk skrub, altså en skrubbecreme med “korn” i. En Konjac svamp kan du fint bruge dagligt trods den milde eksfoliering.
Kh. Helene

Natasja

Mener du ikke manuel? Altså til forskel fra syre.

Helene Randløv

Hej Natasja
Nej, ordet jeg i virkeligheden ledte efter var fysisk… til forskel for kemisk- eller laserpeeling.
😀
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *