Når serum, creme eller makeup får huden til at fnulre

19.02.17
Bearnaise
Bearnaise
Sovsen skiller i hvert fald ikke ovre hos Gane og Gaffel, men de har været så søde at låne mig billedet.

Kender du det, at man har smurt en let gelé-agtig serum på huden, og når man så vil smøre en fed creme ovenpå, så resulterer det i fnuller i hele ansigtet?

Problemet kan på mange måde sammenlignes med, når bearnaisesovsen skiller. Bare lige for at slå fast – det er IKKE hud, du kan mærke, der ruller af ansigtet i små flager. Det er simpelthen to produkter, der ikke vil blandes og som skaber den uheldige kombination. På samme måde som når du prøver at blande olie og eddike til en dressing.

Jeg ville ønske, jeg kunne opstille nogle nemme huskeregler for, hvilke produkter der kan blandes, og hvilke der ikke går sammen, men det kan jeg ikke. Det er mere kompliceret end som så.

Cremer, gel’er og emulsioner
Hvis alle produkter bare var enten vand, silikone eller olie, så var der absolut ingen problemer. Du kan godt smøre olie oven på vand eller silikone i ansigtet uden at det fnuldrer. Men ingen af disse tre ting tilfredsstiller vores behov for lækre konsistenser, og derfor har kemikerne opfundet emulsionerne. Emulsionerne gør det muligt at blande olie med vand til en creme. Lidt ligesom når vi tilsætter sennep og honning til olie-eddike dressingen og den så hænger sammen. På den måde kan man lave en creme eller en lotion, som bare er en tyndtflydende creme.

Man kan også lave en gel, som er væske tilsat en form for stivelse – fuldkommen ligesom når du laver en gelé derhjemme med husblas eller melatin.

Når du smører en creme eller gel på huden, så ser alt måske fint ud ved første øjekast. Men når du efterfølgende smører en anden creme eller en foundation på, så ødelægger du balancen, og bearnaisesovsen skiller.

Hvilke produkter går godt sammen?
Ja, det er umuligt at svare på. Forhåbentligt tænker producenterne over, at man skal kunne kombinere deres produkter med andet.

Risikoen er ofte størst ved de meget lette gelékonsistenser, der også er mere skrøbelige og lettere går i stykker på huden. Hvis man ikke bruger andet bagefter, så opdager man det måske aldrig, og så er det fuldkommen lige gyldigt.

For mig og min tørre hud er det et problem – det første jeg har lyst til at gøre efter at have brugt et meget tørt og let serum er at smørre mit ansigt ind i den fedeste creme, jeg kan finde. Og kombinationen af en let gelé og derpå en fed creme eller olie giver høj risiko for fnuller.

Hvad kan man gøre?
Hvis du oplever dette, så er mit bedste råd før du køber en ny serum, som du gerne vil bruge lag på lag med anden creme at prøve dem sammen før du køber. Prøv at blande dem på hånden og se, hvad der sker – eller få en prøve med hjem.

Hvis du har en kombination af produkt, der gør det, så er det svært at ændre på. Det kan hjælpe at vente længere på at produktet er tørret helt ind, før du smører noget nyt på. Kombinationen kan være afgørende, så måske hjælper det at skifte det ene produkt ud.

Det sidste produkt, der har fnulret på mig, er Origins nye Plantscription Powerful Lifting Concentrate, der er et superspændende serum, der bare ikke vil have nogle af mine fede cremer eller olier ovenpå. Hvad med jer? Kender du selv problemet?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
39 kommentarer
Anne Mette

JA!! Endelig nogle der kender dette og sætter ord på.. har irriteret mig over det længe og ikke rigtig fundet sammenhænge i det. Ved min fnuldre det når jeg bruger embryolisse og så garniers bb creme oven på. Skide irriterende!

Jette

Det er MEGA frustrerende!! Syntes jeg oplever det rigtig meget for tiden 🙄

Carina

HEJ pudderdåserne.
Jeg har lige købt jeres nye Hyaluronsyre serum. Jeg bruger I forvejen jeres alt i en creme. Men det er desværre som om de ikke går godt sammen da det begynder at fnuldrer efter begge produkter er taget på:-/. Tænkte ellers ikke det ville være ngoet problem eftersom begge produkter er fra jeres serie:)
Vh carina

Helene Randløv

Hej Carina
Prøv at læse her: https://pudderdaaserne.dk/2019/09/24/tirsdagstip-drop-ventetiden/
De fleste får det fint til at fungere… Det har ikke noget med mærket at gøre 🙂
Kh. Helene

Christina

Jeg har oplevet at min bodylotion fnulre – altså uden at der er andet produkt som skaber det… Det er derma bodylotion. Med sheabutter.

Helene Randløv

Hej Christina
Det har jeg også prøvet… det var da jeg holdt pause med eksfolieringen af kroppen.
Kh. Helene

Anna

Jeg oplever også at nogle cremer fnuldrer, det sker både når den kommer ovenpå serum og lign og på hel ren hud. Megairriterende. Min sidste øv oplevelse af en lang række var med Caudalie Resveratrol Lift Firming Cashmere Cream. Den havde ellers en god konsistens og duft, men det hjælper jo ikke, når man nærmest kan rulle den af.

Helene Randløv

Hej Anna
Det er VILDT irriterende men meget almindeligt. Det er vigtigt ikke at bruge for meget, at holde fingrene fra ansigtet, ikke at vente på at de forskellige “lag” tørrer…
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *