Det bedste fyld til penselholdere

19.01.17
Plastikhagl fyld til penselholder

Plastikhagl fyld til penselholder

 

Jeg har aldrig før haft fyld i mine penselholdere. Jeg har haft svært ved at se meningen med det og har ikke kunnet finde ud af, hvad jeg egentlig skulle bruge til at fylde i. Glasperler? Sten? Og hvor skulle jeg købe store nok mængder af den rette slags?

I har måske set den klassiske Sephora-inspirerede penselholder, som er et glas eller en krukke med dekorative sten eller perler i. Det ser meget pænt ud, og jeg må nu erkende, at det er meget nemmere at overskue mine makeuppensler, når de står pænt oprejst på rad og række i stedet for at vælte rundt mellem hinanden i krukken, som de gjorde før. Det gør det meget nemmere hurtigt at finde den pensel, jeg skal bruge, og de enkelte pensler ligger ikke og gemmer sig mellem hinanden længere.

Svært at få penslen tilbage i holderen
Men dekorative sten og glasperler er nok pæne, men ikke praktiske. Problemet med de fleste sten og perler er, at de ikke giver efter, når man vil sætte en pensel tilbage i krukken. Det er altså nemt at få penselen op, men noget bøvl at sætte den tilbage på plads igen. Der vil det i det fleste tilfælde være nødvendigt at grave en lille fordybning, før man kan få skubbet penslen ned.

Det virker måske ikke som noget problem, men gør det tilstrækkelig mange gange på en dag, og så får man hurtigt nok.

Eftergivende, praktisk og pænt
Så læste jeg om Darice Bean Bag Filler Plastic Pellets. Noget sækkestol-fyld fra Walmart, som de bruger i USA som penselholder-fyld, fordi det giver efter og lader penslen gå nemt ned igen. Hvis du læser anmeldelserne igennem på amerikansk Amazon er der en masse omtale om dem som fyld i makeuppenselholdere.

Med hjælp fra min veninde Astrid, som er klog på alt håndarbejde, fandt vi frem til en dansk version af samme.

Det er nemlig IKKE krøyerkugler, som er klassisk sækkestole-fyld. Krøyerkugler hænger fast på alt, som du vil vide, hvis du nogensinde har fået lavet hul på en ammepude eller sækkestol med dem i, og de er nok det sidste, jeg vil have i nærheden af mine pensler.

Det er dukkefyld eller sækkestolefyld af plasthagl eller plastgranulat. Kært barn har mange navne. Små plastikperler på 5 mm i diameter. Og de fungerer helt perfekt.

De er også pæne at se på. Måske ikke pæne som glassten eller perler, men pæne på en diskret måde, og de ligner bestemt ikke hverken pudefyld eller krøyerkugler. De er runde, hårde og mælkehvide.

De eneste pensler, der stadig skubber lidt igen, når man skal sætte dem ned, er Real Techniques ansigtspensler. De har et meget tykt skaft med en flad bund.

Her kan du købe det
Løsningen med dukkefyld/sækkestolfyld af plasthagl er også billig i forhold til dekorationssten. Jeg købte et kilo for 80 kroner på denne hobbywebshop, og der var rigeligt til 2 af mine penselholder med tre rum i hver. Mine penselholdere er fra elf.

Du kan finde lignende fyld hos de fleste butikker med hobbyartikler, men sørg for at være sikker på, at det er plasthagl og ikke krøyerkugler!

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
1 kommentarer
Camilla

Jeg bruger kaffebønner. De er også gode når man skal sætte pensler tilbage på plads. Og jeg har kun Real techniques pensler. Og så dufter ens pensler skønt af kaffe de første par måneder. 🙂 men duften forsvinder heldigvis igen

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *