Tirsdagstip: Ros dig selv og andre

01.11.16
Smil til dig selv

Smil til dig selv

For en uges tid siden delte jeg en artikel på facebook om femten modeller. De er alle femten topmodeller, og de ligner bestemt ikke alle andre. Efter blot et par timer landede der en kommentar under opslaget, som både Katja og jeg var i tvivl om meningen af. Mon det var en skrivefejl? Det blev vi enige om, at det måtte være, og det har jeg så forsøgt at overbevise mig selv om siden. Det er dog ikke rigtig lykkedes mig at blive tvivlen kvit. Uanset hvad meningen med kommentaren er, så satte den en masse tanker i gang.
Teksten, jeg skrev til opslaget, skal fortolkes bredt, for jeg er da helt klar over, at jeg for eksempel ikke er modelmateriale, på den anden side ved jeg ligeså vel, at der er masser af ting ved mig, der er smukke, selvom det ofte er lettere at få øje på de sider, jeg måske ikke lige holder så meget af.

Hvad er skønhed?
Eller rettere sagt hvad er smukt? Nu er jeg måske lidt sær, men det er ikke sjældent, at jeg falder for skønheden i hverdagen og i det skæve. I øjeblikket kan det være en pæn vandpyt, de lækre farver på træerne, lyset, lydende, måden vinden fanger bladene. Mennesker fascinerer mig nok mest, og det er faktisk aldrig det typisk smukke, der fanger mine øjne. Det er netop asymmetrien i ansigtet, jeg får lyst til at kigge nærmere på. Dét er skønhed for mig.

Fremhæv det bedste
Når nu man står der og kigger i spejlet, og det syn, der møder en, bare ikke er værd at skrive hjem om, så er det i mine øjne ens eget ansvar at arbejde på noget, man kan være tilfreds med. Som jeg senest skrev i forbindelse med at give hinanden komplimenter, er det vigtigste redskab, jeg kender til velvære, bedre humør og rigtig meget mere: ”Fake it ’til you make it”. Det er i hvert fald min erfaring, at man kommer rigtig langt ved at tage skeen over i den anden hånd, og gøre noget andet end man plejer. Løsningerne kommer altid, nogle gange er de bare ikke helt, som man forventede. Det kan være bittesmå forandringer, der er med til at gøre en kæmpe forskel.
Start dagen med god musik, tag en dans med manden, katten eller ungerne, smil til dig selv i spejlet og husk på at fremhæve så meget du kan af det, du holder mest af ved dig selv.

Ros dig selv og andre
Det er blevet så populært at skælde ud på de tynde, på de tykke, på de anderledes, på de fattige, på flygtninge, på de kloge, på de dovne og på alle mulige andre… Men helt ærlig hvem er egentlig så perfekt, at de kan tillade sig det? Når jeg skriver, at alle er smukke, så mener jeg det faktisk! Du må meget gerne være uenig med mig, men der er med garanti flere, der har brug for at få at vide, at de er smukke, end at de ikke er det. For selvom man måske ikke lige er topmodel, kan man godt være smuk på sin helt egen måde.
Billedet ovenfor tog jeg til et sponsoreret indlæg i foråret, det var det mest fjollede, jeg lige kunne finde af mig selv. Normalt er selfies ikke rigtig noget, jeg gør mig i, men man må jo ofre sig for sagen 😀

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
3 kommentarer
Karin

Kære Helene 🙂
Hørt! Hørt! Hørt!
Jeg er enig med dig i det hele 🙂 lad os dog glæde os over hinanden i stedet for at lede efter fejl. Jeg synes oprigtigt du og Katja er et par fantastiske kvinder der gør så meget for at bl.a jeg kan bruge de bedste produkter, og oveni har I lavet jeres egen VIRKELIG gode serie, som jeg bruger flere produkter af.
Hvad skønhed angår, det er umuligt at blive enige om hvad der er smukt, for “beauty Iies in the eyes of the beholder”. Personligt synes jeg at det smukkeste og skønneste ved en anden person er – ægthed!
God dag til alle 🙂

Lone H

Jeg er SÅ enig.
Praktiserer at kan man ikke sige noget pænt skal man slet ikke sige noget.
Det er så nemt at brokke sig via Facebook og det har sjældent konsekvenser. Dog glemmer mange at kommentarerne ofte sårer når de lander i den anden ende.

HeLene

Enig, og du er så skøn og dejlig sprudlende Helene. Du inspirere med din energi og varme! Og du er smuk!
Er ikke på facebook så jeg bliver nysgerrig på det der kommentar…

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *