Tirsdagstip: Se dig selv fra siden

04.10.16
Kopenhagen Fur AW14 Jamy Wee
Kopenhagen Fur AW14 Jamy Wee
Et af de smukke looks fra Kopenhagen Fur AW14
Designer Jamy Wee
Makeup Marina Andersson

I går da jeg lagde makeup, var der bare ikke noget, der ville samarbejde. Først glemte jeg primer på næsen, derfor lå min foundation virkelig grimt, og den dybe røde flydende læbestift ramte både hagen og kinden… Efter at have slæbt mig selv ind til et lækkert event i Illum og hjem igen, opdagede jeg  så, at jeg havde foundation i håret. Og så stod jeg der foran spejlet og skralgrinede. For jeg havde åbenbart glemt en af de eneste regler, jeg ellers altid har lagt stor vægt på at overholde, når det gælder makeup.

Når skaden er sket
Det er faktisk oftere og oftere, at jeg ser de såkaldte beautygurus på YouTube med foundation, pudder, bronzer og endda blush i håret. Og det ser bare sjusket ud. Det er klart, at diverse produkter rammer håret, når man lægger makeup, men det er vigtigt at være opmærksom på det og selvfølge forsøge at undgå det. Heldigvis er det let at fjerne, når skaden er sket, det kan nemlig hurtigt fjernes med en renseserviet.

Se dig selv fra siden
Som nævnt kan det være svært at undgå makeupprodukterne i håret, men her gælder det gode gamle tip om at se sig selv fra siden. Hvis du vil være rigtig grundig, har du et spejl ved hånden, så du lettere kan se looket fra siden, men det kan selvfølgelig også lade sig gøre uden. Med spejlet i hånden er du bare endnu mere sikker på at få fanget både den stribede hårgrænse, de hvide øre, den alt for dybe konturering eller den cirkelformede blush. Når det kommer til stykket, er det trods alt de færreste, der kan se sig selv fra siden, når de bare drejer hovedet og ser sig i spejlet.

Husker du at lege?
I de år jeg har set videoer på YouTube, er der blevet tilføjet mange elementer til en helt almindelig hverdagsmakeup, og den samme tendens ser vi naturligvis også på Instagram. Det er interessant at følge, men jeg synes alligevel, at det er lidt skræmmende at se, hvordan man næsten ikke kan genkende folk før og efter, de har lagt makeup.
Selvfølgelig skal man gøre, hvad man vil, men når ansigtet man viser udadtil er en perfekt og næsten maskeagtig facade, så synes jeg i hvert fald, at det er lidt svært at få øje på legen og nydelsen, der også burde ligge bag.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
3 kommentarer
Lika

Et rigtig godt tip. Og ja skræmmende tendens. Især med de fake eyelash extensions – nogle får jo lavet de vildeste og det ser helt helt forfærdeligt falsk ud. Måske det er en glidebane, som botox?

Helene Randløv

Hej Lika
Det er skræmmende! Jeg tror, du har ret i, at det er en glidebane, heldigvis er der jo en modreaktion i form af den der helt no makeup bølge.
Brugen af Botox og filler er stilnet lidt af, synes jeg. Men indtil videre skal vi nok vænne os til konturering, kunstige øjenvipper, næsten metallic highlighter, helt fuldt dækkende foundation og hud med porcelænslook bare for at nævne noget af det, der efterhånden er hverdag.
Kh. Helene
Kh. Helene

Stine

Jeg tænker ofte, at de må da tage makeuppen af igen efter de har filmet, inden de går ud i den virkelige verden? – især de amerikanske youtubere og insta-makeupper (som nok også har været igennem flere apps og fået filtre og hvad har vi :-)) Jeg ser rigtig mange unaturlige “bryn” i gadebilledet. Altså meget kunstige og akavede i både farve og form. Og man tænker bare “WOW”. Så ka det godt være at mine er lige vel overplukkede til nutidens trend, men de er i hvert fald naturlige :-p

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *