Torsdags top ti: Finske produkter du bare må prøve

22.09.16
Finske produkter
Finske produkter
Foto: Sugar Helsinki

Sædvanligvis skriver vi ikke om PR, det har vi nemlig vurderet som temmelig uinteressant for vores læsere. Alligevel vil jeg her gøre en undtagelse, fordi jeg virkelig ønsker at se disse mærker på det danske marked… I lang tid har jeg nysgerrigt fulgt med på nogle af mærkernes profiler på Instagram, både fordi de ser fine ud, men også fordi jeg finder stemningen på billederne meget beroligende. Om det er den særlige nordiske stemning, der påvirker mig, kan jeg ikke sige. Faktum er, at de her mærker bare taler til mig, hvorfor jeg havde glædet mig sindssygt til at få fingrene i dem.
Herunder kan du læse mere om, hvilke produkter jeg SKAL have fat i, og hvilke jeg allerede har prøvet, med andre ord hvilke finske mærker du skal kigge efter, og hvilke produkter du bare må prøve!

Finske produkter du bare må prøve
Det hele startede med at der lå en invitation i indbakken til åbningen af Sugar Helsinkis pop-up bureau i København. Desværre kunne jeg ikke den dag de åbnede men efter en søgning på google og derefter et blik på instagram, blev jeg hurtigt klar over, at de netop repræsentere nogle af de mærker jeg har fulgt i noget tid. Derfor skyndte jeg mig at aftale et møde, hvor jeg kunne pille, prøve og smage, lige så tosset jeg ville.

 1. Lumi Scent Candle
  Det har taget mig flere år at finde duftlys, som både ham den langhårede og jeg kan holde ud, men nu kan jeg til gengæld også identificere vinderne, uden at han er med.
  Indpakningen til Lumi er simpelthen så fin, og den faldt jeg for øjeblikkeligt… men duftene <3 De er milde, bløde og helt enkelt vidunderlige. De fire forskellige dufte er inspireret af de fire sæsoner. Efteråret er jo den sæson, jeg holder mest af, og det er sikkert også derfor, at netop denne duft appellerede særligt til mig, selvom de nu alle sammen dufter fantastisk. I hver duft findes fire forskellige produkter nemlig duftlys, sæbe, badeolie og badesalt.
 2. Detria Arbutin Serum
  Hver eneste gang vi får spørgsmål fra vores søde læsere om rosacea, er vi lidt på glat is. Rosacea er en hudsygdom, som er svær at have med at gøre. Og et af de svar, som rosaceapatienter desværre hører temmelig hyppigt, er: ”prøv det, og se om det virker”. Det er naturligvis ikke særlig tilfredsstillende, og derfor glæder jeg mig virkelig til at høre min bekendtes dom over dette serum, som effektivt skulle kunne berolige irriteret hud og dæmpe rødme. Arbutin er en naturligt forekommende form af hydroquinone, som er en effektiv ingrediens i kampen mod pigmentpletter.
 3. Detria Relaxant Magnesium
  Kan du huske, hvor sindssygt smertefuldt vokseværk egentlig er? Trods min ringe højde var jeg frygtelig plaget af det gennem min barndom. I de perioder hvor mine egne drenge har været plaget af det, har jeg hver eneste aften masseret deres ben, mens jeg læste godnat historie. Min ældste, der for længst er vokset mig over hovedet, kastede sig mildest talt over cremen med Magnesium fra Detria, da jeg efter en særlig intensiv træning fortalte ham, at den kunne hjælpe restitutionen på vej. Siden har jeg ikke set tuben, så jeg må nok købe en til, så jeg er parat, i fald yngsten får vokseværk…
 4. Pure Waste O-Neck T-Shirt
  Når man producerer tøj, er det naturligvis forbundet med spild, desværre er det en hel del spild, og det ved vi jo godt, især skader miljøet. Heldigvis kan man godt bruge noget af spildet fornuftigt og derved for eksempel spare vand… temmelig meget vand faktisk. Hver gang du køber en eneste af Pure Wastes T-shirts sparer du miljøet for 2700 liter vand. Pure Wastes T-shirts er ret neutrale, og derfor kan de med fordel bruges til dit eget tryk. I hvert fald ved jeg godt, hvor vores basis T-shirts skal komme fra i fremtiden.
 5. Flow Cosmetics Shea Butter
  Hvis du er en af de gamle… altså der har læst med længe, så kender du mit forhold til sheasmør… Denne ingrediens er og bliver en favorit, og når man kan finde den ren i en god konsistens, kan jeg blive helt høj af lykke. Jeg bruger det på hele kroppen, der hvor jeg er tør, der hvor jeg er sart, der hvor huden skal beskyttes mod vind og vejr og især der, hvor jeg brænder mig, for det sker jo, at man rammer fingrene med krøllejernet eller rammer ved siden af grydelappen, når man løfter noget ud af ovnen. Og til den slags forbrændinger findes der ikke noget som sheasmør, der lindrer og heler huden i en fart.
 6. Nord-T
  Her hjemme drikker jeg udelukkende te. Oftest er det Earl Grey, men der sniger sig også andre varianter ind med mellemrum. For eksempel har vi altid en god krydderiblanding til rigtig chai, og så er der de lette teer i de lyse måneder, de lidt kraftige teer i de kolde måneder og selvfølgelig julete i december. Dette efterår vil jeg forkæle mig selv med Nord-T, ikke nok med at man bliver glad af indpakningen, selve teen er også fin, og så er der navnene… mit valg siger næsten sig selv 😀 Ham den lang hårede er jo svensker…
 7. Supermood Egoboost Beauty Chocolate
  Et af de der mærker, jeg har fulgt længe, er Supermood, og jeg kan ikke helt udelukke, at det netop er på grund af dette produkt… For det er da for morsomt, at man kan få skønheds chocolade, jeg kan i hvert fald sagtens se komikken, og i øvrigt også fordelen ved, at man kan undskylde sin hang til chocolade med, at det selvfølgelig er en del af hudplejerutinen… Nu har jeg altså ikke smagt chokoladen endnu, men jeg kan sagtens forestille mig, at det virker… Kender du måske nogen, der bliver grimmere, når de smiler?
 8. Lumi Classic Supermarket Bag
  I november har jeg fødselsdag, og en af de ting der står øverst på min ønskeseddel er denne smukke taske fra Lumi. Det er ikke et mærke, jeg er stødt på før, men det er så meget min stil, at jeg slet ikke fatter, at jeg har levet uden. Modellerne er vildt rummelige, gode på skulderen og vanvittigt pæne samtidig. Hvis du går op i design og kvalitet frem for egentlige mærker, så tør jeg godt love, at du kan finde en model hos Lumi. Der er nemlig MANGE modeller og størrelser at vælge mellem, og fælles for dem er en rigtig god pris og så det design, som jeg altså elsker.
 9. Moimoi
  Ligesom Lumi producerer MoiMoi virkelig smukke tasker, men de producerer også smykker, som ved første øjekast slet ikke faldt i min smag… Det er almindelig kendt, at jeg har en lidt spøjs smag, især når det gælder smykker, og da min mand kiggede med over skulderen, fniste han lidt, fordi han kunne se min tvivl. Halskæderne med de tofarvede vedhæng er nemlig tilpas enkle til, at mine øjne keder sig, på den anden side er det netop den rå enkelthed, der ender med at overbevise mig om, at sådan en kæde er det helt rigtige ønske til min fødselsdag…
 10. Love Arctic
  Det ville være synd at sige, at jeg nyder at spise morgenmad, ikke en gang selvom jeg udmærket ved, at jeg burde. Derfor har jeg igennem årene lært, at der skal alverdens krumspring til for, at det rent faktisk lykkes. Heldigvis slægter mine drenge mig overhovedet ikke på lige på det punkt, det er en stor lettelse for mig, alligevel deler jeg naturligvis mine af og til sære påfund med dem… For eksempel spiser vi i øjeblikket nøddeyoghurt med chiagrød og dette bærpulver. Love Arctic har nogle fine og velsmagende varianter, som også er ret så pæne på bordet.

Der er ingen der har bedt mig skrive dette indlæg, jeg får ingen penge for at gøre det, og det er heller ikke et forsøg på at få fingrene i produkter, som jeg i forvejen har overflod af. Det er derimod et sjældent indblik i de værdier, jeg sætter højest. Ideen til indlægget opstod en sen aften, da jeg drømmende sad og kiggede på de mærker, jeg tidligere den dag var blevet præsenteret for. Det var nemlig en meget inspirerende oplevelse at møde den søde direktrice Sarah og de skønne kvinder fra Finland, der er flyttet til København i en måned for blandt andet at udbrede kendskabet til ovenstående mærker. Forhåbentlig kan vi snart få mærkerne i danske butikker og webshops, indtil da sender de respektive webshops heldigvis til Danmark.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
3 kommentarer
Catharina

Hej Pudderdåser.
Jeg har et spørgsmål som egentlig ikke har noget med dette indlæg at gøre, men jeg håber, at I vil gøre mig lidt klogere alligevel. 🙂
De sidste års tid har jeg brugt Garnier Micellar Cleansing Water, men jeg har ikke kunnet finde den på hylderne den sidste tid. Så fandt jeg frem til denne artikel, hvor den er nævnt:
http://politiken.dk/forbrugogliv/forbrug/forbrugersikkerhed/ECE3002274/kaedebutikker-fjerner-loreal-produkter-fra-hylderne/
Er det blot (endnu) en skræmmekampagne, eller bør jeg finde et andet rensealternativ?

Stine

Ja, hvad mon der skete i den sag? Den er stadig ikke at finde i DK, men de har den nærmest i resten af verden?

Helene Randløv

Hej Catharina
Vi har et indlæg på vej om netop denne rensevand (og de øvrige produkter med PHMB), du bør bestemt finde et alternativ! Det er ikke en skræmmekampagne.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *