L’Oréal Elvital Extraordinary Clay – shampoo, balsam og tørshampoo til fedtet hår

14.09.16
Elvital Extraordinary Clay

Elvital Extraordinary Clay

Lermaske til fedtet hovedbund. Det lyder tiltrækkende, ikke? At kunne trække fedtet ud af hovedbunden og få dejligt luftigt og friskt hår igen.

Elvital Extraordinary Clay er en serie med tre produkter til fedtet hår. En shampoo, en balsam og en tørshampoo.

Men hov – hvad med den der sjove blå maske til håret, som vi har set i reklamerne og på de sociale medier? Den er slet ikke i Danmark. Du skal til England eller Tyskland for at købe den.

Men tilbage til Elvital Extraordinary Clay, der lover “hår som føles frisk og let i 72 timer”. Det er lige noget for sådan som mig, der har ultratyndt hår, der fedter meget hurtigt. Jeg skal enten vaske hår hver dag eller bruge en god tørshampoo, hvis ikke jeg skal ligne Johnny Madsen.

Fedtet i hovedbunden kontrolleres af hormoner
Hvor meget fedt vores hud og hovedbund producerer styres helt af vores hormoner. Det kan en shampoo hverken gøre til eller fra. Fedtet kommer ud i den mængde det nu engang gør.

Men den rette shampoo gør en forskel for hårets udseende, når du har fedtet hår og hovedbund. Salicylsyre er en af de ingredienser, der er værd at kigge efter i en shampoo til fedtet hovedbund, og det er der i Extraordinary Clay.

Så er der de tre typer ler. Der er ganske rigtigt tre mineraler i shampooen, og de kan godt spille en rolle her. Et pulver som magnesium aluminium silicate kan jeg godt forestille mig er med til at simpelthen fungerer som lidt ekstra opsugende “pudder” for hovedbunden i shampoo og balsam. Den blå farve kommer fra farvestof og har ikke noget med blå ler at gøre.

Extraordinary Clay shampoo og balsam giver mindre fedtet hår
Elvital Extraordinary Clay Shampoo og Balsam virker rigtig godt for mig. Mit fedtede Johnny Madsen-hår bliver markant mindre fedtet på 2. dagen, når jeg bruger dem. Der findes ikke mange shampooer, der fungerer godt til det formål, men disse virker.

Hvilken effekten masken ville have derudover kan jeg af gode grunde ikke udtale mig om, men eftersom I heller ikke vil kunne købe den herhjemme, så er det også mindre interessant.

Speciel tørshampoo
Elvital Extraordinary Clay Dry Shampoo er en speciel tørshampoo. Hvis du – som mange med tyndt og fedtet hår – elsker en knastør og pudret tørshampoo, som giver fylde og næsten udtørrer håret med det samme du sprøjter den i, så bliver du fælt skuffet her. Det gør Elvital Extraordinary Clay Dry Shampoo ikke. Overhovedet.

De første mange gange jeg prøvede den, måtte jeg opgive og finde en god gammel Batiste frem i stedet. Men tørshampooen fra Extraordinary Clay har også sine gode sider, når man lærer at bruge den.

For det første udtørrer den ikke håret på samme måde som mange andre tørshampooer gør. Den gør heller ikke håret hvidt. Og den er god til at absorbere fedtet i løbet af dagen og holde effekten. Til gengæld er det ikke en god tørshampoo hvis du vil have øjeblikkelig wow-volumen på samme måde måde som de meget hvide og pudrede tørshampoo fra for eksempel Batiste kan. Det er ikke en styling-tørshampoo.

Når du bruger Extraordinary Clay Dry Shampoo er det vigtigt at:

  • Ryst den MEGET grundigt hver gang du bruger den. Den skal shakes før du bruger den!!!
  • Spray med cirka 30 cm. afstand til håret
  • Lade den virke i 2 minutter før du så meget som rører håret med fingrene.

Hvis du er en af dem, der har set dig sur på din tørshampoo, så prøv lige dette og fortæl mig igen, hvordan det går med det.

Varm anbefaling til shampoo og balsam
Hvis du har fedtet hår, så kan jeg kun anbefale at prøve shampoo og balsam fra Extraordinary Clay. Det er ingen mirakelkur – de findes ikke. Men de forlænger lige hårvasken det ekstra. 72 timer er dog ikke realistisk herhjemme med mit hår, men mindre kan bestemt også gøre det. Især når prisen er så god, som med Elvitals produkter.

Extraordinary Clay Dry Shampoo er en speciel tørshampoo, som adskiller sig fra de fleste andre mærker. Det er langt fra alle, der vil kunne lide den. Hvis du elsker knastørre og hvidt pudrede tørshampooer, så er det ikke noget for dig. Men hvis du hellere vil have en længerevarende effekt, der også holder i mørkt hår, så kan den komme til at fungere godt, hvis du gør som beskrevet.

Her kan du købe det
Du kan købe Extraordinary Clay Shampoo, Balsam og Dry Shampoo i Matas, større supermarkeder og mange andre steder. Shampoo og balsam koster cirka 18 kroner pr styk og tørshampooen koster cirka 40 kroner.

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
14 kommentarer
Pernille // Persillemor.dk

Jeg vasker faktisk mit hår i ler (rasul) 2 gange om ugen og bruger IKKE shampoo eller nogen anden form for sæbe til håret. Leret suger nemlig overskydende fedt, og mit hår har aldrig været gladere. Normalt fik jeg fedtet hår få timer efter hårvask, og nu går jeg altså flere dage – jeg er fan af ler!

Helene Randløv

Hej Pernille
Hvor længe har du gjort det? Og hvordan har din hovedbund det? Hvor meget ler bruger du cirka til en hårvask?
Kh. Spørgedåsen 😀

lovisen

Den shampoo skal helt sikkert købes til hjemmets hormonramte teenager. Vi har godt nok prøvet mange uden effekt…

Anna

Jeg købte straks shampoo, balsam og tørshampoo, da jeg så en reklame for den nye serie. Jeg var dog ikke så imponeret over hverken shampoo eller balsam, da det ikke gjorde noget særligt for mit ellers meget fine hurtigt-fedtende hår. Jeg er hoppet tilbage til deres Fibralogy serie, som jeg køber igen og igen. Mit hår føles tykkere og fylder mere på toppen af hovedet – måske derfor synes jeg ikke at håret ser så fedtet ud, som når det ellers bare klasker sammen 😀
Tørshampooen var til gengæld virkelig god! Den passer virkelig godt til et fint hår og fordeler sig nemt i håret. Derudover giver den mig ikke kløende hovedbund 🙂

Katrine

Tak for saglig anmeldelse. Jeg er en af dem der har prøvet MANGE tørshampooer og set mig sur på en del. Så den her skal da prøves. Jeg skal til London om 14 dage så kan da kigge efter hårkuren hvis I skal have en med hjem til test 🙂

Helene Randløv

Tak for dit søde tilbud Katrine… Vi har en på sagen :-*

Line

Hvor sjovt! Jeg købte tørshampooen, da den kom frem, men blev så skuffet. Den fungerer slet ikke, som jeg kender det fra fx Batiste, men jeg har vist ikke brugt den rigtigt hvis I føler en længere effekt. Jeg oplevede, at mit hår var præcist ligeså glinsende og fedtet i løbet af dagen 🙂 Har I for øvrigt gode tips til knastørt, krøllet hår, der samtidig bliver enormt fedtet i hovedbunden? Mange tak for alt godt!

Nina

Hvis du vil bytte over med et Pudderdaase produkt sender jeg gerne maske fra England af 🙂
Så kan jeg se godt ud og du kan se blå ud?

Helene Randløv

Du er en værre røver Nina <3
😛

Amalie P

Den her shampoo virker så godt (på mig), da jeg kun vasker håret 1-2 gange om ugen. Duften varer længe ved og hovedbunden fedter ikke så hurtigt. Den når faktisk aldrig rigtigt at fedte helt for mig, og det selvom jeg dyrker sport 3 gange om ugen.

Lotte

Jeg hoppede også på da den kom og udover jeg synes den dufter godt så oplever jeg ikke bedre effekt til tyndt fedtet hår end jeg gør ved anden shampoo. Men absolut heller ikke dårligere end andre shampoos

Satina Wandel

De fleste hårprodukter i Elvital-kategorien plejer ikke at fungere så godt for mig, men denne lyder jo til at passe ganske godt på min hårstruktur, måske den skulle have en chance.

Pernille

Nu er det godt nok en gammel artikel jeg er faldet over, men håber alligevel at i besvarer mit spørgsmål 🙂
Jeg havde egentlig besluttet mig for at jeg ville prøve Kerastase Divalent efter at have læst en anden af jeres anmeldelser, men vil i overhoved sige at den har en bedre effekt end Elvital Extraordinary Clayshampoo i forhold til den store prisforskel på de to produkter? Eller er det samme effekt?
Hilsner Pernille

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *