Tirsdagstip: Sæt dig ind i sagerne

16.08.16
Allergy Certified
Allergy Certified
Foto: Allergy Certified

Måske har nogen af jer set HBOs nye serie The Night Of? Hvor den lidt forhutlede forsvarsadvokat Jack Stone, der har voldsom eksem på fødderne, prøver alverdens ting og sager for at blive eksemen kvit… han går endda i en selvhjælpsgruppe. Hvis man bare en gang har prøvet at have kløende hud, der ikke lige går væk, så forstår man udmærket, at man kan have lyst til at klø sig med spisepinde, pakke fødderne ind i husholdningsfilm eller hoppe ud fra noget meget højt.
Det er desværre ikke sjældent, vi får mails fra desperate kvinder og mænd, der står i en lignende situation og har købt sig fattige i produkter, de ikke kan tåle.

Endnu en reaktion
Det er cirka seksten år siden, jeg selv stod i en situation, hvor jeg havde prøvet nærmest samtlige serier på markedet. I mange måneder havde jeg testet det ene og det andet, og alligevel blev min hud ved med at reagere. Det var sindssygt frustrerende, og det var derfor, jeg blev så glad for Clinique. Der blev jeg nemlig taget seriøst og fik pengene tilbage, når jeg havde en reaktion. Derfor har Clinique stadig en særlig plads i mit hjerte. Nu siger jeg ikke at Clinique kan hjælpe alle, men de hjalp mig. I dag er der heldigvis mange flere serier uden parfume, så det er lidt lettere at finde alternativer og lækker hudpleje næsten uanset, hvad det er, du ikke kan tåle.

”Det er fra Apoteket…”
I Danmark går de fleste på Apoteket, når de skal bruge noget, ”der virker”. Og heldigvis står der mange dygtige mennesker rundt omkring på de danske apoteker. Men… som bekendt skal man efterhånden have det rigtig godt for at være syg. Det er nemlig vigtigt, at man har sat sig grundigt ind i tingene, inden man bevæger sig ned for at købe noget som helst, uanset om det er hos den økologiske frisør, i Matas, i supermarkedet, i helsekostbutikken eller på Apoteket.
Tilbage til vores læsere… der ofte skriver, når de endnu en gang har reageret og faktisk er uforstående, fordi cremen jo er økologisk eller har den famøse benævnelse hypo-allergen…

Foto: Den Store Danske
Foto: Gyldendal

Allergivenlig og hypo-allergen
Selvom der er masser af producenter, der gør det rigtig godt, så skal vi huske på, hvorfor produkterne er på markedet… Det er fordi, der er et behov, hvilket i sidste ende betyder, at der er penge at tjene. Det er ikke en særlig romantisk fremstilling, og derfor har vi og alle andre producenter nogle fine historier om huller i markedet, underjordiske kilder, et særligt sammenkog af tang, en graviditet eller de helt grelle om cancer og ulykker.
Når du står i butikken, og slet ikke kan se skoven for bare træer, så er det, at man i et svagt øjeblik bliver fristet af de snydebenævnelser, der desværre vinder mere og mere frem… For hvad betyder det i virkeligheden, når parfumen er hypo-allergen? Kan en parfumeallergiker tåle det? Svaret er sandsynligvis nej, for parfume er parfume, uanset om den indeholder allergene parfumestoffer eller ej.

Kan jeg tåle den?
Der kommer et tidspunkt i sådan et forløb, hvor man er blevet træt. Træt af at få samme svar fra lægen og fra de mange butikker, hvor man har spurgt samtlige medarbejdere til råds, fordi man er desperat og bare ønsker et eller andet, man kan bruge uden en reaktion til følge.
Først og fremmest er det en virkelig god idé at få hjælp til at finde ud af, hvad det egentlig er, du reagerer på. Og det er sandelig lettere sagt end gjort! Dernæst skal du finde produkter uden den eller de ingredienser, det drejer sig om. Det er ikke særlig nemt, men der er ingen let løsning, du bliver nødt til at sætte dig ind i, hvad du skal undgå og lære at læse ingredienslisterne.

Det bedste valg?
Der er ingen garantier, man kan udvikle allergi og overfølsomhed overfor selv de mest harmløse, naturlige og gennemtestede ingredienser. Synes du junglen er uoverskuelig? Det er ikke så sært, for skræmmekampagner og uenige eksperter er der masser af. Derfor er jeg selv virkelig glad for den forholdsvis nye mærkning Allergy Certified, hvor en toksikolog gennemgår ingredienslisten, koncentrationen af de forskellige ingredienser, anvendelsen af produktet og ud fra det vurderer risikoen for reaktioner. Ser du denne mærkning, er du altså garanteret et produkt uden parfume og kendte allergener.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Lærke

Først: Jeg elsker at I går efter at gøre alle os duller klogere og pænere.
Når jeg står over for en ekspedient der siger, at det er da naturlige parfumer, plejer jeg at sige, at jeg er allergisk overfor tomater og de da også er temmelig naturlige… Det plejer at lukke diskutionen om hvorvidt det skal være med eller uden parfume 😉 bare et lille fif herfra

Katja Moikjær

Hehehehe <3

Pernille Aaby Larsen

Jeg havde aldrig hørt om Allergy Certified, men det har jeg så nu efter det spændende event hos Zenz og så jeres indlæg. Min hud er ikke glad for parfume, så det er rart, når jagten på yndlingsprodukterne bliver lidt mere overskuelig 😉 Kender I forresten “allergyapp”? Her kan man indtaste de ting, som man ikke kan tåle, og så sorterer den produkter fra 🙂

Karoline Mathilde

Af hjertet tak for jeres blog. I gør virkelig et godt stykke arbejde.

Satina Wandel

Det er virkelig en vigtig pointe med, at der ingen garanti er og at man udvikle allergi for stort set alt! Alle går lystigt rundt og prædiker om hvilket vidunder middel, Aloe Vero er og flere ekspedienter har også forsøgt at sælge mig produkter indeholdende dette, fordi det er så “mildt” og “allergivenligt” – problemet? Jeg kan ikke Aloe Vera 😉

Sanne

Amen! Jeg bliver knaldrød af aloe vera produkter

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *